... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

basti
Autor témy
Kraj: Nitriansky

sportovy vzduchovy filter K&N

Streda, 24. Augusta 2011, 01:36

ahojte uvazujem nad kupov tohto filtra do mojho E46 330d touring mam na mysli filter do origo air boxu a chcel by som sa spytat ci mate s tym niekto skusenost ci sa oplati zato vyhodit tie prachy...narast vykonu neocakavam kedze to asi neni ani mozne (inak mam chip) cital som, ze sa malinko zlepsi tah v nizsich otazkach a zvuk motora popripade vyfuku :) co je natom pravdy neviem dufam, ze poradite kto mal s tym skusenost.

Užívateľov profilový obrázok
UKPoistky
Auto: E39 528i AT
Kraj: Žilinský

Re: sportovy vzduchovy filter K&N

Streda, 24. Augusta 2011, 07:07

u diesla to nema ziadny vyznam. Bude to rovnake ako z papier filtrom. Vyhodene penoaze...
Tibor...

basti
Autor témy

Streda, 24. Augusta 2011, 12:33

osobna skusenost? takze jedina vyhoda je ta, ze sa da opakovane pouzit a vydrzi tych cca 1 000 000 km ? niekde som cital, ze sa z neho moze zcvoknut vaha zvduchu co je natom pravdy ?

UKPoistky

Streda, 24. Augusta 2011, 20:40

osobna mam jeden v garazi z TDI 4x4 Cupry. vaha zblbne a skor odide lebo je problem ze ten filter treba naimpregnovat olejom a ten sa dostava aj na vahu... taktiez bavlneny filter uz po par opratiach zacne viac prepustat jemne castice prachu/papierovy ich zachyti/
Tibor...

basti
Autor témy

Streda, 24. Augusta 2011, 21:07

ale ved prave preto sa ten filter impregnuje tym olejom aby neprepustal tie velke castice ako pises , ci mylim sa?
presne toto som cital s tou vahou na nete, ale vie mi to niekto aj realne potvrdit ze sa to deje , lebo zevraj vyrobca tohto fitlra robil nato teste a odvovala sa nan, ze jeho filre to nerobia...

bol by som rad ak by sa vyjadril niekto to ho ma na dieslovom motre :) thx

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 25. Augusta 2011, 20:29

Mal som ho na 318is mam ho aj na 330d... Je mile ze ho netreba menit ale to je asi tak vsetko.
Ci robi zle vahe to neviem... ale na dieslakoch menis vahu raz za cas tak ci onak.. Ci je tam KN alebo neni

basti
Autor témy

Štvrtok, 25. Augusta 2011, 23:02

fajn, takze jedina vyhoda toho filtra je fakt jedine jeho "repas"

UKPoistky

Nedeľa, 28. Augusta 2011, 17:33

vahu nemas preco menit z casu na cas... ja som nemenil ani na jednom TDI a najazdene mali kazde cez 200tis
ten Bavlneny ma nevyhodu este v tom ze prepusta viac necistot do motora co je napi.. Preto je lepsi papierovy ktory stoji cca 7e
Tibor...

eko.fresh

Nedeľa, 28. Augusta 2011, 18:26

UKPoistky napísal:
vahu nemas preco menit z casu na cas... ja som nemenil ani na jednom TDI a najazdene mali kazde cez 200tis
ten Bavlneny ma nevyhodu este v tom ze prepusta viac necistot do motora co je napi.. Preto je lepsi papierovy ktory stoji cca 7e

Za 7e mozno kupis na tvoje TDI ale nie na 30d
UFI je za 25e
MAHLE za 35e
a BOSCH cca 32e
KN cca 80e

UKPoistky

Nedeľa, 28. Augusta 2011, 20:23

To bola cena filtra na E39
na 46D su od 20e a ako si pisal
Tibor...

basti
Autor témy

Nedeľa, 28. Augusta 2011, 21:06

este ze si sa opravil :) lebo ceny su okolo 30e pre moj model. inak s tou vahodou je to tiez zaujimave kamosi maju tdicka a nikto zatial nehovoril o vymene vahy...

UKPoistky

Nedeľa, 28. Augusta 2011, 21:48

vaha sa nema preco pokazit jedine ak das impregnovanu vlozku a olej z nej sa dostane az na vahu to radikalne znizuje jej zivotnost... inak tusim deklarovana zivotnost vahy vzduchu je okolo 200tis
Tibor...

basti
Autor témy

Nedeľa, 28. Augusta 2011, 22:53

je potvrdene, ze ta inpregnacna zlozka nici tu vahu?

UKPoistky

Nedeľa, 28. Augusta 2011, 23:33

preboha preco to musim omielat dookola a co tak ine by to bolo? vyskusaj to a uvidis, ten olej to zanasa/ako laik nebudes vediet kolko ho mas nastriekat/ +sada na nu prach lebo ten filter ma vacsiu priepustnost- prepusti aj jemne necistoty,

v konecnom dosledku je zlozitejsia udrzba- ten papierovy menis raz do roka takze to nie je az taka polozka...
bavlneny musis oprat- musi vyschnut cca7hod potom naimpregnovat a naspat do auta... je to narocnejsie

v konecnom dosledku bavlneny mozes prat no potrebujes sadu na cistenie a impregnaciu a ta stoji cca 15e vydrzi cca 2 vypratia
nic to neprida ani nezmeni zvuk... riziko poskodenia vahy

takze uz to neries a ostan pri papierovom filtri...

pouc sa z chyb inych....

HAWK
Tibor...

eko.fresh

Pondelok, 29. Augusta 2011, 07:06

UKPoistky napísal:
preboha preco to musim omielat dookola a co tak ine by to bolo? vyskusaj to a uvidis, ten olej to zanasa/ako laik nebudes vediet kolko ho mas nastriekat/ +sada na nu prach lebo ten filter ma vacsiu priepustnost- prepusti aj jemne necistoty,

v konecnom dosledku je zlozitejsia udrzba- ten papierovy menis raz do roka takze to nie je az taka polozka...
bavlneny musis oprat- musi vyschnut cca7hod potom naimpregnovat a naspat do auta... je to narocnejsie

v konecnom dosledku bavlneny mozes prat no potrebujes sadu na cistenie a impregnaciu a ta stoji cca 15e vydrzi cca 2 vypratia
nic to neprida ani nezmeni zvuk... riziko poskodenia vahy

takze uz to neries a ostan pri papierovom filtri...

pouc sa z chyb inych....

HAWK

Fesi ja ti neberem tvoj nazor ale aspon tu netrep :roll:
Lebo mne sa zda ze len pises co si pocul/cital alebo ti kamosi povedali.

Ja som mal KN na 3 autach z toho 2 BMW a veci sa maju takto:

1. Olej vahe nic nerobi. Na filter ho ide menej ako 50ml a kolko ho tam mas dat a ako je popisane v navode.
Niektore papierove filtre su tiez impregnovane olejom od vyroby aby sa zvysila ich ucinost.

2. Vobec nesche 7 hodin. Na slnku je suchy uz za 1 hodinu. KN vyzdrzi cely zivot auta a stoji 3x tolko co papierovy (na diesel)... a s tymi 7 eurami aj na e39 M52 si to trosku prehnal. Mozno v polsku pod rukou pofidernej znacky... ale v obchode normalny filter na M52 e39 zacina od 18e

3. Re-charge sada vobec neni na 2 vypratia ale vydrzi X vyprati... Este stale mam tu prvu z prveho auta a to uz je par rokov dozadu.. Ked ju dorazim tak ti napisem kolko krat som ju pouzil no zatial je skoro cela a uz ju mam 4 roky.

Je velmi pekne ze tu radis, ale pochybujem ze si osobne mal skusenost s bavlnenym filtrom. Ja ti tvoj nazor neberem, ostan si pri 7 eurovych filtroch ale ked uz k teme tak nie kktiny

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní