... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

korn24
Kraj: Bratislavský

Re: Skusenosti s BMW servismi

Pondelok, 25. Mája 2015, 15:51

Ahojte. Existuje v Bratislave dobry spolahlivy servis za rozumnu cenu? Potrebujem si porobit prednu napravu na E46 a skontrolovat celkovy technicky stav auta. Dakujem.

Užívateľov profilový obrázok
Maco
Auto: visavytena pajta

Pondelok, 25. Mája 2015, 19:29

atc jozo, male palenisko najdes ho aj tu na klube :thumbup:
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

kompre
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

Streda, 10. Júna 2015, 15:01

Maco napísal:
atc jozo, male palenisko najdes ho aj tu na klube :thumbup:

kontakt? :) ja som chcel ist k Simikovi, ale je zaneprazdneny a Trnava je uz trosku od ruky na nejake chodenie a vybavovanie od BA.

jararak
Auto: skodofka 120l

Utorok, 16. Júna 2015, 09:00

korn - teoreticky mozes skusit zavolat jozovi a ako ekvivalent by som mozno povedal flasho - e46 su jeho specialitka.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

M.B.W.
Auto: X5
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 14. Augusta 2015, 19:15

Ahojte

Moja skusenost po 8 mesiacoch s TOB TN. Spokojnost. Kedze som mal problem s klimou nechcel som riskovat a tak som radsej zbehol k nim. Bol som rad ze vsetko bolo tak ako sme sa dohodli.Vsetkym s ktorymi som prisiel do kontaktu (ak toto citate) dakujem a prajem pekny snad trochu vychladeny vikend.

Blooddog
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 16. Augusta 2015, 14:34

Ja len čo som si dnes cestou na západ po R1 (obchvat BB) všimol.....od 9/2015 bude v BB autorizovaný predaj a servis BMW robiť Lion Car
Tvoje auto sa nikdy ráno nezobudí a nepovie, že už ťa nemiluje a odchádza. Preto doňho môžeš nasypať toľko peňazí, koľko chceš.

Figio
Auto: 330ci

Nedeľa, 23. Augusta 2015, 20:22

Takze v Ba na e46 odporucate Atc? Potrebujem servis po kupe plus napravu plus milion drobnosti.. Je to e46 330ci..

Dakujem za odporucania :-)

Zachary
Auto: BMW 318d

Štvrtok, 3. Septembra 2015, 11:49

Mozno stoji za vyskusanie Servis-Motiv na Trnavskej ceste. Chalani sikovni a cena prace uplne v pohode

ice.blade

Štvrtok, 3. Septembra 2015, 15:41

prvy post a hned reklama jak vysita :D stranky opajcnuty auto-motiv... to su byvali zamestnanci co idu robit konkurenciu? :mrgreen:

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Štvrtok, 3. Septembra 2015, 15:50

tá opajcnuta stránka je top :mrgreen: tí eksperti mohli zmeniť aspoň písmo alebo rozloženie
ale dobrý ťah, automotiv sa odsťahuje tak spravme tam firmu so skoro rovnakým názvom snáď si to zákazníci automotivu nevšimnú a budú chodiť ku nám :mrgreen:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Maco
Auto: visavytena pajta

Štvrtok, 3. Septembra 2015, 21:28

Skor je to ta ista firma len tam bude robit starsie modely lebo majitel zostal rovnaky.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Štvrtok, 3. Septembra 2015, 23:27

Tak...

ticco11
Auto: BMW E92 325xi
Kraj: Trenčiansky

REEM ZILINA

Pondelok, 7. Septembra 2015, 13:50

Problem - výmena oleja vo VGT - rozvodovka
Priebeh:
- telefonát objednávka prístup perfektný a prjatie v servise perfektný
- priebeh výmeny ok, objednaná diagnostika "odfláknutá!!!!" Pol roka na to známy keď robil diagnostiku zistil že neurobili reset intervalu. Takže suma 112EUR za koplet (za diagnostiku 36EUR ) po telefóne žiadaná diagnostika váhy vzduchu a vstrekovačov, neprevedená. Počas diagnostiky došiel šéf a naliehal na diagnostika nech to dokončí čím skôr a presunie sa na iné auto ktoré musia v ten deň odovzdať.
Do budúcna nikdy viacej čiže neodporúčam!!! V prílohe faktúra za servis v REEM.
Prílohy
2015_2 REEM rozvodovka.pdf
(208.97 KiB) 143 stiahnutí

pka
Auto: E71 35Dx

Utorok, 8. Septembra 2015, 19:11

Nedavna skusenost s BMW servismi. Sorry bude to dlhsie, ale neviem inak ;-/
Chcel som dat zaktualizovat riadiace jednotky. Jednym telefonatom dohodnuty termin v AutoPalace, pristup velmi prijemny az profesionalny. Pridem na dohodnuty cas hned rano aby som bol prvy a auto islo rovno do dielne, ako mi bolo navrhnute. Po cca 20 min som sa dostal na "rad". Uz ked som bol na odchode ma este stihli odchytit s tym, ze maju nejaky problem s PC, takze to nevedia teraz spravit. OK, stava sa. Dohodli sme si teda dalsi termin a auto som si zobral. Druha navsteva, pridem na dohodnuty cas rano aby som prvy a auto islo rovno do dielne. Po asi 15 minutach som sa dostal na "rad", pri odovzdavani vozidla som tentoraz dostal informaciu, ze s updatovanim moze byt problem a stava sa, ze to nejaka jednotka nemusi zvladnut (jej nazov si uz nepamatam). Finalna informacia: za toto poskodenie BMW nenesie zodpovednost a oprava by isla na moje triko, cca 500 E za diel + praca. Cela debata nepriamo smerovala k tomu, aby to nemuseli robit. Jednanie sice slusne, ale vysledok nijako potesujuci na autorizovany servis. Bol som tam dva krat kvoli jednej veci a vlastne uplne zbytocne. Auto som teda zobral, ze skusim inde.

Skusil som Auto Motiv. Po telefonickej informacii potvrdili, ze to samozrejme vedia spravit. Na otazku ohladne mozneho rizika potvrdili viac menej co v AP a stat sa moze, ale je to vraj velmi ojedinely jav, takze v pohode. Termin teda dohodnuty, den pred navstevou telefonicky "pripomenu" a vzajomne sa potvrdi platny termin. Dojem perfektny. Odovzdavanie v pohode, dohodnuty upgrade RJ, vymena oleja a filtrov. Pri debate ci pouzivaju ochranne navleky interieru, kedze som uz mal inde neprijemne skusenosti, ze samozrejme, to by si nemohli ako autorizovany servis dovolit bez toho. Zaroven sa mi ponukli vyreklamovat popraskane sklo reflektora na kulanciu u importera. Ako sa hovori: tolko radosti naraz by clovek hadam ani neprezil, takze tu zacina az ta prava story.
Auto som si prebral, na prvy pohlad sa vsetko zdalo ok. Zo servisu som mal cca 50 km trasu, co bolo dost casu na to, aby som zistil, ze mi vnutri auta nieco smrdi ako "garaz". Ked som vystupoval a pricuhcol k rukam, smrdeli akoby som si auto opravoval sam. Volant bol predtym ako novy, a ani nie pred mesiacom dokonca cisteny chalanmi z detailingu. Na toto som fakt haklivy, preto som ich na to este aj upozornoval. Na druhy den mi pan zo servisu volal s radostnou novinou, ze reflektor mi vymenia. Potesilo, ale zial na oplatku som ho nepotesil primeranym komentarom k zasvinenemu volantu, napriek ich prislubu. Dohodli sme sa teda na vymene reflektora a este jednej prasknutej listy pod sedadlo, a ze volant mi vycistia.
Druha navsteva, odovzdanie auta na vymenu reflektora a listy pod sedadlo. Vycistenie som odmietol, kedze moja dovera bola nastrbena, chcel som si ho dat vycistit profikom. Pri preberani vozidla sa mi ako prve pochvalili, ze mi volant vypucovali. Okrem toho mi zjavne vycistili vsetko tak, aby na prvy pohlad vyzeralo vypulirovane, kolesa sa blystali ako psovi gule na 100m. To ze boli tym sajratom zafrkane aj prahy a lemy blatnikov, a vlastne aj dvere a zvysok v blizkosti, ani nehovorim. To sa ukazalo za par dni, ked na to sadol prach a drzal jak prilepeny. Neviem na co sme sa vobec na niecom dohodli. Pri obzerani som si vsimol, ze nedolieha celkom lem blatnika, podblatnik a naraznik. Pan to tam nejak na pockanie trochu napasoval, kyvol som rukou a ze ked to opat nejak uhne vratim sa s tym. Len nahodou som si vsak po dopade svetla pod uhlom vsimol, ze zhodou okolnosti prave okolo meneneho reflektora je lak na blatniku nejaky iny, matny, a aj po prejdeni prstom nebol taky hladky. Sice si neobzeram auto kazdy den lupou, ale nebol som si vedomy niecoho takeho predtym. Samozrejme sa dusovali, ze to uz muselo byt. Uz len pri jednoduchej predstave toho odbornika co cistil ostatne sa clovek domysla, co sa asi udialo. Toto som vsak zial nemal ako dokazat. Takze dalsi fail. Ponukli sa mi, ze mi to skusia prelestit, ale uz len pri predstave, ze nejaky ich sikula bude zase nieco skusat, sa mi jezili chlpy, takze nie. Auto som zobral, ostalo mi teda este cakat na objednanu listu sedadla. Pri debate ci mi vedia popri tom objednat aj combox, odpoved znela kladne, a ze mi daju aj zlavu. Ok, beriem. Nasledne vecer ked som stal oproti garazovej brane som si vsimol inu farbu svetla angel eyes na novom reflektore. Reflektor zjavne menili komplet vratanie ziaroviek, takze moja pred mesiacom menena H8 "biela" Osram zostala v starom. Hm, ok, stava sa, neupozornil som ich, nemusel si vsimnut.
Tretia navsteva, vyzdvihnutie listy, comboxu a aj mojej povodnej ziarovky. Pri odovzdavani sa mi ponukli, ze mi ten combox nainstaluju. Upozornil som ich, ze to nie je len jednoduche prehodenie, ze bude treba prepinovat novy konektor a preprogramovat, kedze povodne to nebolo pre moje VIN, takze ci su si isti, ze to vedia a mozu. Medzitym som si isiel vymenit ziarovku. Nastastie v momente ako som otvoril kapotu bol uz naspat aj prijimaci technik. Po otvoreni kapoty sme na sahare nasli volne polozene dve samorezne skrutky, az nam skoro oci vykolali, ziadne zapatrosene. Asi po 4 sekundach sa ukazalo, ze su to skrutky na pripevnenie reflektora. Toho co mi pred tyzdnom menili... Ani nebolo co z mojej strany dodavat, chlapik sa ani nezmohol na slovo, len krutil hlavou, somral dookola ze nechape a pod., a skrutky nasadil. Ani som si nechcel predstavit, keby sa mi pri nejakej dialnicnej ceste dostali niekam do rotujucich casti motora alebo kde este. Asi zacali mat pocit, ze je toho na jedneho v takom kratkom case predsalen dost, tak mi mozno chceli urobit radost a ze ten combox nasadia. Po opakovanom upozorneni, nech si este raz preveria ci to naozaj vedia a mozu, a nemam problem si to dat urobit inde, mi potvrdili ze ano. Dufajuc, ze pridel smoly a nestastnych nahod som si "jednym" vrzom vycerpal aspon na par rokov dopredu, stale sa snazili byt slusni, tak som si povedal, ze im dam este sancu. Jedinou mojou podmienkou bolo, ze budem moct byt pri tom. Ok, dohodnute. O namontovani listy (uz prisla spravna) sme sa uz od celkoveho dojatia ani nebavili.
Stvrta navsteva, auto zatiahnute do preskleneho boxu, ide sa na to. Prichadza technik a privita ma otazkou, ze co to teda vlastne chcem prehodit. Uh. Po kratkom vysvetleni pripoji diagnostiku a zacina hladat, kde je povodna MULF jednotka. Presmatral "dutiny" v kufri, co to rozobral, az nakoniec zistil, ze je pod stredovym panelom medzi zadnymi sedadlami. Toto hranie trvalo asi na hodinu a aj uplnemu laikovi by bolo zrejme, ze toto nemoze dopadnut dobre. Kedze ale nevedel ako to rozobrat, bez slova zrazu odisiel niekam mimo - ako som sa potom dozvedel za niekym dozadu aby to zistil. Cakajuc som si skratil chvilu a na Youtube nasiel ako sa to rozobera, ze teda mu pomozem, ked tak tape. A vtedy prisiel na scenu opat pan z prveho dejstva (asi nejaky veduci alebo majitel), s ktorym sme mali vstupnu debatu ohladne ochrannych navlekov, jeho ubezpecovani, a nasledne o zasvinenom volante. Niektori ludia maju nepochybne dar spravneho nacasovania. Zacal mi velmi slusne ale asertivne rozpravat, ze mi chceli vyst v ustrety a dovolili byt pri tejto vymene, ale ze to nie je bezne, ze dodrzuju standardny postup, auto sa u nich odovzda a po oprave vyzdvihne, takze nabuduce to uz nebude takto, pretoze bud im teda doverujem alebo nie. Za normalnych okolnosti by sme dokoncili rozhovor normalnym vysvetlenim si veci. Po vsetkych skusenostich behom poslednych 3 tyzdnov a nasledne zabitim toho o dovere voci nim, som ho uz ani nevladal dopocuvat a rekapitulaciou (snad) vsetkych faux pas som "vysvetlil", akou kvalitnou pracou, hodnou autorizovaneho servisu premiovej znacky, si vybudovali u mna doveru voci nim. Chlapik na par chvil onemel, zjavne totiz uplne o vsetkom ani nevedel, tak ze si ide overit ako to bolo s tymi skrutkami. Cez sklo som este videl debatu s prijimacim technikom, potom zmizol v nejakej kancelarii a uz som ho viac nevidel. Medzitym prisiel pan technik, aby po vymontovani starej jednotky a laborovani zistil, ze to ma iny konektor ako v comboxe a nevie ako to ma zapojit. Po kratkom oznameni, ze som ich na to viac krat upozornoval, ze on o nicom nevie, a ze keby to aj nahodil, tak nema moznost to nakodovat mimo standardnych vymen. Bodka, vymalovano. Tak som uz len pana poziadal o zlozenie do povodneho stavu a v zasade bol rad, ze sa tentoraz nic nepokazilo. Ked som po dvoch hodinach prisiel za prijimacim technikom ze hotovo, t.j. nic sa nepodarilo, podla vyrazu tvare krvi by sa v nom nedorezal. Na otazku ako sa vyrovname sa slusne ospravedlnil a odisiel radit niekam do utrob kancelarii. Po chvilke sa vratil s informaciou, ze za tie skrutky mi toto nebudu uctovat. ... Uz len dufam, ze to tomu mladikovi (pripadal mi ako relativne novy) nestrhli z platu. Cely cas bol velmi slusny a v podstate vacsina pruserov isla na hlavu inych.

Sorry za dlhsi opis, ale takato kumulacia zazitkov sa mi nestala ani u garazmajstrov ci v nejakych inych servisoch. Ak sa nieco dohodlo, to sa spravilo. Ak sa ale ukazalo nieco inak, najprv sa to telefonicky oznamilo a robilo az po potvrdeni. Mozno si niekto povie co som sa neotocil na pate hned po prvom faule. Asi to bolo tym, ze cely cas sa snazili byt aspon slusni, hoci mne sa uz postupne dvihal tlak. A v zasade by to mozno skoncilo len ako neprijemna skusenost, keby sa v tom "najlepsom" momente nesnazil dotycny apelovat na doveru voci nim.
Nastastie islo v tychto pripadoch v zasade o prkotiny, neviem si ale predstavit keby som potreboval nejaku vacsiu opravu na podvozku alebo nedajboh tazsie diagnostikovatelnu poruchu motora. Co by sa vtedy prihodilo, opomenulo, zabudlo, odfusovalo? Mozno ako tu uz viaceri mali zle skusenosti z inych servisov. Nie vzdy sa vsetko podari, ale uprimne nikdy by som si nepomyslel, ze v autorizovanom servise, nie zrovna lacnej znacky, sa opakovane budu stavat taketo diletantstva.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných