... všetko o BMW ...
serwo napísal:No hosi, ja som sa na to pytal v nejakej inej teme, ze kde zohnat M-kovy podvozok, ktory mam origo v aute. A tym som si to asi aj privolal (vid. obr.). To je zadna lava. Takze ju budem musiet vymenit, najlepsie obe zadne. Tak rozmyslam, ci nevymenit rovno cely podvozok, dpc.
Driver67 napísal:chystám sa meniť tlmiče na E39, mám k tomu zakúpené tlmiče, pružiny, horné uloženia predných tlmičov (vraj zvyknu byť na figu).
rád by som sa spýtal čo ešte k tomu potrebujem?
radil som sa s kamarátom a vravel mi, že treba do zálohy kúpiť aj šróby a matky, pretože tie staré možno budú na figu, alebo pre prípad, že ich bude treba rezať. mám tam origo tlmiče už 280 000km, tak to tam bude asi s tým autom zrastené.
neviem však aké šroby tým myslel, bude to na tomto obrázku číslo 2?
Peters2 napísal:Pretoze ked prdla jedna, moze aj ina vpredu, keby som menil len zadok. Ked uz sa vsak budu menit struny, tak to uz sa rovno aj tlmice mozu vymenit, ne? A v podstate, aj tak mam problem so zadnymi letnymi kolami, ze mi suchaju pri rychlom prejazde nejakym hupakom, tak neviem, ci to nebude prave tym podvozkom. A radsej si to dam vymenit na SVK niekomu, kto sa vyzna a nie nejakym suplikantom tuna. Bol som s tym na STK a aby som presiel, musel som si dat doporiadku 2 silenty spodnych ramien na zadnej naprave. Cela oprava tychto 2 suciastok stala 830 €preco chces koli jednej strune menit cely podvozok? zvysne peniazky?urcite by som uz vymenil obe zadne ked jedna "prdla", ale cely to nieeee...
![]()
inak k tym prednym, je to paradna roboticka, ak je niekto sikovny tak to vymeni do dvoh hodiek obe strany a to vobec nemusi mat profi naradie a profi dielnu... daj si pozor ako ma byt natoceny tlmic, nie kazdy ma na spodku zaistenie proti pretoceniu a tak isto pozor na strunu, ta ma tiez svoje miestoniekedy su k tomu aj obrazky...
Pretoze ked prdla jedna, moze aj ina vpredu, keby som menil len zadok. Ked uz sa vsak budu menit struny, tak to uz sa rovno aj tlmice mozu vymenit, ne? A v podstate, aj tak mam problem so zadnymi letnymi kolami, ze mi suchaju pri rychlom prejazde nejakym hupakom, tak neviem, ci to nebude prave tym podvozkom. A radsej si to dam vymenit na SVK niekomu, kto sa vyzna a nie nejakym suplikantom tuna. Bol som s tym na STK a aby som presiel, musel som si dat doporiadku 2 silenty spodnych ramien na zadnej naprave. Cela oprava tychto 2 suciastok stala 830 €Za tu cenu mam doma komplet prednu + zadnu napravu od Lemforderu.
Driver67 napísal:mne prdla iba jedna pružina a menim to tiež celé, všetko.
možte sa domňa smelo pustiť, mám doma v krabici nachystaný podvozok JOM![]()
za tú cenu som sa to rozhodol risknúť aj vdaka pozitívnym skúsenostiam kamaráta