... všetko o BMW ...
torko29 napísal:Nazdar baworáci.. Mám E39 525 tds r.v.1998.. Dnes ráno pri prejazde prudkou pravotočivou zákrutou na križovatke mi čosi v zadnej časti auta buchlo,ako keby mi niekto buchol po kapote.. Nedával som tomu veľký význam až dovtedy keď mi pri každej ostrej zákrute v zadnej časti počuť buchot.. Ako keby mi v kufri,alebo pri rezerve lietal prázdny kanister..Skontroloval som obe strany náprav vzadu,uchytenie výfuku,uchytenie rezervy...Všetko pevné no napriek tomu stále ten čudný zvuk od zadnej časti auta..Neviem už čoho sa chytiť..Ešte aj tyčky stabilizátora sa mi zdali byť dobré..boli menené pred rokom a pol..najazdené mám na nich asi 15-16000 km... Viete niekto pomôcť..?? Zažil niekto niečo také..?? Lebo ja nie a už mi dochádza trpezlivosť... Díky za každú radu...torko..
csuka530d napísal:zadné viacprvkové zavesenie na e 39 ne je riadný hajzel , ked tam niečo odíde najlepšie je vymeniť full všetko inak to bude kolotoč dokola a furt sa to potom rieší .
ja som zvolil túto alternatívu a absolútne to nelutujem , http://nahradne-diely.autovia.sk/velka- ... ad-5-56635
pri výmene som sa aj sklamal , ani jedno rameno nemalo vôlu všetko držalo ako nové no po výmene a skúšobnej jazde som inak kukal :))))))
ale nemusí to byť ramenami ak nemáš mechy -nivo teda vzduchový podvozok tak pokukaj či nieje zlomená pružina .
torko29 napísal:No myslel som aj na túto verziu so zlomenou či prasknutou pružinou..Ked som mal dvinhutú jednu či druhú stranu nevidel som,že by bola pružina zlomená...a ak by bola pružina zlomená a či prasknutá má vplyv na to,že by auto stálo nakrivo..?? na jednu stranu..??
VaNoS napísal:
Samozrejme, pružiny vytvárajú svetlú výšku auta.
VaNoS napísal:Samozrejme, pružiny vytvárajú svetlú výšku auta.
ALAS napísal:Ano ma to vpliv, ale nemusi to byt hned pruzina staci vyteceny tlmic a uz je auto nahnute na stranu to iste som mal i ja.
Minuly tyzden som daval menit vsetky tlmice, pruziny a ulozenia a je to kurevsky rozdiel, proste neda sa to zrovnavat ako to jazdilo predtym a teraz.
Ja som mal vyteceny iba jeden tlmic a to lavy zadny a auto bolo naklonene na ten roh takze aj predna prava strana bola trosku vyssie.
A co sa tyka rozobrerania aby si sa dostal k vymene zadneho tlmica tak musis rozobrat cely zadny interier ak mas sedan tzn.:
- sedacky von ak ich nemas sklapatelne, ak mas tak iba lavica a bocne opierky
- odsrubovat ukotvenia pasov
- vybrat zadne osvetlenie interieru, najlepsie tvrdou kartickou zvrchu, su tam dva kovove klipsne
- demontovat tapacire C stlpikov, su na dvoch sroboch a dvoch zacvakovacich pinoch
- vytiahnut plastove piny ktore drzia plato, najprv vytiahnut strednu cast a potom tu druhu ktora sa rozdvojuje
- vybrat zadne plato, ak je s roletkou tak zospodu v kufry je este uchytene troma matkami
a plato vytahovat tak aby si tahal priamo k sebe (nenadvihoval) a zaroven ohybal smerom nadol
- vybrat reproduktory ak ich mas
- odsrubovat navyjaky pasov a vybrat
- dvyhnut tlmiacu penu a uvidis gumovy klobucik ulozenia tlmica
Mam aj fotky ale este som ich nenahodil do pribehu.
csuka530d napísal:zadné viacprvkové zavesenie na e 39 ne je riadný hajzel , ked tam niečo odíde najlepšie je vymeniť full všetko inak to bude kolotoč dokola a furt sa to potom rieší .
ja som zvolil túto alternatívu a absolútne to nelutujem , http://nahradne-diely.autovia.sk/velka- ... ad-5-56635
pri výmene som sa aj sklamal , ani jedno rameno nemalo vôlu všetko držalo ako nové no po výmene a skúšobnej jazde som inak kukal :))))))
ale nemusí to byť ramenami ak nemáš mechy -nivo teda vzduchový podvozok tak pokukaj či nieje zlomená pružina .
csuka530d napísal:
vidíš som mal pravdu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()