... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
john303
Auto: E36 coupe
Kraj: Prešovský

Re: ako monitorovat auto v noci ? (kamera v aute)

Pondelok, 1. Apríla 2013, 13:50

K tomu zabezpečeniu auta asi pomože už len kúpiť leva niekde v ZOO, dávať mu len raz do mesiaca žrať a priviazovať ho k autu :lol:

Inak sa jedného rána človek zobudí a hľa,viď. obrázok ](*,)
Prílohy
bmw1.jpg
bmw1.jpg (18.77 KiB) 1642 zobrazení

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Utorok, 2. Apríla 2013, 12:00

m4x napísal:
a aky zmysel ma potom kamera na snimanie za jazdy pre skodovu udalost? tiez je to potom nepouzitelne
tymto by som tiez podotkol ze preco ma policajti smu monitorovat bez upozornenia a taktiez este mi dokazovat nejaky priestupok?
cele mi to pride ako nezmysel, ked jasne nasnimam jeho ksicht a zaroven cin musi to byt priamy dokaz.
akoze natocim tam rovno vrazdu a jeho tvar,meno,priznanie a vsetko a nesmie sa to pouzit?
Mozno vnesiem nejake svetielko do problemu:
1. Bezny clovek nema pravo natacat na svoje video cudzich ludi. To vsak neznamena, ze je to zakazane.
2. Policia (napr. aj spravodajstvo) ma pravo robit video na verejne pristupnych miestach a mozu ho na svoje ucely aj pouzit.
3. a) Ked si spravim video, ako mi niekto vykradol/nabural auto, mozem to pouzit na policii. Dotycny policajt to moze zobrat do uvahy a rozhodnut o vinnikovi.
3. b) Ak sa vsak vinnik odvola voci policajtovmu rozhodnutiu az na sud, ten uz tvoje video do uvahy pravdepodobne nezoberie.
4. Ked sa niekde stane trestny cin, policia obehne okolite firmy, poprosi si zaznam z ich kamier a normalne ho pouzije pri vysetrovani.

m4x
Autor témy
Auto: E60 545i
Kraj: Bratislavský

Utorok, 2. Apríla 2013, 12:50

ok, hlupak sa iba neodvola a neodmietne vypovedat az kym nebude vediet na com je aby urobil voci sebe patricne opatrenia a bol ok
tzn. ocitneme sa na sude a na video mi povedia ze si ho mam strcit do pici, krasna to prokuratura a republika :)
americky sen toto tu
!!! Obrázok ???

tomikelly
Auto: BMW e39 530d
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 2. Apríla 2013, 13:13

Aby si videl v tme potrebuješ dobré infra osvetlenie také ktoré bude siahať aj vonku z auta aby ním bolo osvetlené okolie ale aby nesvietilo do kamery lebo budeš vidieť len biely oblak. Neviem či sa to dá tak spraviť aby to tak osvetľovalo exteriér a potom je tu spomínaný odber toho všetkého. Takže dosť zložitá realizácia.
BMW e39 530d M-packet | Príbeh
http://www.bmw-europe.eu
Kontakt: 0949 711 300

patricius_KE

Streda, 3. Apríla 2013, 20:44

vidíš, že cez policiu a náš krásny právny štát nič nevyriešiš. tak prečo nezobrať spravodlivosť do vlastných rúk ? :wink:
Obrázok

pelo
Auto: e39 520i saloon

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 07:43

Taketo veci sa neriesia cez policiu. Ked Ti niekto pravidelne poskodzuje auto pri dome na parkovisku, tak to nie je nahodny okoloiduci ale nejaky miestny - sused. Cize ked ho nasnimas, tak mu pojdes medzi 4-mi ocami zlomit nos a peniaze za opravu z neho vymlatis...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

storal
Auto: BMW e46 320d 110kW

Štvrtok, 18. Júla 2013, 17:37

Obnovujem tému !

Mám tiež podobný problém s jedným dôchodcom, ktorý si povedal, že na tom a tom mieste pri bytovke sa parkovať nebude a každého vyženie škrábancami.
Pri dome máme asi 10-12 aut poškrabaných tým istým "rukopisom".
Začal som riešiť niečo podobné, a napadla ma napr. táto kamera

http://www.alza.sk/genius-dvr-hd560-d348517.htm

s akumulátorom (aby nevybila baterku)
http://www.gme.sk/pb-akumulatory/oloven ... -p540-203/

Otázka: má s tým niekto skúsenosti ?
Robí to pravidelne, akým spôsobom by ste to riešili ?

Ďakujem!

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6

Štvrtok, 18. Júla 2013, 19:09

su dve moznosti. fotopascou ktoru si ludia pochvaluju alebo mini pc s linuxom webcam a softverom zoneminder no je potrebne pripojenie na net. prva moznost je skor na verejne parkoviska a druha skor k RD.

storal

Piatok, 19. Júla 2013, 02:27

O tej fotopasci som pocul, ale nenasiel som ziadnu pod 150e :|
A je mi blbé vyhadzovať tolké peniaze, keď viem, kto to robí :roll:

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6

Piatok, 19. Júla 2013, 09:17

kamera ti nepomoze. bude sa to natahovat hodne dlho sudnou cestou a nakoniec ti opravu nebude mat ani z coho zaplatit.
ak to robi pravidelne, tak tam zaparkuj a "zakempuj" tam jeden vecer. ked to bude robit natoc ho na mobil a hned ho aj chyt pod krk a zavolaj policajtov. alebo nevolaj ani ich a rovno mu to vysvetli rucne strucne. ;-)

Simpson

Piatok, 19. Júla 2013, 17:28

vy sa stazujte :mrgreen:

a to mam dojebanu aj kapotu, obe boky, klince v gumach etc... voci takym bastardom skurvenym pojebanym ktorym len odjebat hlavu a nasrat do krku neplati nic ine len pohladenie bejzbolkou po krizoch
ziadne kamery nic, odstavit auto, najlepsie postavit dalsie nedaleko na dohlad , zakempit sa v tom druhom aute a v prihodnu chvilku vybehnut a najebat mu na papulu
Prílohy
IMG00279-20120708-1416.jpg

storal

Piatok, 19. Júla 2013, 17:45

Keby sa mi chcelo, jak sa mi nechce, tak sa vzadu zakempujem a pockam...cez folie vnoci nie je nič vidiet...
Ale vidim to asi tak... Spravim utok a na odvetu si pockam vzadu :twisted: :twisted:

Simpson napísal:
vy sa stazujte :mrgreen:

a to mam dojebanu aj kapotu, obe boky, klince v gumach etc... voci takym bastardom skurvenym pojebanym ktorym len odjebat hlavu a nasrat do krku neplati nic ine len pohladenie bejzbolkou po krizoch
ziadne kamery nic, odstavit auto, najlepsie postavit dalsie nedaleko na dohlad , zakempit sa v tom druhom aute a v prihodnu chvilku vybehnut a najebat mu na papulu

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných