... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
dethXtreme
Autor témy
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

"predaj auta do zahranicia"

Pondelok, 22. Apríla 2013, 20:49

zdravim...kedze po buracke mi ostalo auto nepojazdne, pravdepodobne sa preda...mam kamarata v CR ktory by ho chcel...no chcel by to urobit tak, ze ja by som ho nanho odhlasil, akoze som ho predal, on by si ho vzal a uz neprihlasil a nechal si ho na diely...slo by to tak? ake komplikacie by z toho mohli byt? ma s tym niekto skusenost?
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

dethXtreme
Autor témy

Re: "predaj auta do zahranicia"

Pondelok, 22. Apríla 2013, 21:44

ked oni to tam pisu strasne nezrozumitelne...nema s tym niekto osobnu skusenost? :D

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

Pežot

Pondelok, 22. Apríla 2013, 22:51

Auto musi mat KO :D aby si ho mohol odhlasit ....

No ale vyzera to tak, ze az splnis vsetko a odhlasia Ti ho ... tak ostane odhlasene. Prihlasovat ho netreba, nic sa nestane. Pruser nebude. Kolko je takych aut u nas a stale su v pohode. A nikto nic.

dethXtreme
Autor témy

Utorok, 23. Apríla 2013, 04:38

No auto malo KO ked sa prihlasovalo na mna.bol to dovoz...ci treba este nejaku specialnu ko koli vyvozu?

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Utorok, 23. Apríla 2013, 05:18

KO nesmie byt starsia ako 15 dni.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Utorok, 23. Apríla 2013, 05:21

... ked auto prihlasujes..

ale vseobecne .. KO plati 15dni, potom je prakticky neplatna..

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4

Utorok, 23. Apríla 2013, 06:02

SurrendeR napísal:
... ked auto prihlasujes..

ale vseobecne .. KO plati 15dni, potom je prakticky neplatna..

Ked auto odhlasujes do zahranicia nesmie byt KO starsia ako 15dni inak ho neodhlasia

bizonik
Auto: BMW E46 330ci

Utorok, 23. Apríla 2013, 07:37

odhlas to ako keby si to predal na slovensku ... meno a prezvisko si vymysli nikto to nekontroluje a mas klud ja som takto odhlasil uz dva krat auta po buracke co sli ne diely :smile:
BMW E46 330ci
Toyota Auris Touring HSD
BMW E91 318D EX
BMW E39 530Da EX
BMW E46 320D Touring EX
Alfa Romeo 146 1.6TS EX

banned

Utorok, 23. Apríla 2013, 09:30

bizonik napísal:
odhlas to ako keby si to predal na slovensku ... meno a prezvisko si vymysli nikto to nekontroluje a mas klud ja som takto odhlasil uz dva krat auta po buracke co sli ne diely :smile:

Jj pojdes odhlasit a napr. na Bizona Bizonateho z Uzhorodu, nie? Sorry, ale takto to naozaj nefunguje, odhlasit musis na existujuceho slovaka, ktory je evidovany ako zivy a ma platne rodne cislo. Fizel v evidencii pri odhlaske priradi vozidlo "buducemu majitelovi" typkovi, na ktoreho das udaje a najde ho v systeme. Takze ziadne take, ze vymyslene a podobne. Nesmie byt ani mrtvy, neda sa to odhlasit na taku osobu. Takze jedine zohnat doklad o recyklacii a vyradit natrvalo auto z evidencie "bez auta". Alebo to risknut, odhlasit to na nejakeho kamarata, neprihlasit a dufat, ze o 10 rokov nepride kamaratovi z obvodneho pokuta za - neprihlasenie auta, auto bez zakonnej poistky, auto bez STK/EK. ;)
banned... ...connecting people :)

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Utorok, 23. Apríla 2013, 09:56

Ked budes predavat, sprav normalnu zmluvu a si kryty aj bez KO aj keby v buducnosti niekto nieco preveroval.
Dokonca existuje vela pripadov, ze auto sa predalo bez KO a v zahranici sa normalne prihlasilo.
Kupujuci by mal vyzadovat KO, aby nekupoval macku vo vreci, ale ak to riziko chce podstupit, KO nemusi byt.

banned

Utorok, 23. Apríla 2013, 10:32

Odhlaska do zahranicia - tzv "na vyvoz" je na DI podmienena protokolom o KO nie starsej ako 15 dni, takze bez KO mu to nikto nevyhlasi na vyvoz, tak neviem co tu pises. Nijak inak sa to do zahranicia vratane papierov predat neda. Kupnopredajna zmluva nieco viac ako odhlaska v evidencii? Hahaha, kde zijes?

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Utorok, 23. Apríla 2013, 11:13

Na roznych forach som stretol ludi, ktori predali auto do zahranicia tak, ze auto sa najprv prihlasilo v zahranici (v EU) a nasledne s dokladom o prepise sa odhlasilo zo Slovenska. V takom pripade sa robi KO tam a nie tu.

Kupnopredajna zmluva je dobra na to, ak dotycny kupec odide s autom a neprihlasi si ho, prip. s nim spravi nieco nekale. Vtedy je predosly majitel kryty a nemusi sa dokazovat, ci auto bolo neopravnene pouzivane...

banned

Utorok, 23. Apríla 2013, 11:29

Predali auto do zahranicia tak, kedy, pred 10-20rokmi? Lebo dnes je to nonsens co si napisal o tom odhlaseni, ze ked je auto prihlasene vonku, potom ho tu ty odhlasis...

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 23. Apríla 2013, 11:36

keď kamarát nechce papiere k tomu tak si pre istotu vyrež vin a štítok, auto odhlás dočasne na rok, stojí to pár €, zrušíš poistku, nepotrebuješ ani tk/ek, po roku si tú odhlášku predĺžiš a dovtedy obehneš zopár šrotovísk kde ti za fľašu a všimné dajú papier o zošrotovaní

poprípade počkáš do 1.1.2014 na novelu zákona:

Ako legálne a bez pokút odhlásiť neexistujúce auto z evidencie
Vlastníci áut, ktoré fyzicky neexistujú a dnes ich nevedia legálne alebo bez pokút odhlásiť z evidencie vozidiel, budú mať možnosť, ako ich z evidencie dostať.

Stačí, ak po schválení novely zákona zaplatia príspevok do recyklačného fondu a požiadajú obvodný úrad životného prostredia o vydanie potvrdenia o neexistencii tohto starého vozidla.

Bude to pre nich znamenať koniec povinnosti platenia zákonnej poistky a absolvovania pravidelnej technickej a emisnej kontroly.

Príspevky sú predbežne určené nasledovne:

•200 eur, ak je dátum prvej evidencie vozidla do 10 rokov od podania žiadosti,
•150 eur, ak je dátum prvej evidencie vozidla od 10 rokov do 15 rokov od podania žiadosti,
•100 eur, ak je dátum prvej evidencie vozidla od 15 rokov do 20 rokov od podania žiadosti,
•50 eur, ak je dátum prvej evidencie vozidla viac ako 20 rokov od podania žiadosti.

Čítajte viac: http://auto.sme.sk/c/6775967/pozrite-si ... z2RHaRmgDf
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 238 neregistrovaných