... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

radote
Autor témy
Auto: BMW 318d e90
Kraj: Bratislavský

Svietiaca kontrolka

Streda, 2. Mája 2012, 10:21

Ahojte,
rychla otazka - zasvietila mi na display kontrolka, je cervena v tvare U/podkovy a dole ako keby ozubenie. Mam BMW3 e90, viete mi poradit, co to je? Mam podozrenie, ze brzdove oblozenie, ale nie som si isty.
Vdaka.

Užívateľov profilový obrázok
eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Re: Svietiaca kontrolka

Streda, 2. Mája 2012, 10:35

Knizocku k aute sme nedostali ?

Predpokladam ze tire pressure monitor, brzdove oblozenie ma iny symbol vid dole v lavo

Obrázok

Marek-WAR
Auto: BMW E91
Kraj: Zahraničie

Streda, 2. Mája 2012, 13:37

eko.fresh napísal:
Knizocku k aute sme nedostali ?

Predpokladam ze tire pressure monitor, brzdove oblozenie ma iny symbol vid dole v lavo

Obrázok

Brzdove oblozeni

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Streda, 2. Mája 2012, 14:30

aby som nebol OT, "podkova s ozubenim" je asi ta pneumatika, teda skontroluj si tlak v pneu a resetni system, lebo si asi menil/dofukoval letne, ze ano....

radote- neber to osobne, nie si jediny, vobec nie si prvy a zial asi ani posledny, toto myslim vseobecne: Teraz k tomu co som chcel. Toto zazivam denne a znova... u nas to definujeme (samozrejme neoficialne) ako UTS problem. UTS = "User Too Stupid"
System vyhodi varovnu hlasku a ty nevies co to je? Ok, moze sa stat, ale nato mam predsa v aute manual a ak netusim co to je, zastavim auto a prehrabem ho v zaujme vlastneho zdravia a zdraveho rozumu, ci to nie je nieco nebezpecne. Ak to nenajdem, zdviham telefon a investujem neskutocne loove za dvojminutovy hovor s najblizsim BMW servisom, kde mi technik zadrziavajuc huronsky rehot povie co to je. (ty budes konecne vediet a oni budu mat dalsiu funny historku o trotlovi co si kupil E90 a ani nevie ako vyzera info ikonka defektu a o resete pocul prvy krat)
Ale ist na tom veselo dalej do prace ci domov a potom to hodit na forum .... to je ozaj moc ](*,) Co keby to bolo nieco vaznejsie? (aj ked co je vaznejsie ako mozny defekt?) Vyhoreta sonda, motor v nudzaku, odpalene brzdy, ci nefunkcne ABS/DSC? Manaaaanaaaaa ... a my veselo ideme dalej ako keby sa nechumelilo!

uz poviem len jedno, RTFM! (Read The Fucking Manual!)
http://www.lmgtfy.com/?q=BMW+E90+owners+manual

PS- sorry, musel som sa odventilovat...
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

fuji
Auto: MINI COOPER S
Kraj: Prešovský

Streda, 2. Mája 2012, 14:54

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
nice, very nice :D

mishiak
Auto: BMW 320xd AT E92

Streda, 2. Mája 2012, 15:46

radote napísal:
Ahojte,
rychla otazka - zasvietila mi na display kontrolka, je cervena v tvare U/podkovy a dole ako keby ozubenie. Mam BMW3 e90, viete mi poradit, co to je? Mam podozrenie, ze brzdove oblozenie, ale nie som si isty.
Vdaka.

Aby som nebol aj ja OT, tak asi to bude TPM, ale nemusi to hned znamenat defekt alebo pokles tlkau. Kamos mal to iste na E90, tak sme hned samozrjeme pozreli tlak a vsetky boli dost aj spravne, tak sme dofukali pre istotu, ale stale to svietilo. Nakoniec to bolo treba premazat na diagnostike, skratka vyhodilo chybu aj ked ziadna nebola.

salat napísal:
PS- sorry, musel som sa odventilovat...

Ale suhlasim maximalne s tebou, ze to treba okamzite pozriet, lebo tak asi na nieco tam su tie chyby ked ich auto vyhadzuje. A k tej druhej casti, mega som sa pobavil, a to mam zlomene rebro a nemozem sa smiat, lebo ma to boli, ale nezdrzal som sa nad tvojim komentarom. :mrgreen: THUMBS UP :thumbup: :thumbup:
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

Zemo
Auto: F36 435d

Piatok, 4. Mája 2012, 21:48

mishiak napísal:
Aby som nebol aj ja OT, tak asi to bude TPM, ale nemusi to hned znamenat defekt alebo pokles tlkau. Kamos mal to iste na E90, tak sme hned samozrjeme pozreli tlak a vsetky boli dost aj spravne, tak sme dofukali pre istotu, ale stale to svietilo. Nakoniec to bolo treba premazat na diagnostike, skratka vyhodilo chybu aj ked ziadna nebola.

Zeby bolo treba len resetnut system sledovania tlaku? Tiez je to krasne popisane v manuali... :wink:

mishiak
Auto: BMW 320xd AT E92

Piatok, 4. Mája 2012, 22:04

Zemo napísal:
Zeby bolo treba len resetnut system sledovania tlaku? Tiez je to krasne popisane v manuali... :wink:

Zeby sme to resetli, ja viem, ze to treba resetnut bud cez BC alebo cez iDrive :mrgreen: Ale auto sa rozhodlo, ze ee. Preto sa to muselo vyriesit inak.
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných