... všetko o BMW ...
koumak napísal:Zdravim
Dnes som si vsimol, ze ta biela ciarka, co vybehne na budikoch ked zapnem tempomat sa drzi na polohe asi +4km/h viac nez je nastaveny a nez ukazuje tachometer.
Nedavno to este pekne licovalo.
Co sa tomu mohlo stat? Da sa to nejako nakalibrovat?
je to e61 525d predface
Vdaka
koumak napísal:Zdravim
Dnes som si vsimol, ze ta biela ciarka, co vybehne na budikoch ked zapnem tempomat sa drzi na polohe asi +4km/h viac nez je nastaveny a nez ukazuje tachometer.
Nedavno to este pekne licovalo.
Co sa tomu mohlo stat? Da sa to nejako nakalibrovat?
je to e61 525d predface
Vdaka
PeqpeK napísal:biela?? nesahal ti do toho niekto? ma to svietit na zeleno
airbone napísal:
asi zacalo trosku drbat krokovemu motoru co ovlada ten disk s ukazovatelom nastavenej rychlosti. On sa kalibruje sam, zakazdym ked nahodia budiky, motor toci diskom k mechanickemu dorazu ktory ho zabrzdi a tym je nastavene jeho nulova poloha. Je tam ozubenie, mozno sa do neho dostal nejakyk sajrajt alebo to proste takym sposobom zblblo..... Hlavne ze je to uz ok
pozn: rozdiel medzi predface a face je len v tom, ze predface ma ten ukazovatel len "palicku"(je to len biela nalepka nalepena na ciernom disku ktory sa otaca) a u faceliftu to svieti (je to akoby mala dioda ktora normalne svieti -vyzera to o dost lepsie ).
Ale facelift zasa nema okolo otackomeru pohyblive varovne pole ktore sa otaca s narastajucou teplotou motora :)))
gabikh napísal:airbone, prilozme si ruku na srdce, ze 90% ludi ktory vlastnia e60 pred face nemaju paru, ze te ten disk na otackomeri ukazuje svojim sposobom teplotu motorastretol som sa s X pripadmi, ktore ani nevedeli, ze sa im tam nejake "palicky" na otackomeri vobec hybu
a jj na GT to ma riesene zelenou diodkou a vyzera to lepsie