alexion - predstav si ze hej

lyziny su len volitelna vybava tak ako vsetko ostatne.
pribehy-nasich-aut/sedy-duch-mensi-detailing-na-zimu-t44803-90.html?hilit=sedy%20duchUprimne, ako casto ich vyuzijes? Aj ja mam rodinu ale za 2 roky som dal iba raz na strechu bicykle cestou na dovolenku. Naco by som potom 99,9% casu vozil na steche dve lyziny? Zbytocny odpor vzduchu, svistanie a hvizdanie pri vyssich rychlostiach, odpor pri bocnom vetre dvojnasobny a nehovoriac o tych novych (ktore boli ked som kupoval auto) ktore su len nieco ako kolajnica narazena na streche. Nadherne to zadrziava vodu, sneh a lad na streche a metlickou to odital tak lahko nevymeties.
Pre mna uplna zbytocnost. Na E91 bez lyzin pasuju rovnake stresne nosice ako na E90 a tak ked potrebujem, hodim to na strechu. Nosnost je rovnaka a pokial viem aj ked mas lyziny je predpisane v akej polohe mas mat nosice, takze cela ich dlzka nie je vyuzitelna. (nehovoriac o ekonomickom aspekte, totiz lyziny samotne nieco stoja a aj tak k nim potrebujes nosice)
Zahradka trvalo na strechu? Na nejakom Land Rover Defenderi v Afrike s pneumatikou a bandaskou OK, ale to ze mam kombik v strednej europe neznamena ze chcem nakladat auto ako rumunsky gastarbeiter ked ide domov... (full load v kufri + najvacisa mega truhla na streche)
BMW 320d E91Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II
"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"