... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

h0rac
Autor témy
Auto: BMW e91 325d
Kraj: Bratislavský

Fúkanie na čelné sklo a problém s pravou zadnou smerovkou

Štvrtok, 13. Októbra 2016, 21:34

Nazdar klubáci. Mám taký menší problém, mám e46 328i sedan 142kw 1998 ročník s tým že keď dám fúkanie na okná na klimapaneli ( automatická klíma ) tak to fúkanie keď je studené auto ide ako za dušičky, keď je zohriate na 90 tak ide o trochu silnejšie ako keď je napr na plné nastavené fúkanie do auta. ( kamarát čo má tiež e46 330ci tak aj za studena stlačí a bomby ). Moja otázka je či to je ježko kúrenia alebo by mohol byť problém niekde inde ?( napr poistky alebo niečo podobné, poprípade ktorá poistka ovláda toto lebo mám návod iba po nemecky :/ ). Druhá vec čo ma trápi je že vzadu mám LEDkové svetlá a práva smerovka mi vypadáva. Funguje si ako chce čím myslím že raz ide a raz nejde. Kontroloval som či nieje nejaká kabeláž porušená v zadu v kufry alebo pri tej koncovke, rozobral som pól kufra, hýbal som s káblami aj rezistormy, aj som ich prehodil medzi sebou bez zmeny ... týždeň nefunguje no potom zrazu niečo sa stane a smerovka reaguje korektne. funguje kludne aj mesiac všetky ledky ako majú , po mesiaci zase vypadne a ani za pána prísť čo s tým. Inú smerovku na odskúšanie nemám. Stretol sa niekto s tým ? nejaké rady , nápady ? ďakujem

duko008
Auto: bmw 318i
Kraj: Žilinský

Re: Fúkanie na čelné sklo a problém s pravou zadnou smerovkou

Piatok, 14. Októbra 2016, 07:55

Nespominas tak neviem ci mas aj v tvojom aute.Ale na fukacich mriezkach nad radiom,v strede medzi nimi byva take kolečko oznacene hore na modro a dole na cerveno,myslim.Ja to tak mam,ale mam 318,2000.Mozno je to len tym.Tiez ked dam kurit,fuka studeny ked je kolecko na modrom.Pri kureni musi byt na cervenom.Pozri,ak nie tak neviem.Ta smerovka,asi bude zaoxidovany kontkakt na konektore,alebo poskodeny kabel.Vyskusaj vtedy ked nejde,zmerat napatie v konektore,zistis ci je problem v nom alebo v kabloch smerom dopredu.Ak tam bude napatie problem je potom v samotnej smerovke.

h0rac
Autor témy
Auto: BMW e91 325d
Kraj: Bratislavský

Piatok, 14. Októbra 2016, 16:12

Ahoj, v tej mriežke je jedno v ktorej to je polohe. buď v strede - vidno biely prúžok, buď modrý alebo červený , proste fúka ako keď máš naplno pustenú klímu ale keď priložím ruku nad výduchy čo sú pod oknom tak ide sotva " vánok ". Chcem sa pustiť do vybratia ježka kúrenia a pozrieť či je OK, poprípade podľa návodu ho skúsiť očistiť a zacínovať či to pomôže. Fúkanie do auta ide Okej, len tie okná blbé to nechce fúkať. Čo sa týka smerovky ja som mj u mal vybratú a čo sa mi dalo pozrieť volným okom tak som oxidáciu nevidel. budem to musieť ešte skúsiť premerať.

iTuxx
Auto: e36 328iT
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 16. Októbra 2016, 09:55

ja by som jezka kurenia tipoval keby to nekurilo vobec. Ak ti to inde fuka silno, len na okna nie, tak by som sa zameral na klapky co prepinaju kade bude vzduch fukat.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných