... všetko o BMW ...
Doctor Devotee napísal:Nazdar, potrebujem odbornu radu a nemozem najst info na nete. 525d sa vyrabala s2 6-valcami. Plnevykonny 2,5liter a priskrteny 3-liter. Je tam nejaky rozdiel v tzch 3ojlitroch medzi 525d 530d? Napr. mensie turbo, alebo nizsi tlak pc, alebo sa to da kupit a cipnut bez rozdielu oproti 530d?
Pytam sa jednak kvoli cene, jednak kvoli tej Ficovej zlodejine. Dakujem
Doctor Devotee napísal:Takze rozdiel tam je. Lebo ja to nechcem chipnut na 173 ale na 220kw. A ak to vstreky nezvladnu, asi budem pozerat 530d. Dakujem ti za rychlu reakciu.
voMacK napísal:chces zvysit vykon o 50% ????
aj planujes k tomu nalezite upravy [chladic, turbo] ci to len das chipnut na verimboha...
Doctor Devotee napísal:V prvom rade odstavit EGR ventil. S tym mam vynikajuce skusenosti s Mondeom. Potom bude nasledovat prevrtanie dpf a katalzyatoru. Predkatalyzator asi ostane. Neviem, ci je bmw na tom lepsie ako moja alfa, ale 156 ma malicky intercooler, tak mozno aj ten pojde vacsi. Vyfuk? Neviem ci to pomoze alebo len viac vrci.
Potom sa to da cipnut. Ale nie naverimboha. Tak nedam nacipovat ani vlastne ponozky. U alfy je to jasne- šarkan. Pre BMW nejakeho spickoveho softwaroveho ing. nepoznam. Zatial. Ale profituning asi zvladne vsetko, nie? V tom si kazdopadne necham poradit od vas, chlapci.
Mna hlavne zaujima, ci je ten motor identicky, alebo ma mensie turbo, slabsie vstreky, or palivove čerpadlo...
Kazdopadne E90 ma s E60 spolocne iba kluciky. Motor v 330d je ina generacia ako stary 530d. To je tusim N58, ten tam je este N57 z roku 2000(135, 150,160, 170, 173kw)
Ostatne od 180 kw su nove hlinikove motory.
Asi budem musiet kupit tu 530. Ale casu mam dost- asi do jula, septembra...
Doctor Devotee napísal:V prvom rade odstavit EGR ventil. S tym mam vynikajuce skusenosti s Mondeom. Potom bude nasledovat prevrtanie dpf a katalzyatoru. Predkatalyzator asi ostane. Neviem, ci je bmw na tom lepsie ako moja alfa, ale 156 ma malicky intercooler, tak mozno aj ten pojde vacsi. Vyfuk? Neviem ci to pomoze alebo len viac vrci.
Potom sa to da cipnut. Ale nie naverimboha. Tak nedam nacipovat ani vlastne ponozky. U alfy je to jasne- šarkan. Pre BMW nejakeho spickoveho softwaroveho ing. nepoznam. Zatial. Ale profituning asi zvladne vsetko, nie? V tom si kazdopadne necham poradit od vas, chlapci.
Mna hlavne zaujima, ci je ten motor identicky, alebo ma mensie turbo, slabsie vstreky, or palivove čerpadlo...
Kazdopadne E90 ma s E60 spolocne iba kluciky. Motor v 330d je ina generacia ako stary 530d. To je tusim N58, ten tam je este N57 z roku 2000(135, 150,160, 170, 173kw)
Ostatne od 180 kw su nove hlinikove motory.
Asi budem musiet kupit tu 530. Ale casu mam dost- asi do jula, septembra...