... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Wincik
Autor témy
Auto: BMW 325 TDS
Kraj: Žilinský

E36 - Zapojenie vyhrievaných sedačiek

Pondelok, 22. Októbra 2012, 16:36

sedačky vyhrievané už mám...a už mám aj origo káblovačku aj s vypínačmi...už to treba len zapojiť...takže...potrebujem nejaké vaše rady,návody...atď... :)pretože neviem ako na to :D

Užívateľov profilový obrázok
Mimo
Kraj: Trnavský

Re: E36-zapojenie vyhrievaných sedačiek

Utorok, 23. Októbra 2012, 06:32

robil som to tiež z origo kabeláže.. ale neviem ako kompletnú kabeláž máš :)
hlavne potrebuješ schému.. napr tu
http://bimmermania.com/downloads/etms/3 ... an_etm.pdf
strana 317 je pre výhrev
ako môžeš vidieť medzi poistkou a vypínačmi je jedno relátko.. neviem či máš aj to a či ho budeš robiť...
každopádne do každého tlačítka ide 2x +12V, 1xkostra a 1x podsvietenie tlačítka.. z tlačítka idú do sedačky 2 káble (1x do každej dečky)

Casey2
Auto: e36 318Tds
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 23. Októbra 2012, 13:31

mozem sa opytat na co tam je to relatko??? lebo sedacky vyhrievane mam aj ja ale zohnat tlacitka aj s kabelazou je trosku narocne tak si to spravim asi po domacky a vypinac umiestnym niekam pod volant da sa to aj bez toho rele iba to prezenie mcez poistky a pojdeto ci ako ?

Mimo

Utorok, 23. Októbra 2012, 13:39

:-k tak to relátko je tuším klasické spínacie relé... výhrev je napájaný z poistky č4 ale iba vtedy ak to relátko zopne-teda ak bude šťava aj na poistke č23.. výhrev teda funguje tuším až ked máš klúč v druhej polohe
určite sa to dá aj podomácky ak sa tomu rozumieš.. ide len o to mať to poistené

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Utorok, 23. Októbra 2012, 15:00

zozen si konektory a tlacidla a potom je to ozaj len par kablikov...ale mam taky blby pocit ze budes musiet dorabat aj jednu poistku teda ak to chces mat origo..ja by som do originalu urcite siel ...a ak nechces tak posli tie vyhrevne decky mne ja sa s tym pohram :lol:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Casey2
Auto: e36 318Tds
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 23. Októbra 2012, 15:50

tie vyhrevane sedacky si necham :d lebo su uz aj vytepovane a budem to mat podomacky urobene cize nestaci to ked natiahnem kable s druhej polohy spinacky cez positky na vypinac niekde umiesneny pod volantom a kabelaz bude viest do sedaciek?? bude to fungovat???

Mimo

Streda, 24. Októbra 2012, 06:58

mno, ako johnyfly1 píše, výhrev má samostatne svoju 15A poistku číslo 4...ja som dorobil aj tú ako origo (mal som komplet kabeláž z celého auta čo malo výhrev takže to nebol problém)
ak nemáš výhrev tak ju tam asi nemáš, takže to treba dať na inú poistku... ak by som to robil tak by som ťahal nový spínaný kábel zo spojovača káblov pri nohách vodiča..

Wincik
Autor témy

Streda, 24. Októbra 2012, 13:43

no mám aj to relátko ....urobil som foto tej kabeláže
Prílohy
24102012755.jpg
tu je to relátko ...a veľa káblikov..ktoré neviem kam maju isť a na čo idu..a ten čierny konektor či čo to je..taktiež neviem na čo je
24102012753.jpg
načo je ten káblik čo držím ?..kde to zapojím ?
24102012752.jpg
načo su tie dva kábliky čo trčia asi 10 cm od moje ruky ?
24102012751.jpg

Mimo

Streda, 24. Októbra 2012, 13:51

no máš to teda takmer kompletné... to čierne nie je konektor ale spojovač káblov, vnútri je plech kde sa spájajú tie káble čo tam idú...
k tým káblom, neviem ako urobíš to poistenie :-k či budeš dávať novú poistku čo je trošku problém alebo to zapojíš inde..
inak sa drž toho spájať káble s rovnakými farbami ako v aute už máš.. vela ich nájdeš v poistkovej skrinke pod poistkami alebo pri spojovačoch pri nohách vodiča.

k druhému obrázku.. neviem odkial to ide čo to je ale ide to tiež do spojovača káblov lebo takú majú koncovku vodiče čo tam idú...

tie kábliky na treťom vyzerajú asi ako hnedé však? to je kostra pre dečky...

s tým čo máš by si sa to dalo celkom pekne zapojiť :wink:

Wincik
Autor témy

Streda, 24. Októbra 2012, 14:01

neviem...čo by obnášalo dať novú poistku ? a to relátko nemám použiť ?.....a tie káble..stačí iba nájsť kábel s rovnakou farbou a napojiť to naň ? ......a k tomu druhemu obrázku..ide to z jedného z vypínačov...z jedného vypínača pokračujú do sedačky dva kábliky...a z druhého tri....pričom do tej bielej skrinky idú po dva kábliky ( dva z jedného vypínača...a dva z druhého) ...neviem potom načo je ten tretí káblik...či ide z vypínača...a nikam nevedie.....nie je to tiež kostra ??

Mimo

Streda, 24. Októbra 2012, 14:24

novú poistku hm...to by si potreboval na to piny do poistkovej skrinky. to relátko by som asi kludne nechal a zapojil.. ale to je na tebe...z fotiek toho moc nevidím :( ani farby.. ale ano, ak máš rovnaké káble už v aute tak to daj na ne, najlepšie ak je už s koncovkou pre spojovač a zapojíš to tam...
ak ti môžem poradiť roztiahni si celú tú kabeláž tak ako bude v aute a možno pochopíš viac aj z tej schémy čo som sem dal...
ten káblik môže byť kostra a ešte šedo/červený je zas to podsvietenie...
hlavne pozri tú schému, z relátka ide červeno-žltý do spojovača, odtial idú 4 káble do tlačítok (2x do každého), do každého tlačítka 1x kostra a 1xpodsvietenie... ostatné ide do sedačiek pričom každá sedačka má 2x kostru - pre každú dečku zvlášť
ťažko sa mi vysvetlujú takéto veci po nete :( ale možno ti to pomôže

Wincik
Autor témy

Streda, 24. Októbra 2012, 14:37

no hej hej ten káblik na druhe foto je šedočervený....niekto ho potiehol dole..a zlepil páskou...to bude to podsvietienie....a popozeral som sa na ti kabeláž takým laickým okom a ..z toho spojovača káblov ide jeden kábel..čiže plus...tak to zapojím na plus...tie dva hnedé čo idu do vypínačov..zapojím na kostru....( možu byť aj spolu na jednej kostre však ? ...že ich spojím dokopy a pripojím ich na kostru niekde ako jedne káblik ).....no a tie kábliky na podsvietenie vypínačov ...tie zapojiť na čo ?...na svetlá ? parkovačky ?....
dalej kostru na tých sedačkách..na každú sedačku idú dve kostry..možem ich zapojiť tiež tak , že tie dva kábliky vlastne spojím..a zapojím ako jeden káblik ?

Mimo

Streda, 24. Októbra 2012, 14:43

:thumbup: takto... všetko čo má koncovky zapájaj priamo do spojovačov.. či už na podsvietenie alebo kostru...tie koncovky sú robené tak,že dočiahnu presne tak ako majú byť zapojené, najlepšie ked nebudeš nič z toho strihať a zapájať všelikade..len si urobíš bordel v kabeláži... na to podsvietenie je spojovač káblov pri nohách šoféra..tak isto aj kostra
ano to čo ide do spojovača ide na plus.. to je vlastne +12V... ten ide z poistky do relátka... ako to zapojíš je už na tebe..

matthe
Auto: BMW E36 323i Touring
Kraj: Bratislavský

Streda, 24. Októbra 2012, 14:53

No vidim, ze kabelaz ti uz prisla :)

Chalani, kabelaz ma kompletnu, chybaju len kable od poistkovej skrinky po to relatko...
na druhej fotke mas velky biely konektor, ktory by si mal mat v aute, len na miestach v ktorych nas mat piny na kable vyhrievania nemas nic...pokial su niektore kable vytiahnute zo spojovacov kablov, tak to znamena, ze ich tiez budes mat v aute...

Pokial si tie kable roztiahnes a kuknes sa na tu schemu, tak vsetko pochopis, v scheme mas totiz vsetko, este aj ake farby kablov kam idu a na ktorych pinoch sa nachadzaju, to iste plati aj pre kostry,spojovace kablov a konektory...len musis najprv pochopit ako tu schemu citat...Ja nie som elektrotechnik, ale po dvoch cigaretkach nad tou schemou a roztiahnutymi kablami som hodne pochopil :mrgreen: kukni si aj uvod aj uplny koniec tej knizky co som ti na nu posielal link...

drzim palce :thumbup:
E36 323i Touring - Fialka - Príbeh
E36 318i Touring - Baška - Príbeh

Ex E36 316i Compact - Tito - Príbeh - R.I.P. 02/08/2016
Ex E36 316i Compact - Bestia - Príbeh - Odisiel s Ex
Ex Skoda 120 - Žaba - R.I.P. 11/09/2010

Wincik
Autor témy

Streda, 24. Októbra 2012, 14:54

hmm spojovač.....čo to je ? a ako to vyzerá ? :) ...no a stým relátkom..no rád by som to zapojil tak ako to má byť......z relátka idú 4 káble...červeno žltý....to je +plus....hnedý..to bude -mínus...dalej čisto červený...(ten neviem na čo je) a zelenomodrý....ten tiež neviem na čo je

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných