... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
daevid
Autor témy
Auto: E46 330d/150kw
Kraj: Nitriansky

E46 facelift xenon/bi-xenon ?

Nedeľa, 8. Januára 2012, 19:52

Zdravim vas,
Mam motorizaciu v popise, facelift rv. 03/2003 s origo AL/BOSCH xenon svetlami.
Udajne vsetky facelift modely maju mat bi-xenon svetlomety, co na mojom nemam, resp. nimi nesvietim, pretoze na dialkove svetla sa mi zapinaju halogeny.

Dnes som svetla rozoberal pretoze chcem poriesit slabu svietivost a pozeram, ze lampy maju elektromagnet aj s naklapaciou clonkou pre bi-xenon.

Mozete prosim poradit v com by mohol byt problem a preco mi bi-xenon nepracuje?

Dakujem vsetkym
Prílohy
DSC01096.JPG
E46 330d/150kW, Sedan Facelift, M-packet II, Silencer&DPF off + Remus Muffler, 18" M6, Titansilber/Black.
Obrázok

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Re: E46 facelift xenon/bi-xenon ?

Nedeľa, 8. Januára 2012, 20:07

ako svetelna hukacka sa pouzivaju vzdy halogeny, ako dialkove sa pouzivaju xenony... skontroluj si kabliky a ten mensi 3pin konektor ci mas dobre zapojeny, pripadne ci mas funkncne elektromagneticke cievky... pripadne si nechaj diagnostikou skontrolovat ci mas funkciu bixenon zapnutu

daevid
Autor témy

Nedeľa, 8. Januára 2012, 21:00

Elektromagnety som vyskusal. Funguju. Neviem ako rychlo sa ma clonka spinat a otvarat, ale neni to moc rychlo, myslim nie tak rychlo ako sa zatvori :)

3-pin zapojenie nejak overim? Proste tam je, opacne sa zapojit neda..?

Ak sa da v RJ nastavit ci maju ako dialkove svietit xenony alebo halogeny, je mozne svietit oboma sucastne??
E46 330d/150kW, Sedan Facelift, M-packet II, Silencer&DPF off + Remus Muffler, 18" M6, Titansilber/Black.
Obrázok

ice.blade

Nedeľa, 8. Januára 2012, 21:19

ku clonke idu 3 kabliky, su tam 2 cievky, jedna ktora rychlo pritiahne clonku a druha je tzv udrziavacia... a nie neda sa to nastavit aby dialkove bixenony svietili sucastne s halogenmi pokial si to sam elektricky neprerobis

daevid
Autor témy

Nedeľa, 8. Januára 2012, 22:04

Meral a pripajal som medzi konektormi 1 a 3. Tu je najvacsi odpor, zrejme bude ta pritahujuca.

Ma to aj zmysel pouzivat bi-xenon+halogen na dialkove svietenie? koli vacsej svietivosti napr..?

Skusim tu diagnostiku,..dakujem
Prílohy
DSC010977.jpg
Obrázok

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 9. Januára 2012, 11:19

tieto svetla som riešil neraz,tak sa ozvi a vyriešim ti zapojenie,aj aby funfovali naraz ako dialkové, či už elektricky,alebo nakodovaním....ak ti bixenon nefunguje,možno niekto dorabal xenony a zabudol zapojit bixenon......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

semacik
Auto: BMW E46 318Ci
Kraj: Košický

Pondelok, 23. Januára 2012, 18:33

chlapci trosku OT ale nechcem som robit nove vlakno... chcem sa vás opýtať pred tým ako ničo kúpim... mam e46 predfl xenony , vsetko fungovalo až jedneho dňa vyberam auto z garaže, zapnem svetla , bola už tma a všimol som si že sa svetla nanastavili ako to robili .. (hore dole) , pred tym svietili krásne tam kde mali , a v ten den mi aj prave svetlo svietilo strasne do zeme a lave normalne, tak som vypol zapol a zas bez zmeny .. ani po 20 km trase sa to nepopravilo ... budu to motorčeky ? alebo čím začať ? poistky alebo dačo take aby som nemusel nove motorčkey ked to je len nejaka blbosť.. manualne si ich nechcem nastavovat, ked to ma funogvať tak nech to funguje... xenony su tam od vyroby, ziadne dorabane ani nič podobne,

ďakujem chlapci
BMW E46 318Ci

Moje coupátko

semacik

Pondelok, 23. Januára 2012, 19:24

ice.blade: a nevies mi nejak poradit ako to rozchodit/opravit ? resp, "ako na to " ... som zaciatocnik a s elektrikou nesom kamarat... a rad si veci robim sám ale ked sa nebude dať tak asi ho budem musieť zveriť do servisu nejakemu elektrikarovi... aj ked nechapem ako to mohlo odist... auto 2 tyzdne stalo lebo som bol mimo SR a pridem domov a taketo prekvapenie.. nemoze to byt len zoxidovane alebo podobne ?? :( :( lebo nejazdilo sa nanom ten cas ...
BMW E46 318Ci

Moje coupátko

ice.blade

Pondelok, 23. Januára 2012, 19:29

odide z nicoho nic, ak je vadny tak sa najsor zlomil vnutri mechanizmus... mozes sa pokusit ho opravit ak zistis ktory je vadny a co tomu je ale skor sa zmier ze budes musiet kupit novy...

semacik

Pondelok, 23. Januára 2012, 19:32

ice.blade napísal:
odide z nicoho nic, ak je vadny tak sa najsor zlomil vnutri mechanizmus... mozes sa pokusit ho opravit ak zistis ktory je vadny a co tomu je ale skor sa zmier ze budes musiet kupit novy...

okej , este otazocka... kde ten snimac najdem a nemoze to byt skor motorček ? nevyznam sa len sa pytam ...
BMW E46 318Ci

Moje coupátko

TT-SIMIK

Utorok, 24. Januára 2012, 10:45

Ak by bol zly snimač,tak by svietili obe svetla do zeme(je to nudzovy režim xenonov),tak ti len jedno svieti dole,tak je bud odpojeny konektor od motorčeka,alebo odpaleny motorček,alebo niečo zlomené vo svetle,alebo posledna možnost ktoru som mal ja ,pri týchto svetlach sa mi občas stalo,že svetlo sa z ničoho nič nenadstavilo, riešil som to tolko,že zle motorčeky prehodilo som, zla elektrika, prehodil som,ale babkin drevak......tieto svetla ak su moc nadstavené do strán do V tak sa stava,že sa križi parabola vo svetle(svetlo vnutry drží na troch bodoch na kraji-nadstavovanie do stran, potom hore-nadstavnovanie hore-dole a potom dole-motorček,ten ktory to nadstavuje) a potom sa stane že sa nenadstavi jedno zo svetiel,pred piatimi rokmi ma to sralo,tak som to riešil,svetla rozobraté viac krat a nakoniec som prišiel na to,že svetla stači nadstavit viac k sebe ako od seba a už sa nikdy neskrižili a nestalo sa,že by sa nenadstavilo....))))))

ale nemusi to byt toto....)))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

semacik

Utorok, 24. Januára 2012, 11:04

TT- SIMIK : ďakujem za rady , skusim este napisat jararakovi kedze som z KE ci by sa mi na to nepozrel a ked nie tak by som nabral smer do tvojej garáže.. aspon si spravim výlet :D
BMW E46 318Ci

Moje coupátko

TT-SIMIK

Utorok, 24. Januára 2012, 11:18

no to by bol trošku drahy vylet do TT kôli svetlu...)))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní