... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Saurus
Autor témy
Auto: Konečne nové 🤓
Kraj: Trenčiansky

Ramená Optimal - skúsenosti?

Streda, 3. Augusta 2016, 06:50

Ahojte,
plánujem v dohľadnej dobe repas prednej nápravy na mojom 530xd a keďže sú tam vraj nejaké éci-špéci horné ramená, tak moji overení dodávatelia mi vedia dodať len Lemförder za cca. 260,-/pár, čo mi príde sakra veľa za dve ohnuté tyčky. Včera som oslovil ešte jedny autodiely v TN a ponúkli mi tie ramená od fy. Optimal za 150,-/pár. Snažil som sa o nich niečo zistiť, ale nenašiel som nič relevantné ani na zahraničných weboch. Deklarujú to ako nemecké produkty, skôr mám ale podozrenie, že sú to len čínske prebalené a obrandované šmejdy.
Má s tým niekto skúsenosti?
T.

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: Ramená Optimal - skúsenosti?

Streda, 3. Augusta 2016, 07:13

Cinsky srot. Preco nekupis orig BMW kvalitne diely a vobec uvazujes nad takykito brakmi ?

Saurus
Autor témy

Streda, 3. Augusta 2016, 07:24

PetoK napísal:
Cinsky srot. Preco nekupis orig BMW kvalitne diely a vobec uvazujes nad takykito brakmi ?
Keby existovali náhrady typu Meyle a pod., tak to neriešim a zoberiem tie, ale vysoliť len za ramená 260,- evri sa mi nechce. Čínu tam samozrejme dávať nebudem, len som chcel vedieť, čo je ten Optimal zač. Tak teda začnem šetriť na Lemförder... :?

Mishroom
Auto: e39 ze Stupavy
Kraj: Banskobystrický

Streda, 3. Augusta 2016, 08:28

Normálne si kúp Lemforder alebo origo BMW (tu bude ale cena vyššia). Nechápem čo je nenormálne na cene 130 ečiek za rameno na velke BMW 4 kolu?
Cafte

Saurus
Autor témy

Streda, 3. Augusta 2016, 08:47

Mishroom napísal:
Normálne si kúp Lemforder alebo origo BMW (tu bude ale cena vyššia). Nechápem čo je nenormálne na cene 130 ečiek za rameno na velke BMW 4 kolu?
To, že rovnaké rameno na "velke BMW" bez x-drive stoji okolo 80,- a je tam mrte kadejakých európskych náhrad na výber. Na xd je len Lemförder za 130,- a Čína...

No nič, ako som povedal, Čínu tam dávať určite nebudem, tak zoberiem tie Lemy.

PetoK

Streda, 3. Augusta 2016, 10:26

Tie LEM budu tiez 99% z Ciny. Na taketo auto by som nic ine ako orig BMW nedaval.

Saurus
Autor témy

Streda, 3. Augusta 2016, 16:55

PetoK napísal:
Tie LEM budu tiez 99% z Ciny. Na taketo auto by som nic ine ako orig BMW nedaval.
Tými Lemami som myslel tie Lemfördery. Tie snáď už z Číny nebudú... :wink:

PetoK

Streda, 3. Augusta 2016, 17:57

Ale hej...

Saurus
Autor témy

Streda, 3. Augusta 2016, 18:06

PetoK napísal:
Ale hej...

Nie je Lemförder náhodou prvovýrobca dodavajúci originál diely do prvomontáže? Tie Lemy mi nacenili aj v DS aj v MM ako to naj, čo sa dá zohnať. Aké iné originály by som mal ešte zháňať? :shock:

Milosss

Štvrtok, 4. Augusta 2016, 09:04

No jedine originál z BMW predsa :D Sa čudujem, že Peťo nechodí aj srávať do BMW, čo ak tie bežné Geberity sú fake z Číny a v BMW budú mať predsa originál :D
Nur Original ist Legal.

PetoK

Štvrtok, 4. Augusta 2016, 09:27

Sorry chlapce ale ked do toho nevidis radsej nepis sprostosti... si cosi nastuduj ake fake sa robia... trh je zaplaveny napodobeninami a aj velke firmy s tym maju problemy... napr fake xenon vybojky atd... bohuzial to tu je skoda niekedy pisat...

Ale vsak mne to je jedno,kludne si davajte taketo diely na auto, ale potom sa nestazujte ze za chvilu su KO.

Saurus
Autor témy

Štvrtok, 4. Augusta 2016, 09:56

Milosss napísal:
No jedine originál z BMW predsa :D Sa čudujem, že Peťo nechodí aj srávať do BMW, čo ak tie bežné Geberity sú fake z Číny a v BMW budú mať predsa originál :D
Som sa pobavil... :lol:

Saurus
Autor témy

Štvrtok, 4. Augusta 2016, 10:02

No, nalejme si čistého vína - auto má 10 rokov, trhovú hodnotu možno 9k, najazdím na ňom tak 12k/rok, takže tem Lemförder už bude pre mňa veľký luxus. Keby som mal 2-3 ročné a navalil na ňom za rok 50k, tak by som možno riešil originály v BMW, ktoré zaručene nie sú fake, ale made in Germany.
A keďže auto je na svoje vek v cukríkovom stave a mám s ním plány dlhodobého charakteru, tak mu nespravím to, aby som naň namontoval nejaký čínsky low-cost. Doteraz som sa snažil na predošlé autá dávať Meyle a zatiaľ nemôžem jedno krivé slovo povedať (teda až na pískajúci remeň klímy na X3 :-) ), to bol pre mňa vždy najlepší pomer cena / výkon a nemal som pritom pocit, že dávam na auto šmejdy. Lemförder je podľa toho, čo som zatiaľ čítal o kus vyššia trieda ako Meyle, takže napriek vyššej cene idem do nich.
Každopádne ďakujem za všetky dobre mienené rady a postrehy, aj za to, že ste ma odradili od Optimal ramien za polovičnú cenu... ;-)

Patricius

Štvrtok, 4. Augusta 2016, 10:24

s Meyle mám tiež dobré skúsenosti, asi som mal šťastie, na predošlom aute nová celá náprava a po 130.000km OK. Auto som už predal kamaratovi a stále je v poriadku.
[E61 525dA] ex
[E39 530dA] ex

Milosss

Štvrtok, 4. Augusta 2016, 14:35

PetoK napísal:
Sorry chlapce ale ked do toho nevidis radsej nepis sprostosti... si cosi nastuduj ake fake sa robia... trh je zaplaveny napodobeninami a aj velke firmy s tym maju problemy... napr fake xenon vybojky atd... bohuzial to tu je skoda niekedy pisat...

Ale vsak mne to je jedno,kludne si davajte taketo diely na auto, ale potom sa nestazujte ze za chvilu su KO.

OK ujo, nevedel som, že vidíš do všetkých výrobných továrni po celej Európe, kde sa výrobky vyrábajú alebo prebaľujú z Číny, netušil som že máš čas to všetko vo svojom živote obehnúť. Nevedel som že máš naštudované tie stovky tovární, čínskych prevádzok a podobných blbostí. Máš vedomosti a vieš robiť veci, ktoré iní ľudia nedokážu. Ale tento prejav že všetko, čo je kúpené mimo BMW je fake, je fakt že úplne odveci. Existujú fake veci, ale tvrdiť, že všetko je fake, to je trocha mimo.
Nur Original ist Legal.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných