patolog7 napísal:mas nejake skusenosti so servisom?
Osobne nie, ale veľmi dobrý kamarát má E60 M5. Všetko závysí samozrejme ako s autom jazdíš a ako sa ňho staráš, resp. ako o ňho bolo starané pred tebov.
Určite som nechel povedať, že by to bolo zlé, alebo kazové auto. Ale ak chce niekto kúpiť auto s rozumom, tak tu je zjavne na zlej adrese :)
Nejaké základy:
- meniť olej v polovičke odporúčaného intervalu samozrejme aj s filtrami (a nekupovať nejaký lacný fake olej!!)
- tankovať premiový benzín (ktorého pri V10 určite nebude málo

)
- robiť predpísané prehliadky/inšpekcie (tieto vedia celkom zabolieť)
- nešetriť na náhradných dieloch
- pneumatiky je veľmi individuálna záležitosť (burnouts, návštevy na ringu ..), ja chodím povedze me tak 4-7 krát na ring ročne, burnouty takmer žiadne, mám druhé auto ako daily car a vydržia mi tak jednu - dve sezóny a stoja priemerne 250 EUR jedna. Na M5 ring nebude zase až tak zaujímavý, ale za to burnouty o to viac

- brzdy to je podobne ako s pneu, ale predpokladam dostičky tak 1-2 sezóny
- poistka ak máš na fyzickú osobu takmer určite nebude málo
.. tak iba keď si zrátaš tieto veci, tak ti zrazu výjde, že mať podobné auto je pomerne luxus. Samozrejme môžeš začať šetriť a dávať do toho lacnejši benzín, olej, pneu, brzdy atď a potom príjdu po čase ešte väčšie problémy, alebo v horšiom prípade skončí auto niekde mimo cesty

Podľa mňa, keď už človek chce takéto auto, tak musí byť aj pripravený otvoriť peňaženku ... nieje to iba o tom, že kúpiť a hotovo.