... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
luky2208 napísal:Na 80% je to prydieranie regulačnej obýmky,takto to povedal čerpadlár.
Cez predný semeryng na hriadely sa do čerpadla dostava motorový olej a ten spôsobuje zadieranie obýmky. Je to velmy citlyvé na špinu,preto odporučam prydavať neky prypravok na zlepšenie mazivosti nafty a každých 100 000km preventyvne vymeniť semeryng na hriadely čerpadla. Pri vymene netreba davať čerpadlo na stolicu.
PS: zle to štartuje za tepla ak je posunutý rozvod aj ked len trochu. A ked si niekto myslý že "ved my ho nastavyli pred 50 000km" tak musí byť v poriadku,tak je na omyle.![]()
![]()
Tych zvyšnych 20% môže byť vybehanie hlavy čerpadla ktora pry tepelnej roztiažnoti materialu straca tlak.
R0nnIe napísal:Ja pouzivam aditiv vif, ked sme s lukasom vymenili cerpadlo lebo mi odysla hlava cerpadla a dal som ju doma dole, pozeral som sa no hriadel tej regulacnej obymky a ta bola absolutne ako nova, ako aj vsetko ostatne v cerpadle. Tazko povedat ci tomu aj ten aditiv nieco pomohol, ale ak zoberieme do uvahy ze by cerpadlo malo najazdene niejakych dajme tomu len 150000km tak myslim ze by to tam bolo vydno, preto myslim ze ten aditiv pomaha a ja ho davam pri kazdom tankovani.
G-Laci napísal:trocha to tu ozivim...vie mi niekto povedat ake cislo na obrazku http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... tion_pump/ ma ten semering ktory sa odporuca menit ?
Dakujem
G-Laci napísal:Aha no tak to u mna asi bude v poriadku...Nafta mi nepada ani ju nema zafarbenu od oleja...Skor sa mi zda ze sa mi pri zahrievani motora akoby mozno zasekavala ta regulacna objimka...Ked sa mi zacne zohrievat motor, teda teplota chl.kvapaliny sa zacne dvihat tak ked zrychlujem a potom zosliapnem spojku tak mi otacky este trocha vyletia (tak cca o 150-200 otacok) a potom nasledne padnu az sa skoro zadusi motor a potom sa to ustali...Niekto mi hovoril ze to moze sposobovat aj vakuova pumpa (ja netusim preco). Menil som uz aj vahu vzduchu, robilo to aj pred vymenou aj po nej...
G-Laci napísal:No tym to asi nebude...Odkedy to auto mam robi mi toto a to uz mi nastavovali vsetko, aj rozvody aj predvstrek aj davku...aj viackrat...A keby to bolo tymto tak by mi to robilo stale nie? Ked sa uplne zohreje motor tak vsetko prestane a ide ako ma...