... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Ico2311 napísal:Zdravim.Potreboval by som pomoc.Mam zapojeny woofer Pioneer TS-WX205 vsetko fachci ako ma,ale az na jednu vec ... Ked tomu opriem tak mi nechce hrat poriadne da bas a ako keby ho vyplo a zaplo znovu, alebo buchne az kazdy druhy bas.Su tam vzadu aj nastavenia, napr. PHASE sa da prepnut na NOR. a REV. (neviem co to znamena.)Dalej je tam ze FREKVENCI a to sa da nastavit od 50 do 125, tiez aj toto ked nastavujem nepocut rozdiel ako pri PHASE. Zapojene je to tak,ze od baterky mam POWER kabel cez poistku 10V , REM je na pluse spojeny tiez cez poistku, uzemnenie je na kostre svetiel vzadu.Cinze su vo woofre a druhe konce odstrihnute a priletovane na zadne repro.Myslel som ze to bude preto lebo su na zadne repro ale nie mal som ho zapojeny pred tym na druhom aute a robilo to iste a cinze boli v radiu.
DAKUJEM.
Miro528 napísal:No podla toho co popisujes bud rad ze ti to vobec este hraCinch je nizkourovnovy vstup (do 2V niekedy 4V) a zapajas na ne vysokourovnovy signal !!!!!!!!!!!Ked tomu "opries" tak tam pustis viac napatia ako chudak zosik zvladne ,dostava viacnasobne vyssie napatie ako moze mat.Musis tam dat konvertor signalu http://www.prohifi.sk/konvertor-highlow ... p-654.html
Miro528 napísal:V kazdom pripade toto zapojenie je uplne nahovno ,konvertor ma vstup na ktory napojis +a- z repro (L aj P) a na vystupe ma cinch konektory,ktore potom prepojis obycajným chinch-cinch kablom .Ake kable mas na pouzite na napajni (hrubku myslim)???? A ten REMOTE kabel mas zle zapojene ,takto ti stale zosik odobera prud ,treba napojit na kluc
Ico2311 napísal:
Hrubku kablov nemam daku extra ale niesu ani najtensie , rem kabel som daval preto na bat. lebo som nevedel dak koncovku z radia prec.Na REM kabli mam spinac a tym si woofer zapinam,alebo vypinam.Cize ak som to spravne pochopil, konvertor treba zapojit tak ze od repro potiahnem kable do neho a z neho cizne do woofru?Potrebuje to aj dake napajanie (konvertor)?Inak to je dobre zapojene?
PetoK napísal:Tak ja to napíšem jasne. Pokiaľ máš tento model aktívneho SW od Pioneeru, máš tam okrem cinch konektorov aj 4-pinový konektor - vysokoúrovňový vstup, je štvorcový, má 2x2 piny. Takže žiadny ďalší modul nepotrebuješ, napoj tam všetky 4 káble zo zadných repro, pozor na polaritu. Hlavný +Ubat na SW pripoj cez poistku rovno na baterku, GND na kostru auta, káble s prierezom min. 4 mm2. Spínacie napätie najjednoduchšie od rádia, na biely káblik, pin 16 hlavného konektora. Nastav hlasitosť,fázu,medz. frekv. dolnopriepust.filra, a musí to ísť. Ak nie, máš k.o. zosík v sw. Už som nejeden opravil.
Ico2311 napísal:
patres napísal:No dal som si tu namahu a pozrel co je to za subik, Tak ako pise PetoK mas tam vstupy pre vysokourovnove zapojenie, nic ine nepotrebujes na zapojenie, bacha na polaritu.