... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

anderson
Autor témy
Auto: iné
Kraj: Zahraničie

X3

Sobota, 8. Septembra 2012, 07:08

Zdravím, rád by som poznal váš názor na toto auto , http://auto.bazar.sk/4987209-predam-bmw ... d-rok-2006 ,
výbava: ABS,airbag vodiča,spolujazdca,bočné airbagy,central,rádio+cd,diaľkové ovládanie zamykania,elektrické okná 4x,X-drive,5-dverove,5-miestne,verzia N1,manuálna klíma,elektrické zrkadla,fólie,laktova opierka,servotronik,navigačný systém Profesional,tempomat,multifunkcny volant,balík odkladacích priestorov,vyhrievané čelné aj zadné sklo,dažďové senzory,parkovacie senzory,6-stupnova manuálna prevodovka,elektrony,kúpené v SR,servisné knižka,turbo menene,spojka menená,karoséria vo výbornom stave,
tento víkend by sme ho mali ísť pozrieť s manželkou, jazdiť ho bude výlučne ona. Nie som odborník , chcem vedieť na čo treba dať pozor, cena sa mi zdá veľmi / podozrivo / dobrá. Ak je niekto z okolia TO a má dnes popoludní, navečer čas budem vďačný, ďakujem

Pr.danco
Auto: Vsetky
Kraj: Trnavský

Re: X3

Sobota, 8. Septembra 2012, 09:45

Tak podla mojho nazoru je tam cena preto taka lebo je tl 2liter a najazd skoro k 300ke. (A asi aj ten manual tam zohrava rolu)

Užívateľov profilový obrázok
Darkness
Auto: X5 3.0D
Kraj: Bratislavský

Sobota, 8. Septembra 2012, 16:15

podla mana na ten nabeh a vybavu to neni az taka bombova cena ... najviac ma odradza man.klima ... to v bmw nema co hladat

tento predava jeden z klubu
http://bmw-x3.autobazar.eu/20-d-m-paket-id3231600.html sice bez koze ale kozu bez odvetravania by som aj tak osobne nebral
EX e-46 330xi
pribeh
post1064004.html#p1064004

anderson
Autor témy

Nedeľa, 9. Septembra 2012, 09:28

Auto som nakoniec ani nevidel, predané v piatok, škoda. No boli sme omrknúť iné , http://bmw-x3.autobazar.eu/20-d-id3500649.html.
Je to služobné vozidlo, firma sídli mimo SK. 2008 r.v., 208000 km. Je to 130 kW verzia, z pravej zadnej strany búrané, myslím že minimálne, opravené v BMW, ak by mi to pánko nepovedal nezistil by som to okamžite. Menená hlava pri 150000 km . Interiér veľmi zachovalý, na prednej kapote pár bodiek od kamienkov, nič strašné. Auto pred prvou STK, nutná výmena letných pneu., zimné 40%.
Žena jazdí okolo 10000km ročne, čo si o tejto X3 myslíte ? Ďakujem za odpovede, tú 2004 som videl na nete, pekné autíčko, no radi by sme niečo novšie , min. 2006, 2008-130kW je ideál, všetko sa samozrejme odvíja od ceny. Podotýkam že to bude jej prvé BMW a prvé dieslové auto, takže asi všetko v čom sa odvezie bude pre ňu šok v porovnaní z terajšou 14-ročnou benzínovou Astrou. Tak tomu bolo aj včera.

anderson
Autor témy

Sobota, 15. Septembra 2012, 16:02

Auto sa predalo do AT, nemyslel som že je až taký problém zohnať X3. Je pravda že asi chcem za málo peňazí veľa muziky. AK niekto vie o nejakej slušnej dajte vedieť, budem rád. Ročník 06-08 . Pre ženu s 10000 km ročne, denne 30km , je 3-liter asi zbytočný.

anderson
Autor témy

Utorok, 18. Septembra 2012, 19:44

Nebránim sa ani tomu 3-litru, aj keď si myslím že 2.0 by bol v tomto prípade vhodnejší, musím priznať že v 3-litry som sa ešte neviezol, takže nemôžem porovnať. Spotreba myslím okolo 2 litre v neprospech 6 valca tiež nieje zanedbatelná. Padla mi do oka jedna X3, výbava skoro ak nie celkom maximálna, čo vy na to?
Pánko má už X5 je druhý majiteľ, má to už dávnejšie z Talianska
http://autobazar.autovia.sk/bmw-x3-3-0da-160kw-1188563

anderson
Autor témy

Piatok, 21. Septembra 2012, 19:16

boli sme pozrieť ten 3-liter, o motore netreba hovoriť , žena prvý krát šoférovala s automatom, po 10 minútach oznámi že manuál už nechce vidieť. Jediné čo ma odrádza je dosť škrabancov na karosérii, 2,3 malé preliačeniny, viem že to neni nové auto ale nasere to.
Chlapík v pohode, nemá problém s tým behnúť na diagnostiku, pravý zadný parkovací senzor blbne, raz ide , raz nie, nový údajne stojí 45 ečok, neviem čo je na tom pravdy. Interiér v zadu ako nový, v predu trochu ošúchaná koža na sedačke vodiča, nič moc. Menené brzdy, doklad som videl. Ochota poskytnúť VIN , ja som v tomto nie doma ak sa vyznáte budem rád za rady.
WD64931

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Piatok, 21. Septembra 2012, 20:06

anderson napísal:
Nebránim sa ani tomu 3-litru, aj keď si myslím že 2.0 by bol v tomto prípade vhodnejší, musím priznať že v 3-litry som sa ešte neviezol, takže nemôžem porovnať. Spotreba myslím okolo 2 litre v neprospech 6 valca tiež nieje zanedbatelná. Padla mi do oka jedna X3, výbava skoro ak nie celkom maximálna, čo vy na to?
Pánko má už X5 je druhý majiteľ, má to už dávnejšie z Talianska
http://autobazar.autovia.sk/bmw-x3-3-0da-160kw-1188563

nemam nic proti Xkovej rade, su to pekne auta, len X3 sme mali 8/2006 3.0D automat 160kW , zle skusenosti - prilis hlucne na dialnici (vzduch, motor, kolesa), traslava skackava jazda po nerovnostiach mimo obce.

Radsej doplatit na X5. Tu niekde na fore je celkom pekna cierna X5tka na predaj.

anderson
Autor témy

Piatok, 21. Septembra 2012, 21:42

Žena má 165 cm, 50kg, X5 je docela velké auto, tá trojka je úplne ideálna veľkosť. Jednoducho sa do nej zamilovala, ja s tým už nespravím nič / okrem toho že to zacvakám / , môj výber bol pôvodne 525, 530XD.

rebel

Sobota, 22. Septembra 2012, 00:15

165/50 to je fajnova, hrudnik ma aky ? :-#

Pri 10 000 km rocne by som velmi spotrebu neriesil, pri 2 litroch navyse je to pri tankovi ''98 benzin cca 350 eur navyse, to nie je majetok. Za to by si napriklad kupil jeden disk ak by si nemal zimne/letne ;)
Takze sa sustred aj na taketo veci ci to ma aj zimne aj letne v ok stave, co klima, co radio, a podobne hovadiny, ktore sa zdaju hovadinkami len do doby ked zistis, kolko potom stoji castokrat komplikovana dorabka :)
Lebo co sa tyka motora a spojky, tam nenaspekulujes, ak to slape tak to je dobre, ale dojebat sa to moze na druhy den alebo aj o 10 rokov, to nevies, ale hovadinky za niekolko tisic eur si pozriet vies.
Nezavisle kurenie, celne sklo ci je ok, ci nie je velmi karoseria dojebana, bo ak to zacne hrdzaviet, tiez ne sranda ...
Isto si vsimni aj ci su tam nejake repliky, nejake lacne suciastky ktore vyzeraju jak od vietnamcov, bo kto vacsinou dava take smejdy do auta, tak sa o auto aj stara a taky ma k nemu vztah. No a samozrejme taky vztah bude mat to auto ku tebe zo zaciatku :D
Ale x3 pre zenu podla mna fajnove auticko.
Kazdopadne ked najazdi 30km denne, nerozmyslal si nad benzinom ? Pri tak kratkych trasach podla mna diesel nie je az tak vhodny. A isto zena nebude nic zahriavet, proste nastartuje a pojde.

Ked chces teda setrit na spotreba, co taketo nieco s LGP ? http://bmw-x3.autobazar.eu/30i-at-benzi ... 90496.html
Len ako priklad to davam, neviem co je to zac.
Krása sveta je vždy úmerná kráse Ducha, ktorý ho vníma

anderson
Autor témy

Sobota, 22. Septembra 2012, 11:06

Benzín určite nie, bude sa musieť naučiť jazdiť s dieslom chce, nechce. Nemyslím že v tom aute sú nejaké čínske doplnky, podľa VIN, ktoré som uviedol vyššie by malo byť všetko od výroby. Ak som si to ovšem dobre vysvetlil. Motor v tom aute šlape jak hodiny, prevodovka radí bezproblémovo, no neviem či sa to dá všetko zistiť pri 10km skúšobnej jazde mimo mesta. Pochopitelne s tým pred kúpou ideme na zdvihák a diagnostiku do BMW. Dá sa podľa diagnostiky určiť skutočný stav km? Mňa skôr trápi tá karoséria, 3,4 povrchové šrabance sa budú dať isto rozleštiť, no je tam jeden pomerne hlboký na zadných dverách, určite nutné streknúť. Nie som až taký puntičkár ale nemôžem to nechať tak. No a ešte blbne zadný parkovací senzor, nutná to vecička pre ženu, to ale nieje až taká strašná položka.
Človek by si povedal že neni problém auto kúpiť, problém je predať. Kurva problém je kúpiť. Zistíš to až keď to naozaj chceš. Aspoň konkrétne X3 za slušný peňaz . Po bazaroch nepozerám.

rebel

Sobota, 22. Septembra 2012, 12:41

Inak ak potrebujes vediet pribliznu cenu nahradneho dielu, povedzme toho senzoru a podobne, tak tu si natukaj co potrebujes presne podla auta alebo podla VIN a vyhodi ti cenu
http://bmwfans.info/parts/catalog/

Tak zadny kufor streknes za nejakych 150 eur tusim u profika, tak to nie je az tak vela a predna kapota bude dojebana na kazdom aute od kamienkov, to sa striekat ani neoplati, bo sa to dojebe znovu. To ked tak poriadne nastriekat a potom to spravit nejako inak, nastriekat a buchnut ochrannu priesvitnu foliu alebo nejako tak.
Ta diagnostika ti povie aj ktory senzor a podobne, neviem ako si zistil ze blbne zadny, ja ked som mal dodrbany jeden, tak mi to hucalo pipalo cele a nefungovalo.
Ked s tym ides na zdvihach a diagnostiku tak si v klidku, uz len to ze majitel s tym ide, znamena, ze si nie je vedomy nejakych kurevskych zavad.
Krása sveta je vždy úmerná kráse Ducha, ktorý ho vníma

anderson
Autor témy

Sobota, 29. Septembra 2012, 07:24

Tak auto je doma, včera sme to doviezli. V BMW na diagnostike vyhodilo pár vecí a to nutná výmena oleja v rozvodovke, pretesniť sacie potrubie a turbo, pretesniť inter cooler, zadné tlmiče trochu slizia, pred zimou vymeniť žhaviče a neoriginálna batéria.
Samotný šéfmechanik nám odporučil vymeniť ten olej , on by dal možno pretesniť to sanie, žhaviče sa prejavia v zime a ostatné by momentálne neriešil, tieto vecičky sú bežné aj u novších áut, žiadne závažné chyby.
Čo sa týka podvozku , auto bolo na zdviháku, mal som možnosť to vidieť, mechanik tvrdí že stav takmer nového auta, všetko tuhé, nebol najmenší problém.
Mimochodom stav tachometra na chlp sedí. Po tomto nebolo čo riešiť, žena je spokojná majiteľka X3.

Užívateľov profilový obrázok
LOKI
Kraj: Bratislavský

Sobota, 29. Septembra 2012, 08:48

anderson napísal:
Tak auto je doma, včera sme to doviezli. V BMW na diagnostike vyhodilo pár vecí a to nutná výmena oleja v rozvodovke, pretesniť sacie potrubie a turbo, pretesniť inter cooler, zadné tlmiče trochu slizia, pred zimou vymeniť žhaviče a neoriginálna batéria.
Samotný šéfmechanik nám odporučil vymeniť ten olej , on by dal možno pretesniť to sanie, žhaviče sa prejavia v zime a ostatné by momentálne neriešil, tieto vecičky sú bežné aj u novších áut, žiadne závažné chyby.
Čo sa týka podvozku , auto bolo na zdviháku, mal som možnosť to vidieť, mechanik tvrdí že stav takmer nového auta, všetko tuhé, nebol najmenší problém.
Mimochodom stav tachometra na chlp sedí. Po tomto nebolo čo riešiť, žena je spokojná majiteľka X3.

ktore ste nakoniec zorbali ? ten 3,0d automat ?
20” T3LR 441HP EX: 24” OIVFL, 16” GLC 250, 13” Touareg 245HP, 03” BMW Z4 192 HP, 05” E90 325i, 05" E91 325xi,10" BMW Z4 23i 205HP, 06" Porsche Carrera 911 4S 3.8L 355HP, 09" BMW X6 35i 306HP, 14" BMW M4 431HP, 09" BMW M3 420HP, 03" BMW E39 525i 192HP pribeh, 05" BMW E61 530D 260HP pribeh,05" BMW E90 330i 258HP pribeh

anderson
Autor témy

Sobota, 29. Septembra 2012, 09:53

Presne ten, žena je s toho automatu unesená, o motore ani nehovorím

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 9 neregistrovaných