... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

DartMaul
Autor témy
Auto: BMW 530D E60 ´04
Kraj: Trnavský

E60 530dA [2004] - zopar otázok ako nováčik

Nedeľa, 18. Marca 2012, 12:19

čaute som tu novy a som tu preto lebo od piatku som majitelom krásneho BMW 530D 2004 automat. a neviem sa tu vysomáriť zatiaľ tak sem skúsim spísať moje otázky/problémy : )

1, kožený potah na volante mám zodraný kde sa ta prekožovať volant , viete o niečom takom.

2, zrejme nemám navigačne cd/dvd kde môžem nejaké stiahnuť mapy alebo zohnať.

3, predný nárazník ako sú hmlovky(dolná časť) tam sú tam také dve plastove časti.mriežky (vlavo a vpravo) ktoré sa dajú jednoducho vytiahnut jedno je cele zlomene. kde zoženie nejaky takých náhradný diel.

4, keď vypnem motor pomerne dost ako keby zatrase vyfukom. je to citit aj počuť. nevie niekto o čo sa jedna nemáte stým skusenosť. (nvm možno uvolnene výfukové potrubie)

5, na polubocke mi stále svietia kontrolky airbag a že nie som priputaný aj keď som.

6,na obrazovke kde mi ukazuje čo mám zaradené (D,R,N,P) tak napravo od toho mám stále v žltom trojuholníku výkrčník. to je ok ?

ak som niečo blbo napísal kludne povedzte dám detailnejší popis.

Ďiky za každu radu

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: zopar otázok ako nováčik

Nedeľa, 18. Marca 2012, 12:32

"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

DartMaul
Autor témy

Nedeľa, 18. Marca 2012, 12:57

nenašiel som opoveď na väčšinu otázok :(

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 18. Marca 2012, 13:16

DartMaul napísal:
čaute som tu novy a som tu preto lebo od piatku som majitelom krásneho BMW 530D 2004 automat. a neviem sa tu vysomáriť zatiaľ tak sem skúsim spísať moje otázky/problémy : )

1, kožený potah na volante mám zodraný kde sa ta prekožovať volant , viete o niečom takom.
- na fóre bolo diskutované, použiť index tém alebo hľadať

- na fóre bolo diskutované, použiť index tém alebo hľadať

3, predný nárazník ako sú hmlovky(dolná časť) tam sú tam také dve plastove časti.mriežky (vlavo a vpravo) ktoré sa dajú jednoducho vytiahnut jedno je cele zlomene. kde zoženie nejaky takých náhradný diel.
- spýtať sa v nákupnej poradni

4, keď vypnem motor pomerne dost ako keby zatrase vyfukom. je to citit aj počuť. nevie niekto o čo sa jedna nemáte stým skusenosť. (nvm možno uvolnene výfukové potrubie)
- BMW servis, opýtať sa na Service Bulletin 18 02 08 či to vedia spraviť

5, na polubocke mi stále svietia kontrolky airbag a že nie som priputaný aj keď som.
- keď airbagy neboli vystrelené, a je všetko ok zapojené, diagnostika

6,na obrazovke kde mi ukazuje čo mám zaradené (D,R,N,P) tak napravo od toho mám stále v žltom trojuholníku výkrčník. to je ok ?
- viď chyby v IDRIVE

Ďiky za každu radu

Odpovede hore.
Vomack dal odkaz na index tém. Tam treba poriadne preštudovať.
Naposledy upravil/-a MateX3 v Nedeľa, 18. Marca 2012, 13:25, upravené celkom 2 krát.

voMacK

Nedeľa, 18. Marca 2012, 13:17

body 1,2,3 sa tu uz riesili..ak nie priamo v tejto sekcii tak inde urcitre..

body 4,5,6 naznacuju, ze si kupil riadny kybel, ktory treba dat dokopy...ten vyfuk, daj pozriet mechanikovi, ten vykrcnik, neviem, ale asi by to chcelo diagnostiku,
to priputanie myslim znamena o-kruzok pod volantom neviem presne....

to auto ked si kupoval, si aj vobec obzeral?? lebo toto su veci, co je vidiet [pocut] hned na prvy pohlad [posluch :) ]

EDIT:

upravil som ti nazov temy, ja som na zle pomenovanie tem alergicky :mrgreen:
-- P.R.

speedfred
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Re: E60 530dA [2004] - zopar otázok ako nováčik

Nedeľa, 18. Marca 2012, 15:17

nemusíš ho hned strašiť ,že kúpil kýbel.Niektoré z tých chýb sú chronické závady e6X a niekedy nejaké chyby vyváži zaujímavá cenofka.

voMacK

Nedeľa, 18. Marca 2012, 15:30

vsetko sa da opravit, netvrdim ze nie, ale naco kupovat auto, co ma hned na prvy pohlad tolko zavad...kto vie, ake su tam este skryte...
proste niektori ludia chcu za kazdu cenu BMW a nehladia na nedostatky..
ako si myslis, ze bolo o to auto starane, ked ho niekto predava v takomto stave?
-- P.R.

bruno75

Pondelok, 19. Marca 2012, 16:12

kybel to byt skutovne nemusi, problemy 1,2,3 su v podstate blbosti, 4,5 chce asi servisny zasah (resp. pozriet diag) a 6 znameny len to, ze v pamati chyb iDrive zostala zaznamenana nejaka chyba - napr. ten airbag
pri nastartovani auta alebo pocas jazdy sa ti na iDrive / display medzi budikmi objavi nejaka chybova hlaska?

DartMaul
Autor témy

Streda, 21. Marca 2012, 21:43

DartMaul napísal:

vyriešené volant pošlem pani ktorá je tak ospevovaná za 50€ a bude vypadať ako nový
http://www.volanty.szm.com/Obsivanie_vo ... ranka.html

vyriešené sťahujem tuna z fóra mapy

vyriešené nahradený diel som zohnal za 12€

vyriešené treba dat zvariť vyfukové potrubie jeden "uchyt" sa tam len odtrhol..

vyriešené diagnostika ukazala. všetko je ok reset.. xD

vyriešené po diagnostike

Ďiky za každu radu

Diky za rady aj tak : )... môžete done.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných