... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
dethXtreme
Autor témy
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

policia a xenony

Utorok, 9. Augusta 2011, 22:37

zdravim, nenasiel som tu podobnu temu, tak sa hadam nikto nenastve, ked to tu zalozim...

zaujimalo by ma, aku mate skusenost s dorobenymi xenonmi a pripadnymi policajnymi kontrolami...ako si policajti overuju ci su origo alebo dorabane? kolko davaju za dorabane pokutu? kontroluju to vobec??

myslim ze viaceri budu radi ked sa o tom dozvedia viac :)
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

matoE36
Auto: e36 320i
Kraj: Košický

Re: policia a xenony

Utorok, 9. Augusta 2011, 22:48

dethXtreme napísal:
zdravim, nenasiel som tu podobnu temu, tak sa hadam nikto nenastve, ked to tu zalozim...

zaujimalo by ma, aku mate skusenost s dorobenymi xenonmi a pripadnymi policajnymi kontrolami...ako si policajti overuju ci su origo alebo dorabane? kolko davaju za dorabane pokutu? kontroluju to vobec??

myslim ze viaceri budu radi ked sa o tom dozvedia viac :)

taaaaa tak ti poviem nemam xenony mal som tam len ziarovky z modrym sklom ktore svietili ako "xenon" raz som sa vracial z ba na vychod po nocnej a pred ziarom bola policajna kontrola samozrejme preco nie zastavili ma...stal som tam cca 10 minut s tym ze fizel chodil okolo auta a hladal zaco ma zdrbe nenasiel nic...tak ma zdrbal za svetla presnejsie takto : "viete koly comu som vas zastavil ?..ja ze nie netusim a on nato ze koly svetlam ...preco nemate zapisane v papieroch xenony...moje svedomie sa mu velmi smialo ale ja som sa nemohol tak som mu vysvetlil ze su to obycajne ziarovky z modrym sklom a nie xenony tak mi to dal skoro za 60€ + papiere od auta ale ukecal som ho ze som po nocnej a idem domof kde si to aj vymenim a odisiel som bez pokuty no to bola asi len nahoda nabuduce mi to tak nemusi vyjst taze kontroluju to original by si mal mat zapisany v papieroch ale v dnesnej dobe sa da vsetko zapisat si myslim...za niejake tie eurače.... inac xenony by som prijal aj ja a uvazujem nad tym velmi
Naposledy upravil/-a matoE36 v Utorok, 9. Augusta 2011, 22:50, upravené celkom 2 krát.
ex: E36 compact 316i, E36 sedan 320i, E36 320i (323i) tour

dodoIPD
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Utorok, 9. Augusta 2011, 22:49

E38 dorabane hidky do cociek bezproblemov, nikdy sa ma nato ani nepytali, predsa je to limuzina...

E36 tam by som to ani nedaval, to je ako pest na oko, ak tak minimalne nalepene ostrekovace (aj ked len krytky)

dethXtreme
Autor témy
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 9. Augusta 2011, 22:54

aha, no zaujimava skusenost :)

a dodo, hej, presne tak to mam :D ostrekovace z kapoty nalepene na narazniku :D ale uvazujem ze dorobim aj funkcne ostrekovace...ved niektore e36 maju xenon origo, nie?
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

Mimo
Kraj: Trnavský

Streda, 10. Augusta 2011, 06:01

nemajú.

rayo.svk
Auto: E36 318i

Streda, 10. Augusta 2011, 06:56

to je to ze do E36 sa xenony nedavali...a mlady policajti maju tiez velmi casto ako hobby autickarenie takze vedia o BMW veeeelmi vela ;) vyhoda je ze ked maju tiez nejaku tu E36 tak ich mozes ukecat 8)
BMW E36 318isedan
How this shit happend :D

ice.blade

Streda, 10. Augusta 2011, 07:31

mam otazku, ak sa original do e36 xenony nedavali co sa davalo do auta ktore ma cockove svetla a odstrekovace?

inak tema xenony vs policajti sa tu riesi pravidelne v rocnych intervaloch akotak pozeram :D

Mimo

Streda, 10. Augusta 2011, 07:36

ano, určite sa to tu riešilo :) som pravidelný prispievatel do takých tém :mrgreen:

čočkové svetlé mali bežne halogeny. a ostrek svetiel bol len nadštandard..resp. príplatková výbava 11.299Sk :D
vid download/file.php?id=36416&t=1

xenony určite nie

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Streda, 10. Augusta 2011, 07:58

ja len podotknem, ze xenony v TP byt zapisane NEMUSIA...mam druhe auto s xenonmi a nemam ich zapisane.. ani nikto koho poznam..viem, ze niektori ludia xenony maju zapisane v TP...ale nie je to povinnost...tak isto ako nemusis mat v TP zapisanu napr Navigaciu, svetel senzor, a inu nadstandard. vybavu! :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Jannci
Auto: MB

Streda, 10. Augusta 2011, 08:14

voMacK napísal:
ja len podotknem, ze xenony v TP byt zapisane NEMUSIA...mam druhe auto s xenonmi a nemam ich zapisane.. ani nikto koho poznam..viem, ze niektori ludia xenony maju zapisane v TP...ale nie je to povinnost...tak isto ako nemusis mat v TP zapisanu napr Navigaciu, svetel senzor, a inu nadstandard. vybavu! :)

presne tak. Ja mam tiez xenony od vyroby, a nemam ich zapisane v TP
a k tej kontrole, ako to robia
- proste ked vidi, ze ti to inak svieti, tak hned pozrie, ci mas ostrekovace, ak hej, mozno ta pustia, mozno nie... niekdy chcu, aby si vypol a zapol svetla, ci sa ti automaticky nadstavia

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Streda, 10. Augusta 2011, 08:23

alebo ked narazis na vychcaneho policajta..kukne ti dovnutra auta, ci mas koliecko na nastavenie sklonu..ak ti ho najde...mas vystarano...
je kazdeho osobna vec, ci mu ta pokuta 300e a odoratie TP stoja za ten risk...
ale nie je osobna vec niekoho, kto si jebne xenony do parabolickeho svetla, ma to este nastavene na chuja a svieti jak dement a osvetluje vsetky proti iduce vozidla..za to by som bral aj obcianske aj vodicaky :) mam pocit, ze su na to experti najma vodici golfov a fobii..
jednoducho xenon do paraboly nepatri!
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

ice.blade

Streda, 10. Augusta 2011, 09:27

voMacK napísal:
alebo ked narazis na vychcaneho policajta..kukne ti dovnutra auta, ci mas koliecko na nastavenie sklonu..ak ti ho najde...mas vystarano...

ak ma niekto E46 s tymto viem pomoct ;)

ianko

Streda, 10. Augusta 2011, 09:49

voMacK napísal:
ale nie je osobna vec niekoho, kto si jebne xenony do parabolickeho svetla, ma to este nastavene na chuja a svieti jak dement a osvetluje vsetky proti iduce vozidla..za to by som bral aj obcianske aj vodicaky :) mam pocit, ze su na to experti najma vodici golfov a fobii..
jednoducho xenon do paraboly nepatri!

neni nad idiota v mrdke s kozmickym svetlom, nuz co jedna rana do oka, druha do paraboly a mozno pochopi.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 10. Augusta 2011, 10:15

ja mám v e34 čočkách klasické halogeny - nightbreakery, kamoš má HID 4300K a farba svetla je cca rovnaká ale jemu to svieti asi tak o 20% silnejšie ale keď nestojíme vedľa seba tak by nikto ani nepovedal že má xenony, resp. niekedy sa ma ľudia pýtajú že aké mám xenony v aute ja, lebo vidia že čočky a farba trochu do biela tak si myslia že sú to xenony
takže ak nechcete zbytočne dráždiť zelených tak xenony do 4300K sú v pohode ani si to nevšimnú
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

ice.blade

Streda, 10. Augusta 2011, 12:01

ak ide o cockove svetla budis xenon, ak parabola a co i len 4300k xenony tak gule utrhnut za to oslepovanie a dialkovymi do ksichtu na oplatku ;-)

to iste plati aj o motorkaroch a hlavne takych co nejazdia len na dorabanych xenonoch ale jazdia za bieleho dna na dialkovych... Retazou do kolies ;-)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 233 neregistrovaných