Zdravím všetkých!
Zakladám konečne aj ja príbeh s môjim BMW.
Začalo to tým že som ukončil školu a potreboval som nejaké premiestňovadlo keďže som si hladal prácu po celej ČR a autobusom jazdiť niekde 300km by bolo utrpenie. Taktiež existujem väčšinu času v Brne a jazdenie na Slovensko v autobuse preferujem len v sebeobrane

. Pôvodne som chcel Mercedes Benz typ E (W210), prípadne C (W202) s ktorým už mám skúsenosti, ale nájsť pekný kúsok s motorom čo by mi vyhovoval je umenie. Tak som hľadal hádam všade, prešiel som cez Audi, Volvo, Saab, v slabej chvíľke ma napadla aj Alfa Romeo. Nakoniec som len tak pozrel po čom idú e39 a bolo vymaľované. Zameral som sa na bmwklub.cz a hladal som benzín do 2500 cm3. V hre boli 2 kusy 520i a jedna 523i - tej som momentálne majiteľom. Jedna 520i bola pekná na fotkách, v skutočnosti to bola lopata kde nič nepasovalo, druhá bola Po mechanickej stránke ako nová (investície cca 100tis Kč v priebehu pol roka) ale pred nosom mi ju vyfúkli. Tak som sa dohodol s majiteľom 523i že ju prídem pozrieť a až bude v takom stave ako tvrdil tak ju rovno zoberiem. Nasledovala cesta vlakom do Liberca a po prvých kilometroch v 523 som vedel že je to to pravé. Pokecali sme, dozvedel som sa čo všetko bolo menené, čo je v akom stave a šlo sa podpisovať zmlúvu. Bývalý majiteľ bol skutočne seriózny, trochu mu bolo aj lúto za autom ale ubezpečil som ho že bude v dobrých rukách...

Auto mám cca 2 týždne, už som na ňom dal 1700 km s úsmevom na tvári. Má nejaké muchy, skorej mušky ktoré by som rád ešte tento mesiac vyriešil lebo mám "dovolenku". Začne sa výmenou oleja spolu s filtrami ktoré by mali o pár dní dôjsť a následne by to chcelo diagnostiku a niekoho skúseného z PD prípadne okolia čo by sa naň pozrel a povedal čo bude treba pomeniť v najbližšej dobe. Tým by som bol rád za info ohľadom kvalitného servisu na BMW v Prievidzi s ktorým máte skúsenosti.
Tak prikladám pár menej kvalitných foto na uvítanie