No takze po roku ale predsa...
takto pred rokom som uz proste chcel aj potreboval auto... rozmyslal som nad 200SX, ale to by som mal asi viac v servise ako sa vozil..
mal som poziadavky...
luxus - klima, servo, pohodlnost - 4x el okna, central, ergonomia, 4x dvere, atd..
vykon - min 150k
pohon - jednoznacne zadok, ziadna 4x4 alebo predok
stav - cokolvek do 120 000,- v dobrom tech stave, bez hrdze, s dobrym motorom
z toho mi vychadzalo asi iba 320i E36
nasiel som nieco co mi vyhovovalo.. neviem sice kde som nechal rozum pretoze to auto malo vela vad, no kupil som to aj tak.

na pohlad pekne a lakave auticko s dobrou vybavou...
pri kupe som bol ohureny (predtym som mal S 110R tak sa mi nesmejte ohurenostou :) )
no porobil som kopec chyb pri obhliadke auta a kupil som ho..
bol som najskor nabrnkany a chyby som si zacal vnimat neskor, co uz bolo neskoro.
-Vadna visko spojka, bola jak seknuta, alebo len malo spomalovala otacky
-kola zodrane,
-zimne boli nezmyselne (215/65/R15 v zadu- zodrate, 195/65/15 v predu - tie su dobre este)
-klima nefungovala,
-vzadu neslo jedno okno
-vzadu zlomena vonjaksia klucka (tiahlo vnutri), predavajuci tvrdil ze to je decka poistka (nezmysel kedze detska poistak je proti vnutornemu otvoreniu, nie vonkajsiemu)
-svetlo rozbite, a svietilo kade tade
-zadne svetla svietili jak na stromceku - ktore chcelo ako chcelo..
-rameno na pravej prednej naprave tukoce na nerovnostiach
-packa na kapotu nebola, trcalo len lanko, ktore som musel tahat s kombinackami..
-otrasna riadiaca paka..
-otrasne potahy
-skoro nic nesvietilo na palubovke ani na pristrojovke
-nefunkcny central
-suche servo, cize prudsie tocanie volantom sa pekne rozhucalo cele auto...
o polovicke veciach som nevedel resp. som prehliadol alebo nedbal...
popravde, hanbil som sa napisat tento pribeh...

ale aj tak.. mne sa lubil bezstarostny motor s krasnym zvukom (ked neratam visko

)
v prvom rade som odstranil potahy zo sedaciek a hrozivo som ocakaval cim ma to auto zas prekvapi..
bolo to v pohode, sedacky su este v stave kedy sa da na nich sediet

potom som dal vymenit olej a zistil som si tu reset oil service+service inspection
spolu s vymenou oleja isla aj viskospojka novucicka za 4200,- + predne tycky stabikov...
doplneny servo olej
potom nastala zima a zimne BMW radovanky :)
kupa novych Dunlop Winter Sport 3D 195/65/R15 obute na plechy, bezkonkurencne vozenie .. este samosvor a z auta nevystupim

boli sme blbnut na jedno parkovisko, vsetko v ramci normalneho kolotoca a bezpecnosti... az na kamaratov prestrelok ktory mna stal pokrcene dvere, ktore si samozrejem zacvaka...

kupil tu z fora som kupil nove lanko s boudenom aj packou na kufor, novu klucku na dvere, gulu salt paky, vymenil,
pri vymene lanka na kapotu, som posomral s kablami pod palubovkou a central zrazu ide..
isli mi uz aj dvere, tak ostalo este okno... tam som zistil ze mam rosipane tlacitko... kupil nove, ale to bolo pre relatkovy system, tak som si svoje opravil.. a na ostatne som povymienal ziarovecky a takisto som povymienal ziarovky vo vsetkych kontrolkach v budikoch aj v pristrojovke...
cize mi uz isiel central, okno aj dvere, z coho som bol este viac nabrnkany... a este mi svietilo vsetko jak malo
taka namatkova fotka (este nevymenene ziarovky v budichoch)

bolo treba nove skla na svetla

tak som zohnal od mima tu na fore

vymena bola super :) a aj som si to akotak nastavil aby to nesvietilo kade tade...
nakoniec som si dal zrepasovat naraznikove listy do original podoby

este som si cistil vahu, lebo sa mi nepacila spotreba

nakonieco to bolo prasknute koleno za vahou do klapky, a aj dalsie dve hadice... vyzerali zhurba takto

tato hadicka isla z krytu vacky, no taktiez ten kryt vacky dostal nove tesnenie :)
no a konecna podoba?
uz to pyta m-kovy naraznik

//uprava nefunkcnych fotiek//