csuka530d napísal:v tom pripade by stačilo vymeniť guferá ventilov na 3 valci lebo evidentne ti odtadial žralo olej.
hlavu tak viem netreba davať dole na výmenu gufier.
Vymenit gufera na 1 valci? To myslis vazne?
Gufero elring stoji 60 centov, origo set gufier v BMW okolo 30EUR. Hlava nemusi ist dole, pokial sa netrati voda alebo nemas podfuknuty ventil, tak by som ju dole asi nedaval, usetris 100EUR za tesnenie, dalej za nove sroby + zrovnanie hlavy a useris si zbytocne problemy, ak by si to nachuja osadil. Ale zas ked ju das dole, robi sa to pohodlnejsie a mozes si rovno zalapovat ventily.
Kup v BMW ten set gufier, tesnenie na veko ventilov a v nejakej mototechne motorarsky silikon, ja pouzivam cierny. Dalej budes potrebovat stahovak pruzin ventilu, momentovy kluc, dlhe klieste, dlhy orech na zatlacenie simeringu, trochu lepiacej pasky a nieco na zaistenie ventilu, bud sa to da robit s kompresorom alebo do valca natlacis cez svieckovy otvor dlhy spagat. A teraz ta najdolezitejsia vec, aretacny kufrik. Da sa pozicat za 20EUR/den v driveservis.sk, ked si ho pozicias v piatok poobede a v pondelok rano ho vratis, zauctuju Ti len 1 den...len sa s nimi dopredu dohodni, aby Ti ho na ten den zabezpecili, lebo im lieta po Slovensku a mne ho zhanali tyzden, lebo nevedeli, kde je...naradie som kupoval v uni-max.sk, maju toho mrte za dobre ceny.
Ked tak pozri moj pribeh
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/re-back-on-the-road-t58567-30.html pre predstavu nech vies, co to obnasa...