... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

judrducar
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Prešovský

Nekonečný problém s kontrolkou motora BMW 320i

Pondelok, 11. Júla 2011, 10:16

V priebehu záručnej doby sa vyskytla táto chyba 4 krát sa rozsvietila kontrolka motora na BMW 320 i rok výroby 2008. V autorizovanom servise v Prešove odstraňovali nejak tu závadu aj s tým, že vymenili katalizator. Chyba sa opakovala už po zaručnej lehote a tak za úplatu vymenili cievky zapaľovania a sviečky za 300 EUR a opäť žltá kontrolka motora sa rozsvietila tak sa domnievam, že s tým katalyzator a výmena sviečok a cievok zapaľovania nemá nič spoločné. Zajtra idem po šiestykrát do servisu Bavarie a som z toho už znechutený vie niekto poradiť. Vopred úprimná vďaka. Mal som zrejme v zaručnej lehote odstúpiuť od zmluvy, ale domnieval som sa, že je to nejaká banálna chyba.
Naposledy upravil/-a TiTAN v Pondelok, 11. Júla 2011, 10:29, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: presunute do spravnej sekcie

Užívateľov profilový obrázok
salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Re: Nekonečný problém s kontrolkou motora BMW 320i

Pondelok, 11. Júla 2011, 11:37

no to by sme k tomu potrebovali presnejsi popis.
- Ktora kontrolka motora to presne je?
- kedy zavada vyskocila. (obdobie, plus cca km )
- meni sa nejako prejav motora ked to vyskoci?

cim viac info k tomu das, na prvy pohlad aj banality, tym skor niekto pride na pricinu....
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 11. Júla 2011, 11:49

este idealne by bolo prihodit vypis z diagnostiky...snad ti tu bude niekto vediet dat rady...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

judrducar
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Prešovský

Utorok, 12. Júla 2011, 11:48

Srdečná vďaka za ochotu pomôcť, dnes pri kontrole v Bavarii Prešov, zistili, že to bude zrejme Lambda sonda, ktorú objednali a tento diel za 1000.-EUR mi namontujú v režii servisu, keďže sa to je tá istá porucha v zaručnej dobe 4 x a po záruke 2 x ukazala mám akurát po dodaní tohoto dielu zaplatiť za prácu, ktorú tiež nejak zrežirujú k údajnej spokojnosti. Tak skutočne uvidím, či to už bude posledná moja návteva servisu s tou istou chybou. Záverom ešte raz ďakujem za úprimnú snahu pomôcť,ale v oblasti techniky nie som skutočne doma.

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Streda, 13. Júla 2011, 07:51

4-ta rovnaka porucha v zarucnej dobe??? Odmietol by som opravu, kontaktoval pravnika a ziadal nove vozidlo. A ver tomu ze by si ho dostal. Pozri sa na to, servis je az prilis ochotny vsetko opravovat na vlastne naklady (preco asi? v BMW ani kura zadarmo nehrabe!) Minimalne by som sa na to pozrel, co je vo veci a nezahodil sancu na generacnu vymenu zadara ;) (ale jasne ze zalezi od pripadu, neviem ako stare je tvoje auto...)

Len priklad, poznam dvoch ludi, co mali reklamaciu rovnakej poruchy 3-4 krat a dotlacili to na vymenu auta. Jeden s fabiou a druhy mazdu. Ta mazda dokonca, mal kupeny akciovy model ked sa menila generacia a po skoro dvoch rokoch to reklamoval a dostal novu, novy model so silnejsim motorom (nastupcom jeho motora) Zakonnik je tak postaveny a treba vyuzit sancu, ak sa da.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní