Utorok, 10. Júla 2012, 10:11
Tak si sa docital zle. V norme je 1L na xx 000km.
A 10w60 nema co v tvojom motore hladat.
Vymena separatora urcite autu prospeje, ale ci vyriesi tvoj problem je otazna.
Budem sa znova opakovat...ak ti zerie tolko oleja, tak bud mas niekde leak, alebo jednoducho mas v prdeli "o-ring seals".
Bude to najskor sposobene tym, ze nie kazdy prvy majitel auta dba o servis a okrem vymeny osviezovaca vzduchu vymeni tak maximalne olej, ked mu pipne interval na palubaku.
Potom si chalani kupuju jazdenky a riesia taketo veci.
Poznam 330i,325i,328i ktore nezeru ani deci oleja na interval.Poznam 530d ktore zerie olej aj 530d ktore nezerie olej. A poznam auta ktore si cucnu tolko co tvoje.
Tak kde je problem ? V motore ? V oleji ? Skor v retardovanom predoslom majitelovi. Ak vedla seba postavis 2 rovnake motory a jeden z nich bude zrat olej a druhy nie...co z toho vyplyva?
Par zanedbanych vymen oleja alebo nespravny olej, alebo nakladacky za studena, jazdenie na olej ktory mal byt uz davno vymenene a vysledok mas pod kapotou.
Ver tomu, ze auto, ktore by dostavalo taky servis, aky ma dostavat by olej zrat nemalo.
BMW udava toleranciu konzumacie oleja z toho dovodu, aby laik majitel, ktory sa nevyzna nemaval depresie ak pri vymene oleja zisti, ze mu chyba 3 deci. Aj motor ma svoje medze a nie kazdy kus je identicky takze rcita tolerancia je na vsetko.
Ja som si kupil podvozok ktory ma v papieroch 30 stupnov tuhosti, ale realne ich mam 33. A ked som kontaktoval vyrobcu, vysvetlil mi ze je tam urcita tolerancia a tlmic sa neda vyrobit presne tak, aby mal tych 30 stupnov nastavenia.
Naposledy upravil/-a
michaltt v Utorok, 10. Júla 2012, 10:13, upravené celkom 1 krát.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh