... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Ico2311
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

E46/318i - Pomoc so zapojenim hudby

Štvrtok, 17. Decembra 2009, 00:33

Zdravim.Potreboval by som pomoc.Mam zapojeny woofer Pioneer TS-WX205 vsetko fachci ako ma,ale az na jednu vec ... Ked tomu opriem tak mi nechce hrat poriadne da bas a ako keby ho vyplo a zaplo znovu, alebo buchne az kazdy druhy bas.Su tam vzadu aj nastavenia, napr. PHASE sa da prepnut na NOR. a REV. (neviem co to znamena.)Dalej je tam ze FREKVENCI a to sa da nastavit od 50 do 125, tiez aj toto ked nastavujem nepocut rozdiel ako pri PHASE. Zapojene je to tak,ze od baterky mam POWER kabel cez poistku 10V , REM je na pluse spojeny tiez cez poistku, uzemnenie je na kostre svetiel vzadu.Cinze su vo woofre a druhe konce odstrihnute a priletovane na zadne repro.Myslel som ze to bude preto lebo su na zadne repro ale nie mal som ho zapojeny pred tym na druhom aute a robilo to iste a cinze boli v radiu.

DAKUJEM.

patres
Auto: qupé
Kraj: Bratislavský

Re: E46/318i - Pomoc so zapojenim hudby

Štvrtok, 17. Decembra 2009, 08:06

Je to aktivny ale pasivny sub.
Ak je aktivny musia byt na nom aj vysokourovnove vstupy na zapojenie (pokial nema tvoje radio Cinche ako OUT/IN)
Ak je pasivny tak to potom hned odpoj a dokup zosik lebo ti to takto nikdy hrat nebude a a akuart si odpalis zosik v radiu.

Dalej pokial riesis subik v aute nezabudni na kapacitor, inak ti baterka za chvilu povie ahoj a necha ta niekde pred podnikom kde si ukazoval svoju hudbu.

Podla toho co si popisoval a podla mojich skusenosti aj dobre zapojeny subik niekedy robil tieto veci a to preto ze na nejakom vstupe ci uz napetovom alebo signalnom bol mierne odpojeny alebo zle uchyteny kabel a subik nedostaval potrebnu stavu.
Samozrejme velmi dolezite su kable, v zavislosti od vykonu subika na 1000W subik nemozes napojit kabel priemeru 3mm ktory napr. pouzijez na zapojenie seriovych repro, jednoducho cez taky kabel neprejde potrebne mnozstvo energie ktoru tak vykonny sub. potrebuje.
Naposledy upravil/-a patres v Štvrtok, 17. Decembra 2009, 10:56, upravené celkom 1 krát.

Miro528
Auto: E38 740i ´00
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 17. Decembra 2009, 08:20

Ico2311 napísal:
Zdravim.Potreboval by som pomoc.Mam zapojeny woofer Pioneer TS-WX205 vsetko fachci ako ma,ale az na jednu vec ... Ked tomu opriem tak mi nechce hrat poriadne da bas a ako keby ho vyplo a zaplo znovu, alebo buchne az kazdy druhy bas.Su tam vzadu aj nastavenia, napr. PHASE sa da prepnut na NOR. a REV. (neviem co to znamena.)Dalej je tam ze FREKVENCI a to sa da nastavit od 50 do 125, tiez aj toto ked nastavujem nepocut rozdiel ako pri PHASE. Zapojene je to tak,ze od baterky mam POWER kabel cez poistku 10V , REM je na pluse spojeny tiez cez poistku, uzemnenie je na kostre svetiel vzadu.Cinze su vo woofre a druhe konce odstrihnute a priletovane na zadne repro.Myslel som ze to bude preto lebo su na zadne repro ale nie mal som ho zapojeny pred tym na druhom aute a robilo to iste a cinze boli v radiu.

DAKUJEM.

No podla toho co popisujes bud rad ze ti to vobec este hra :evil: Cinch je nizkourovnovy vstup (do 2V niekedy 4V) a zapajas na ne vysokourovnovy signal !!!!!!!!!!!Ked tomu "opries" tak tam pustis viac napatia ako chudak zosik zvladne ,dostava viacnasobne vyssie napatie ako moze mat.Musis tam dat konvertor signalu http://www.prohifi.sk/konvertor-highlow ... p-654.html
Ex BMW 740i ´00
Ex BMW 528i Touring ´97
Ex BMW 525i 24V ´91

PetoK
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 17. Decembra 2009, 10:03

Presne tak, a to buď rád že ti nezhorel koncový stupeň v rádiu, pretože si cez cinch konektory skratol vlastne 2 invertujúce kanály zadnýbh koncov, lebo repro sú zapojené ako 4x mostík.

Ico2311
Autor témy

Štvrtok, 17. Decembra 2009, 11:25

Miro528 napísal:
No podla toho co popisujes bud rad ze ti to vobec este hra :evil: Cinch je nizkourovnovy vstup (do 2V niekedy 4V) a zapajas na ne vysokourovnovy signal !!!!!!!!!!!Ked tomu "opries" tak tam pustis viac napatia ako chudak zosik zvladne ,dostava viacnasobne vyssie napatie ako moze mat.Musis tam dat konvertor signalu http://www.prohifi.sk/konvertor-highlow ... p-654.html

Ale moje BMWradio Buisness (casete) Philiphs nema vzadu chinge.Takze som jednu stranu cinzov odstrihol a biely som zapojil do jedneho repraku vzadu a cerveny na druhy vzadu.Cize ja to cez cinze nebudem ani zapajat?Ten konvertor signalu musim zapojit dako od radia cez konvertor do subwooferu.Inak je aktivny.A keby som vysokorovnovu koncovku do woofra zohnal tak to mozem aj tak bez konvertora ?Lebo tam je vstup aj na taku kocovu. Ale moze to byt chyba v tom ?Lebo kamarat mal tento woofer a robilo mu to iste , ja som to mal predtym v inom aute tiez to robilo, cize 3radia(uplne ine,odlisne od seba).

Ico2311
Autor témy

Štvrtok, 17. Decembra 2009, 11:37

Takto to mam zapojene , prosim opravte alebo vyznacte na obrazku co a kde mam zle .Dakujem
Prílohy
bez_názvu.JPG
bez_názvu.JPG (31.79 KiB) 3220 zobrazení
bez_názvu.JPG
Takto to mam zapojent ,prosim opravte mi co mam tam zle alebo ako to mam zapojit
bez_názvu.JPG (31.79 KiB) 3220 zobrazení

patres

Štvrtok, 17. Decembra 2009, 11:45

Ty si zapojil vysokourovnovy signal do nizko urovnoveho (repro - vysokour. : Cinche - nizkourovnovy)

Miro528

Štvrtok, 17. Decembra 2009, 12:43

V kazdom pripade toto zapojenie je uplne nahovno ,konvertor ma vstup na ktory napojis +a- z repro (L aj P) a na vystupe ma cinch konektory,ktore potom prepojis obycajným chinch-cinch kablom .Ake kable mas na pouzite na napajni (hrubku myslim)???? A ten REMOTE kabel mas zle zapojene ,takto ti stale zosik odobera prud ,treba napojit na kluc
Ex BMW 740i ´00
Ex BMW 528i Touring ´97
Ex BMW 525i 24V ´91

Ico2311
Autor témy

Štvrtok, 17. Decembra 2009, 17:09

Miro528 napísal:
V kazdom pripade toto zapojenie je uplne nahovno ,konvertor ma vstup na ktory napojis +a- z repro (L aj P) a na vystupe ma cinch konektory,ktore potom prepojis obycajným chinch-cinch kablom .Ake kable mas na pouzite na napajni (hrubku myslim)???? A ten REMOTE kabel mas zle zapojene ,takto ti stale zosik odobera prud ,treba napojit na kluc

Hrubku kablov nemam daku extra ale niesu ani najtensie , rem kabel som daval preto na bat. lebo som nevedel dak koncovku z radia prec.Na REM kabli mam spinac a tym si woofer zapinam,alebo vypinam.Cize ak som to spravne pochopil, konvertor treba zapojit tak ze od repro potiahnem kable do neho a z neho cizne do woofru?Potrebuje to aj dake napajanie (konvertor)?Inak to je dobre zapojene?

Miro528

Štvrtok, 17. Decembra 2009, 20:40

Ico2311 napísal:

Hrubku kablov nemam daku extra ale niesu ani najtensie , rem kabel som daval preto na bat. lebo som nevedel dak koncovku z radia prec.Na REM kabli mam spinac a tym si woofer zapinam,alebo vypinam.Cize ak som to spravne pochopil, konvertor treba zapojit tak ze od repro potiahnem kable do neho a z neho cizne do woofru?Potrebuje to aj dake napajanie (konvertor)?Inak to je dobre zapojene?

Ano dobre si to pochopil :lol: Napajnie nepotrebuje ziadne :wink:
Ex BMW 740i ´00
Ex BMW 528i Touring ´97
Ex BMW 525i 24V ´91

PetoK
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 17. Decembra 2009, 20:48

Tak ja to napíšem jasne. Pokiaľ máš tento model aktívneho SW od Pioneeru, máš tam okrem cinch konektorov aj 4-pinový konektor - vysokoúrovňový vstup, je štvorcový, má 2x2 piny. Takže žiadny ďalší modul nepotrebuješ, napoj tam všetky 4 káble zo zadných repro, pozor na polaritu. Hlavný +Ubat na SW pripoj cez poistku rovno na baterku, GND na kostru auta, káble s prierezom min. 4 mm2. Spínacie napätie najjednoduchšie od rádia, na biely káblik, pin 16 hlavného konektora. Nastav hlasitosť,fázu,medz. frekv. dolnopriepust.filra, a musí to ísť. Ak nie, máš k.o. zosík v sw. Už som nejeden opravil.

Ico2311
Autor témy

Piatok, 18. Decembra 2009, 02:42

PetoK napísal:
Tak ja to napíšem jasne. Pokiaľ máš tento model aktívneho SW od Pioneeru, máš tam okrem cinch konektorov aj 4-pinový konektor - vysokoúrovňový vstup, je štvorcový, má 2x2 piny. Takže žiadny ďalší modul nepotrebuješ, napoj tam všetky 4 káble zo zadných repro, pozor na polaritu. Hlavný +Ubat na SW pripoj cez poistku rovno na baterku, GND na kostru auta, káble s prierezom min. 4 mm2. Spínacie napätie najjednoduchšie od rádia, na biely káblik, pin 16 hlavného konektora. Nastav hlasitosť,fázu,medz. frekv. dolnopriepust.filra, a musí to ísť. Ak nie, máš k.o. zosík v sw. Už som nejeden opravil.

Cize ked zapojim cez tu koncovku netreba mi ziaden konvertor?Da sa ta koncovka kupit aj v obchode s hudbou?No a na tej faze mam ze REV a NOR. kde to mam dat?Dalej tu frekvenciu neviem kde mam dat tam je rozsah od 50do 125.Ostatne su volume.A este potrebujem zistit na tej vysokourovnovej koncovke kde je plus jeden reprak a kde je minus jeden reprak.Vies aj to?Nehnevaj sa ze tak polopate mi to vysvetlujes ale pre istotu nebol by som rad kebyze mi vyhori radio , alebo prinajhorsom auto....

Ico2311
Autor témy

Piatok, 18. Decembra 2009, 02:44

Ico2311 napísal:

Cize ked zapojim cez tu koncovku netreba mi ziaden konvertor?Da sa ta koncovka kupit aj v obchode s hudbou?No a na tej faze mam ze REV a NOR. kde to mam dat?Dalej tu frekvenciu neviem kde mam dat tam je rozsah od 50do 125.Ostatne su volume.A este potrebujem zistit na tej vysokourovnovej koncovke kde je plus jeden reprak a kde je minus jeden reprak.Vies aj to?Nehnevaj sa ze tak polopate mi to vysvetlujes ale pre istotu nebol by som rad kebyze mi vyhori radio , alebo prinajhorsom auto....Inak teraz ked sa hram s frekvenciou tak nepocut nic ziadnu zmenu ani ked prehodim fazu.

patres

Piatok, 18. Decembra 2009, 08:18

No dal som si tu namahu a pozrel co je to za subik, Tak ako pise PetoK mas tam vstupy pre vysokourovnove zapojenie, nic ine nepotrebujes na zapojenie, bacha na polaritu.

Ico2311
Autor témy

Piatok, 18. Decembra 2009, 13:08

patres napísal:
No dal som si tu namahu a pozrel co je to za subik, Tak ako pise PetoK mas tam vstupy pre vysokourovnove zapojenie, nic ine nepotrebujes na zapojenie, bacha na polaritu.

Nazdar ako zistim polaritu ,ked to tam nieje napisane . Inak da sa ta koncovka kupit aj v obchode s hudbou?Alebo uz nie ?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných