... všetko o BMW ...
Miro kupa E38 napísal:Ahojte ešte mam otázočku, neviem povoliť označenú maticu, viete mi prosím povedať či tam nahodou nieje opačný závit
Miro kupa E38 napísal:Chlapi ďakujem za rady, dnes to skúsim.
Ešte otazka čo znamena 60*+60*+30*?
Inlajnsixbenzin napísal:Ahoj, ďakujem, už rozumiem. Doťahovať po stupňoch na hlave motora mi je jesne dotiahnem napr o 30* jeden šrob, potom druhý a tak dalej a potom sa vrátim k prvému a znova, ale tento je len jeden, je tam nejaký časový odstup, alebo môžem rovno dotiahnuť 150* keďže 60+60+30=150.Doťahovanie na stupne rovnako ako sa doťahujú aj šróby na hlave valcov. Najprv sa to dotiahne na určitý moment a potom sa doťahuje na stupne. V tomto prípade otočíš o 60 stupňov, potom znova o 60 a nakoniec ešte o 30 stupňov. Je to fakt brutal - preto proste potrebuješ niečo, čím si zaaretuješ kľuku proti pretočeniu.
Fuxxo napísal:mozno skus vlceka, vavauto.sk
Miro kupa E38 napísal:Ahoj Fuxxo,
ďakujem za kontakt, ako vidíš pustil som sa do toho sám, ale možno využijem, každopádne ďakujem.

Miro kupa E38 napísal:Ahojte,
chalani neviete mi poradiť v BA a okolí zodpovednú, spoľahlivú, šikovnú osobu-firmu, kde by som mohol dať skontrolovať hlavy? Vyčistiť poprípade zabrúsiť ventily?
Ďakujem
Fuxxo napísal:drzim palce
a zrovnat hlavy nebude treba? lebo to si sam asi nespravis :-)
BMW E31 napísal:Ahoj, firmu Bruko poznám, dával som si tam pred rokmi repasovať servo-riadenie, moja skúsenosť veľmi nedobrá, prístup veľmi odmeraný a zo všetkým mali problém. Volal som tam aj pre informáciu ohľadom hláv a reakcia obdobná.Ahoj, firma Bruko je to v petrzalke, robili mi komplet hlavy na CSi, a aj na jednu motorku / veterana a spokojnost.
Miro kupa E38 napísal:A prave preto sa to vsetko mera, ale nato treba mat spravne vybavenie a vediet ho aj pouzivat.Ahoj Fuxxo,
to je veľký otáznik, ale zďaleka nie jeden, jeden povie zrovnaj hlavy, druhý povie to nieje potrebné pokiaľ sú rovné, jeden povie vymeň vodítka ventilou, druhý povie nechaj pôvodné tie dnešné už stoja za hovno a takto by som mohol pokračovať. Takže rozhodnúť sa je trochu zložitejšie ako som si pôvodne myslel.