... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
majdo-dk
Autor témy
Auto: BMW 330cd e46
Kraj: Žilinský

318i hrozny klepot od motora

Piatok, 27. Apríla 2012, 21:38

Zdravim panove.Prosim vas nevie nikto co mi moze klepat v motore? Alebo nieco pri motore?V servise mi povedali ze to moze byt lozisko klukovky ale kedze som zohnal motor za dobru cenu tak som to radsej urobil tak ze vimenim motor.Ale co sa stalo.Kamarat co mi menil motor tak mi povedal ze motor prehodil ze neklepalo nic ale ze zhruba po 40km to zacalo zase klepst.Klepe to ked drzim motor v otackas cize ked idem napr 100 a mam 2500ot. Tak to klepoce.a je jedno aku rychlost tam mam zaradenu.Klepe to aj na volnobehu ked trosku popridavam tak je to dost pocut.Uz ked som vymenil motor a furt to klepe tak vas prosim o pomoc.Mal stym uz dakto daaku skusenost??? PROSIIIIIIIIIIM POMOOC [-o< :cry:
Naposledy upravil/-a majdo-dk v Sobota, 12. Mája 2012, 22:55, upravené celkom 2 krát.
BMW e46 330d tour

Obrázok

stangto
Auto: e46 316i
Kraj: Bratislavský

Re: 318i hrozny klepot od motora

Sobota, 28. Apríla 2012, 01:55

predpokladam ze si hladal a ze si vselico nasiel. pozeral si aj toto?

bmw3-e46/e46-316i-77kw-1-9-benzin-po-starte-lkepanie-v-motory-t52262.html?hilit=m43%20klepanie

majdo-dk
Autor témy

Sobota, 28. Apríla 2012, 03:08

no podla toho co som tam cital a pozeral tak ten klepot je dost podobny ale nie je to to iste...Uz len ztoho dovodu ze vam to robi iba ked je zima a pri studenom motore.... Mne to robi ci je jar leto jesen alebo zima.... Zacalo to klepotat asi pred zimou... Najskovor len obcas pri rozbiehani ked som vytacal do vysich otacok.... Vtedy som to este neriesil ale teraz mi to klepe staaaale... Ked budem mat cas to nahram a dam to tu ale za jazdy to asi nebude moc dobre pocut ale skusim.... A ja som vymenil cely motor...Novy motor mal najazdenych zhruba 145000km a auto bolo naburane odzadu.....Ze vraj ho aj startovli a ze nic neklepalo.... Nahodil som ho do mojho a jeb mne to klepe.... Menil mi aj komplet spojku.... nehal som tam dost penazi a surne to chcem uz opravit...Jedine rozmyslam zeby to mohlo byt nieco okolo motora... napr.:servo cerpadlo olejove cerpadlo vodna pumpa alebo alternator.... ale nechce sa mi to setko menit po jednom kedze su to dost drahe suciastky....Este chcem najst daakeho chalana tu v BA co by mi to dal na diagnostiku a nepytal by si za zapojenie 20€... Uz som bol v nejakych servisoch sa pytat ale nedam niekomu peniaze ked mi aj tak zavadu neodstrani alebo aspon mi nepovie co to robi....Tak ak poznas niekoho daj mi TIP....
BMW e46 330d tour

Obrázok

michaltt
Kraj: Košický

Sobota, 28. Apríla 2012, 09:36

Ja by som skocil za Semtexom na tvojom mieste, ten ti na 99% povie, kde je pes zakopany ;)
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

majdo-dk
Autor témy

Sobota, 28. Apríla 2012, 15:44

minule som od neho cosi potreboval a on cely den spal...on zije v noci... :D nocny tvor ten semtex.... ale aj tak je to tazke sa snim daako dohodnut... :D
BMW e46 330d tour

Obrázok

michaltt
Kraj: Košický

Sobota, 28. Apríla 2012, 15:49

ja som nemal problem, sice som sa trepal do BA o 20:00 ale tak aj ja robim viac v noci ako cez den :D
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

januar
Auto: e90 320i
Kraj: Bratislavský

Sobota, 28. Apríla 2012, 19:30

dam to aj ja sem. Mam skoro podobny problem. Taky kovovy zvuk z motora my to vydava, ale len ak je motor na volnobehu je to pocut a je jedno ci je teplo alebo zima ci je zohriaty alebo nie. Mam tusaky ze to budu rozhadzane ventily ak sa mylim tak by som bol rad keby ste my pomohly ide o motor N42B18 valvetronic

majdo-dk
Autor témy

Streda, 9. Mája 2012, 15:48

Video len takto lebo ked som tocil pri motore tak nebolo nic pocut iba hluk motora takze skuste mi daako poradit prosiiim... :(
http://www.youtube.com/watch?v=nlqimrLz ... e=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=6KCGEVBu ... e=youtu.be
BMW e46 330d tour

Obrázok

drumx
Auto: BMW e36 m43
Kraj: Trenčiansky

Streda, 9. Mája 2012, 16:01

Fuh, neprijemny zvuk. :? Neviem co to je ale ja ked niekedy nastartujem a auto si prida otacky tak mi to takto isto zaklepoce ale inak nic. :-k
Príbeh môjho auta. _____ [size=140][b]

majdo-dk
Autor témy

Streda, 9. Mája 2012, 16:13

drumx napísal:
Fuh, neprijemny zvuk. :? Neviem co to je ale ja ked niekedy nastartujem a auto si prida otacky tak mi to takto isto zaklepoce ale inak nic. :-k

:-k hmmm nechcem byt zly ale aj mne to tak zacalo..... ze iba pri stratovani... casom ked som vytacal motor a preradil(stlacil spojku) a ked klesly otacky tak to tak klepalo a teraz to klepe stale.... :(
BMW e46 330d tour

Obrázok

Sk1r3x
Auto: AUDI A6 C7
Kraj: Nitriansky

Streda, 9. Mája 2012, 20:30

svojim spôsobom rovnako hrká uvolnená reťaz na bicykli pri poskočení o rám . Je to taký kovový dutý tlmený zvuk , aspoň to počuť tak z videa . Alebo zvuk pripomínajúci parnú lokomotívu , ako keby niekde prestreloval vysoký tlak alebo niečo prefukovalo na prázdno

Milaaan

Streda, 9. Mája 2012, 20:32

neni to s nejakej remenice ? ak nevieš tak zhoď remeŇ A NAšTARTUJ a ak to bude robiť tak to neni remeň...:))

majdo-dk
Autor témy

Streda, 9. Mája 2012, 22:24

Sk1r3x napísal:
svojim spôsobom rovnako hrká uvolnená reťaz na bicykli pri poskočení o rám . Je to taký kovový dutý tlmený zvuk , aspoň to počuť tak z videa . Alebo zvuk pripomínajúci parnú lokomotívu , ako keby niekde prestreloval vysoký tlak alebo niečo prefukovalo na prázdno

\:D/ presne takedo daco si myslim aj ja lebo som menil motor a aj tak to klepe.... A neska ked som siel a ked nemam este teply motor tak to skoro vobec neklepoce. A neveim ci to moze mat daco spolocne ale ked chitim hlavnu hadicu tu hore co ide do chladica tak je celkom dost tvrda... resp.: tlakujem mi chladiaci system... a tlakuje aj po vymene motora tlakoval po vymene tesnenia pod hlavou a aj hlava bola na kontrole a bola dobra a aj tak to tlakuje.... takze ja osobne si tiez myslim zeby to mohol byt daaky podlakovy ventil...len teraz potrebujem vediet ako zistim ze kde je.... :-k diagnostika by mi mohla pomoct lebo nie????
BMW e46 330d tour

Obrázok

majdo-dk
Autor témy

Štvrtok, 10. Mája 2012, 05:02

chalani teraz som tu nasiel nieco a napadlo ma nemoze to klepat vakuova pumpa??? ked je to dost pocut od podvozku a a zo zadu motora jak keby to slo???? A ma vlastne benzinovy motor vakuovu pumpu???? :oops:
Naposledy upravil/-a majdo-dk v Štvrtok, 10. Mája 2012, 22:20, upravené celkom 1 krát.
BMW e46 330d tour

Obrázok

drumx
Auto: BMW e36 m43

Štvrtok, 10. Mája 2012, 06:06

majdo-dk napísal:

:-k hmmm nechcem byt zly ale aj mne to tak zacalo..... ze iba pri stratovani... casom ked som vytacal motor a preradil(stlacil spojku) a ked klesly otacky tak to tak klepalo a teraz to klepe stale.... :(

hm hlavne mi to robilo ked bolo chladnejsie, teraz chvalabohu uz nie ked je takto teplo a som rad, ze to drzi. Uz asi zacinam odkladat dukaty na nieco silnejsie ked stary odide. :smile:
Príbeh môjho auta. _____ [size=140][b]

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných