Po veľmi dlhom čase to tu trochu aktualizujem. Keďže som bol pol roka mimo domovinu a bez auta, to zatial služilo tatkovi, tak som príbeh zanedbával. Najviac sa toho udialo za posledný mesiac aj čosi keď už som doma.
Rozmýšlal som že dám mpacket predný nárazník na leto, ale nakoniec som skončil po vzhliadnutí pár e46 príbehov u alpina predného podnárazníku. Je to laminátová replika od severných susedov, preto sa s ňou bude treba trochu pohrať než pojde na auto. Momentálne je odstavená za gaučom.
Ďalšia dosť podstatná vec je výmena bŕzd za kombináciu kotuče zimmermann / platničky textar a musím povedať že zmena výrazne k lepšiemu. Menili sa hlavne kvoli tomu že zadné kotůče boli ešte povodne a hrubka bola výrazne pod limitom čo sposobovalo vibrovanie autom pri brzdení. Najviac ma však zarazilo keď som zbadal staré kotuče (predok aj zadok) z vnutornej strany kde brzdná plocha bola hádam polovičná. Popri brzdám sa zviezol aj palivový filter mann.
No a najčerstvejšie som si včera domov doniesol disky na leto. Povodne som chcel odjazdiť na 17" aj toto leto ale naskytla sa dobrá ponuka na u mňa jedny z top diskov na e39, konkrétne Rondell 0081 v rozmere 8,5x18" a 10x18". Disky su v celkovo peknom stave, jedno je jemne oparkované ale nič dramatické takže striekanie aspoň tento rok nehrozí. Zato gumy su už po smrti takže na leto bude treba novu sadu. Dopredu chcem dať klasiku 235/40 len ten zadok bude horší. Momentálne je na tom predpísaný rozmer 265/35 ale pri tej šírke a tak malom et to pravidelne škrtá o blatník, takže rozmýšlam skorej nad 255/35 alebo 245/40. Ak máte niekto skusenosti s tým čo škrtá a čo nie tak sem s nimi

najradšej by som tam narval aspoň tých 265keďže sa mi páčia valce, ale valcovačku odmietam tak sa uchýlim k áčkam.
No a nejaké to foto: