Dikes. Ku kupe ma viedla situacia, ze ked tu v tejto j*bnutej krajine mam pracu na trvaly prac. pomer, tak mozem so zahranicnym autom jazdit len 1 alebo vynimocne 2 roky, potom musim bud auto registrovat na ich tabulky alebo kupit tu nieco. Kedze tu je import sialene drahy (v prepocte za sedmu by som musel zaplatit 45.000 €), tak som sa rozhodol kupit nieco tu. Tato 5er bola tu v meste, cize som nemusel nikde jazdit a nahanat sa. Motoricky mi vyhovuje tiez, kedze som zvyknuty na svoju V8 4.4i, tak som nechcel nic min. pod 2.5 L, samozrejme v benali. Ropak vobec neprichadzal do uvahy. Jednak sa mi protivi zvuk a smrad a aj tak som potreboval auto do prace a do mesta, cize budem zasadne jazdit len kratke trasy (do prace = 5 km, na nakupy = 2 km). Takze toto mi padlo do oka, kedze nebolo ani drahe (prepocet = 5.500 €). Rocniky nad '97 uz boli za nekrestanske prachy (najlacnejsia '98 bola 2x drahsia ako moje, prepocet = 11.000 €). Samozrejme, ine auto ako BMW neprichadzalo do uvahy a E38 je za strasne peniaze tiez. 3er uz vobec nie, kedze to je pre mna malicke. E34 je dizajnovo pekna tiez, ale E39 je krajsia. Dalsim z kriterii bolo zasa to neprehnat s obsahom, pretoze aj poistky su tu drahe, takze mam taky nejaky priemer. E66 tym padom bude na predaj

No keby som mohol, tak si ju necham - max. spokojnost. Ale naco mi to bude stat doma, ked to nikto nevyuzije.
Veci chcem menit na SVK, sak tu by som sa nedoplatil. Preto hladam nejakeho sikovneho mechanika alebo fajnsmekra, ktory sa rozumie E39 a nasiel by si cas na tu haraburdu. Vidim, ze tu je dost schopnych ludi, preto sa tu pytam. Ja mam doma zenu a dieta, takze nemam zaujem sa babrat s autom v case dovolenky.
Spataky nvm ci su zatmavovacie. To by mal byt potom asi svetelny senzor na vnutornom zrkadle (aspon na sedme to tak mam). Su take modre nejake. Klucka je zlomena vonkajsia na vodicovych dverach (typek s tym sklbcoval, ked bolo auto cele zmrznute a urval to). Ale tieto obe veci uz mam zajednane. Johnny_R6 rozpredava E39 a dokonca v rovnakej farbe a ma aj zrkadlo aj klucku, takze pohoda.
Taktiez vas poprosim o rady, ake kola tam dat. Dole na fotke stitku su rozne alternativy, ale v podstate je to jedno. Tu kola nekontroluju, pokial tam nie je nejake prehnane male ET a trcia von z blatnikov. Ale ci su tam R16 alebo R20, je to jedno. Ja osobne som uvazoval nad R18 a nejake M-style - zadne sirsie. Videl som tu jedny pekne na predaj - style 65.