... všetko o BMW ...
voMacK napísal:
v ktorom bode? Lebo ETK mi dava v oboch za pravdu.
So as to be compatible with the engines with higher torques, the automatic transmissions are designed with different
strengths. The automatic transmissions thus differ, e.g. through different torque converters.
Depending on the engine fitted, the following 6-speed automatic transmissions are fitted:
- GA6HP19Z (designed for maximum torque of 400 Nm)
- GA6HP19Z TU (designed for maximum torque of 400 Nm)
- GA6HP26Z (designed for maximum torque of 600 Nm)
- GA6HP32Z (designed for maximum torque of 750 Nm)
(technical updates, e.g. of transmissions, are indicated with the letters "TU".)
voMacK napísal:uz sa to tu riesilo..oznacenie je rovnake, ale nie su to uplne zhodne prevodovky...ked si pozries na konrektnu prevodovku povedzme pre 520d lci a rozkliknes si, kde je vsade pouzita, tak ti ukaze len 520d lci
tie prevodovky nie su rovnake
pravdepodobne iny hydromenic...
ked sa na to pozries este podrobnejsie vsimnes si, ze maju aj ine objednavkove cisla
voMacK napísal:urcite sa nebudem hadat za kazdu cenu..vychadzam len z info dostupnych na nete a tu na klube od ludi, co tomu rozumeju omnoho lepsie ako ja...ja som len laik..nadseny..ale len laik :)
vladoslavo napísal:chlapi, ako by mohli dat do auta prevodovku s maximalnym konstrukcnym krutakom rovnakym ako ma krutak motora?
525d ma 400 Nm a daju tam prevodovku co znesie max 400 Nm?
Sak to by bola pichovina ... Musi tam byt nejaka rezerva, neverim tomu ze nie.
vladoslavo napísal:Podla mojich najnovsich informacii co sa tyka automatickych prevdoviek , tak 525 ma automat ako 520 ale menic ma rovnaky ako 530, takze navysenie krutaku pri rozumnom chipe v pohode automat v 525 zvlada.
Len nechapem, preco sa na nete vyskytuje, ze max krutak pri 525 automate je 400 Nm ...
AlienZV napísal:Ja som akurát včera nechal nahrať nový sw do ECU v profičku.
250k/530nm, 525xd LCI![]()
A fakt sa to oplatí