Utorok, 18. Februára 2014, 10:29
Zdravim,
mam e90 318d 2006 VG88457.
Spozoroval som takuto vec: povedzme, ze na neutrali pridam, otacky sa zdvihnu na 1500-2000, nasledne klesaju, pri urcitej hranici rucicka otackometra spomali a klesa pomalsie az na volnobeh. V tejto faze motor trosku zmeni zvuk a auto jemne zavibruje. Velmi jemne, v podstate si to vsimnem len ja, co na nom jazdim denne. Obcas mam pocit, ze ide nejak tazsie aj ked ho viac krat denne nastartujem a prejdem viacero kratsich tras. Takisto som vsak jediny, co ma ten pocit :)
Predchadzala tomu vymena spojky, loziska, zotrvacnika a zhavicov (vraj original BMW suciastky ale neoriginal servis, takze si nemozem byt uplne isty, zhavice BOSCH). Najazdenich je 170 000 ale servisak mal pocit, ze ma viac, lebo sa mu zdalo, ze spojka by nemala tak skoro odchadzat.
Potom som este bol na STK a vsimol som si, ze, ked pripojili diagnostiku, co zobrazovala otacky a teplotu, tak tam chlapik nieco natukal. Pytal som sa co spravil, ale nebol velmi vyrecny a mrmlal cosi o nizkych otackach, ze nevytoci ani maximalny vykon. Po niekolkodnovom stati auto po nastartovani chvilocku popiskuje, asi 10 sekund, potom prestane. Pri vacsej zime a dlhsom stati po nastartovani motor chvilu klepe.
Olej, filtre mam pomenene asi pred 10 000 km. Spotrebu ma auto ako udavaju, cize cca 6l.
Tak by som sa chcel spytat, ci som len paranoidny a mam fantomove stavy alebo by som mal niecomu venovat pozornost. Netusim, ci spolu mozu tieto priznaky suvisiet, je to moje prve BMW, tak nemam ani s cim porovnavat. Sorry, ak kladiem blbe otazky, som zaciatocnik.