... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
rss napísal:tiez ta ista "diadnoza"co mam toto auto s tymto motorom pouzivam vif v lete aj zime
bol som na diagnostike korekcne davky paliva boli od -0,2 do +0,5 chlapik co mi robil diag povedal aby som vstreky neriesil ???
tak uz zhruba rok sa s tym snazim zit
niekde som uz pisal ze mam pocit akoby to boli sadze ktore sa vo vyfukovej sustave usadzaju pri dusivej jazde 1500-1700ot lebo ked motor povytacam a vydymim tak mam na cas pokoj
ale je to len moj skromny nazor![]()
ked mas chut pokecat o tom posli cislo v sukromnej sprave mozno to dvaja lepsie rozdiagnostikujeme cez fon
karcis napísal:
Ahojte. Skor to je pravda, nie pocit. U oboch pripadoch. Ked sa jazdi pri nizsich otackach sa vyfukove zvody zanesu a potom to dymi, kym sa nevypalia. Keby to bola tryska mas niekedy problem nastartovat-a po napichnuti vypise chybu "slaby tlak na rempe." Takze trysku podla mna treba vylucit, aj kvoli tomu ze by to dymilo stale. A Vam to robi pri dlhodobej pomalej jadze. Druha moznost moze byt zaneseny kat. Sevas.
Blake napísal:nedalo mi to a urobil som maly test a to nasledovne:
1priklad: auto ma korektne zapojeny EGR ventil a pri plnom knedliku dymi asi takto : http://www.youtube.com/watch?v=9RzQSN3IyVc (video je ilustracne-vnimajte samozrejem e46:) ) mnozstvo dymu je u mna identicke
2prilklad: auto ma odpojeny EGR ventil (iba vytiahnuta hadicka) a vysledok je skoro ziadny dym pri plnej akceleracii: http://www.youtube.com/watch?v=w8MNY-QNC-Q (toto je uz zaber z mojho kokpitu-je tam na zaciatku este pred preradenim do 3ky a naslednemu podskoceniu telefonu hore trochu oblak cierneho dymu, ale skoro nepatrny a povedal by som, ze v norme)
je na to nejake vysvetlenie? preco to teda s odpojenym EGR auto dymy omnoho menej az skoro vobec?
stale by sa mohlo jednat o vadne vstreky?
svanto66 napísal:pripajam sa do klubu "dymicov"hmm s tym EGR je to zaujimave
TT-SIMIK napísal:
TT-SIMIK napísal:
Tak čo sa týka dymenia, tu hadičku si len odpojil,alebo aj zapchal???Ak len odpojil,tak to auto nemohlo mat dobry zatah kedže regulacia turba je priamo zavysla na podtlaku čo vyraba motor,takže ak si ju nezapchal tak to auto nešlo v spodných otáčkach na plno a preto nedymilo tolko.Ak bola zapchatá tak potom máš nejaky problem z egr.(čo by ale nemalo spôsobovat to nedymenie,skorej si myslím,že išlo viacej vzduchu,tak preto nedymilo,ako ked bol egr zapojeny,vtedy ibu skorej spaliny ako vzduch aj ked iba do určitých otačok,to chápeš nie?,že pri recilkulácii spalin sa spaluje viac krat už spalene palivo)
Tak či tak skušali ste trysky iba na volnobeh,??