V prvom rade díky že si si našiel čas

. e46 som chcel preto lebo keď som šiel so svojo polovičkou pred fu no to bolo už zo 5,5 roka dozadu do kina tak z jednej takej bielej vystúpila aj keď som si nevšímal auto ale ju no keď ma svokor viezol domov nedalo mi nevšimnúť si tento skvost nemeckej techniky. BMW sa mi páčili už dávno no tá e46 v alpinweiss s tými stylingami 96 bola úžasná. Nehovoriac o výkone a ani nie tak o samotnom výkone ale o jeho prezentácii vodičom. Proste to auto ma uchvátilo až na toľko že som ho strašne chcel. No vtedy neboli financie na kúpu a tak to ostalo stále len pri chcení.
Prečo to nakoniec skončilo pri e39? Skôr je to lepšie zobrať z tej strany ako to začalo. Po tom ako som sa zmieril s tým že e46 v obstojnej výbave za cenu na akú mám k dispozícii prostriedky nekúpim (nechcel som sociál s látkovými sedačkami bez výhrevu za tú cenu by som ostal pri Octavii ktorá bolo vo vynikajúcom stave bez investícií). Postupne som začal pozerať čo by sa dostalo do rozpočtu z vyššej rady. Strašne sa mi zapáčila e38 ako tvoja taktiež čierna metalíza neviem presne kód akurát ja som dieslovo zaťažený tak 740d. Aj keď som bol na zraze stále bola v pláne. No po viacmesačnom vytriezvení rozumu a prehodnotení faktorov som sa rozhodol nepodstúpiť riziko kúpy auta s tak málo vyrobenými kusmi, jedinečnými dielmi a dvomi turbami. Preto som začal pozerať po nejakom kompromise medzi 320d a 740d, s vyšším výkonom ako 320d lepším komfortom porovnateľným s 7 series ale s menšou jedinečnosťou ako 740d. A tak som zakotvil u e39 530d. Mal som vyhliadnutú jednu super ktorá spĺňala všetky moje kritériá bola zhodou náhod z VK. Jediné mínus bol shadow line ktorý mi až tak nesedí. Samozrejme kým som sa dostal ku kúpe bola už fuč. A nie len ona boli fuč všetky čo som si vybral až na túto jednu. Dúfal som že bude v obstojnom stave ako som písal na začiatku no zatiaľ to vyzerá sľubne nechcem nič zakríknuť. Takže takáto bola moja cesta k e39.
Čo sa týka príbehu bude o dosť lepši len chuti je strašne veľa a času naopak tak strašne málo hlavne keď som mimo auta 4 dni zo 7mich. Vapka u mňa veľmi neprichádza do úvahy všetky autá umývam ručne vapku doma ani nemám. Keď som auto doniesol uchýlil som sa k ručnej umývárke len preto že som sem nechcel dať špinavé fotky (potom som zistil že mi vybrali z auta foťák

) a aj preto že tá je vyhrievaná a dom mám len studenú vodu (samozrejme na umývanie auta nie ako všeobecne

). Piatok sa ide umývať dôkladne všetko aj vysávať. Akonáhle vyriešim nedostatky z prvej strany ktoré sú mi prednejšie ako čistenie kože ktorá je vo veľmi dobrom stave chystám sa nakúpiť aj veci na detailing za dúfam že budú dosť tie financie keďže som rátal že asi okolo 200€ to bude stáť. A bude sa robiť všetko elektóny, úprav laku nejaké nedostatky, umývanie, leštenie, voskovanie atď. Samozrejme najprv neodkladné veci a základný servis.
TV neriešim nejak súrne len som našiel na allegro.pl TV tuner v dobre cene a polovičkin strýko by tiež niečo odtiaľ chcel tak som to chcel spojiť keď sa mi naskytla príležitosť. Ak je to pravda tak za tých 20€by som ten TV tuner kúpil aj keby bol zlý a dal ho opraviť známemu alebo ho aj zahodil ale vždy lepšie ako u nás za 500€ alebo redukciu za 300€.
Ďakujem aj ja tebe želám veľa šťastných kilometrov a ešte ti to pochválim keď nahodíš fotografie