... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
po_e87 napísal:Pokial ja viem tak Allessio uz skrachovalo a kvalita diskou je dost slaba, mal to jeden znamy a kazdy rok tie 17' rovnal. Takze ak uz do repliky tak urcite odporucal nemecke. Ved mas aj krasne jazdene M-kove 18 " na E46 a tam mas istotu , pripadne ich stieknes a nikdy sa nebudes obavat ze ti povoli disk.
RomanC napísal:Každy disk ma svoju udavanu nosnosť ,tak ako pneumatiky . Je samozrejme ,že sa musi brať tento udaj do uvahy pri kupe disku .
BMW nie je až take ťažke , ako ine konkurečne auta od Audi , Mercedes , Lexus atd. Bežné disky su stavane na 700-1000kg a vyššie na jedno koleso . Bezne disky zvladnu hmotnost vozidlo 2800 kg a viac .
Horsie je to uz s kvalitou našich krasnych ciest . Disky ,ktore mam na aute maju nosnosť az okolo 1000 kg/1 disk (nosnosť auta do 4t , moje ma 1810 kg ,plus moja vaha 100 kg , priatelka 50 kg , nejake palivo , bordel v batozinovom priestore = celkovo 2100kg) ,ale ked som trafil dieru pri Zemplinskej Sirave pri 100 km/h kompletne odisiel mi pravy predny disk s pneu a zohlo mi pravy zadny disk . Nepomohlo ani to ze disky mali nosnosť o skoro 2x vacsiu ako bola momentalna vaha vozidla a nepomohlo ani to ,ze disky neboli repliky vyrabane v Čine .