... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
lulu991 napísal:beriem .... normalna odpoved ... aky mas motor ?Jedna vec je, ze tie klapky ti motor nenasaje (pri tychto motoroch to uz viacmenej nehrozi), druha vec je aky bordel ti tie klapky na motore robia, opotrebovane tesnenia a pretekajuci olej cez ne nie je ziadna rarita... Ja mam klapky vybrane uz roky, odhadom 40tisic km urcite, otacky mi neskacu nikdy, problem s EGR nemam (kontrolovany aj predtym aj potom, ziaden rozdiel nebadat), nerozumiem preco by mal byt stale otvoreny = nic by som s nim nerobil, prvy krat pocujem, ze zaslepenie klapiek by malo az takyto neblahy vplyv na EGR. Vyssiu spotrebu nepozorujem ani nahodou, nizsi vykon takisto (kebyze sa posadis do toho auta pred a po vybrati, neni sanca aby si si to vsimol a dava to aj zmysel, pretoze klapky tam nie su z dovodu vyssieho vykonu ale zlepsenia spalovania pri malom zatazeni), DPF mam pri 165000km v poriadku (pred 2 tyzdnami bolo kontrolovane, ani ho neposielali este cistit, vraj este co to vydrzi), cierny dym je samozrejme hlupost... cez EK u nas prejdes aj s vyhodenym DPF (zatial), takze opat bludy, s odpojenymi klapkami som samozrejme presiel EK bez problemov (ani 20ku v popolniku nebolo treba)...