... všetko o BMW ...

Moderátori: MT-SPEEDY, vilo

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Re: BMW s motor VTEC

Utorok, 16. Júna 2009, 16:02

RacerSK napísal:

asi preto ze BMW dlhe roky vedelo robit mot.....iba od objemu nad 2.5.... \:D/

taka 1.6 , 1.8 alebo 2.0 je pekne hnila...... :bmwball:

Ale no, M42 1.8 16V v E30 '89 top motor na svoju dobu... Nehovoriac o S14 v 320si uz pred 20 rokmi skoro 100 koni na liter :wink:

Na '89 rok bola aj M50 2.0 110 kW technicky zazrak

Takze vysledok... vedelo robit

RacerSK
Kraj: Bratislavský

Piatok, 19. Júna 2009, 18:26

eko.fresh napísal:

Ale no, M42 1.8 16V v E30 '89 top motor na svoju dobu... Nehovoriac o S14 v 320si uz pred 20 rokmi skoro 100 koni na liter :wink:

Na '89 rok bola aj M50 2.0 110 kW technicky zazrak

Takze vysledok... vedelo robit

Tak to mozme opat kontrovat motorom honda integra 1.8 190 PS a podobne ...ale ja netvrdim ze nie....BMW sa venuje trosku na vatsie motorceky a ono problem je v tom ze ked zoberies civica rv. 97 1.4 is a bmw e 36 mot 1.6 alebo 1.8 tak budes fakt sklamany....dnes somm mal moznost soferovat 1.6 ku noo akoze fakt hruza geppel.....ja viem ze e36 1.8is sa da ale na integru z toho roku 1.9 proste nemaa a tak isto ani na civic 1.8 alebo 1.6 VTI ....smola.... [-X

6Flesh
Auto: BMW E34 535i

Streda, 24. Júna 2009, 17:30

Je to pekne ze honda robi maloobjemove kosacky co aj idu...ale bmw ma nieco navrch 8) pohanany zadok... tak sa nevoz na 316i alebo 318i ale zober do ruky 328 alebo M3 a hned pochopis ocom to je :-D
Zadok je proste skvely :lol:
-pán vodič, mate zodrate gumy.
-Kde? Ktoré?
-vzadu,to je na technicak a znacky
-Ale kdee šak to to je este dobre na dojazd uplna pohoda
-trcia vam z toho spagáty
-hmm šak hovorim ze to je dobré :-D

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Streda, 24. Júna 2009, 18:16

RacerSK napísal:

Tak to mozme opat kontrovat motorom honda integra 1.8 190 PS a podobne ...ale ja netvrdim ze nie....BMW sa venuje trosku na vatsie motorceky a ono problem je v tom ze ked zoberies civica rv. 97 1.4 is a bmw e 36 mot 1.6 alebo 1.8 tak budes fakt sklamany....dnes somm mal moznost soferovat 1.6 ku noo akoze fakt hruza geppel.....ja viem ze e36 1.8is sa da ale na integru z toho roku 1.9 proste nemaa a tak isto ani na civic 1.8 alebo 1.6 VTI ....smola.... [-X

nemôžeš porovnávať integru z čias keď dostala nový motor a E36 so starou M42, pozri si napr. v roku 89 keď M42 bola nová a integra mala vtedy 105ps objem 1,6 a M42 136ps a objem 1,8 ... to nieje až taký rozdiel. Niekomu japonské motory vyhovujú a niekomu nie. Mňa moc tie japonské nebavia, majú výkon moc vysoko a chýba im normálny kruťak, treba ich točiť do otáčok a vkuse radiť, kdežto na baworáku sa mi to zdá príjemnejšie a komfortnejšie.

tito_mt
Auto: e36 318 tds compact
Kraj: Žilinský

Streda, 24. Júna 2009, 19:28

-len nech si tuto temu neprecita daky chlapec z hondaklubu zasa tu bude hadka a vymena nazorov hh :twisted: :lol: ](*,) =D>
e30 325i - ex, e30 325i M52 - ex, hyundai accent - ex, e36 320i coupe - ex, e46 320d touring FL - ex, e36 318 TDS compact - ex, honda civic - docasne presuvadlo nakolko BMW ostava v mojom srdci

RacerSK

Streda, 24. Júna 2009, 20:09

6Flesh napísal:
Je to pekne ze honda robi maloobjemove kosacky co aj idu...ale bmw ma nieco navrch 8) pohanany zadok... tak sa nevoz na 316i alebo 318i ale zober do ruky 328 alebo M3 a hned pochopis ocom to je :-D
Zadok je proste skvely :lol:

aj HONDA ma niake zadnokolky......S2000 a NSX 8)

RacerSK

Streda, 24. Júna 2009, 20:13

Kraken napísal:

nemôžeš porovnávať integru z čias keď dostala nový motor a E36 so starou M42, pozri si napr. v roku 89 keď M42 bola nová a integra mala vtedy 105ps objem 1,6 a M42 136ps a objem 1,8 ... to nieje až taký rozdiel. Niekomu japonské motory vyhovujú a niekomu nie. Mňa moc tie japonské nebavia, majú výkon moc vysoko a chýba im normálny kruťak, treba ich točiť do otáčok a vkuse radiť, kdežto na baworáku sa mi to zdá príjemnejšie a komfortnejšie.

tak to otocme integra 98 190 ps .....e46 ](*,) alebo e46 a S2000 241 ps alebo Z3 ....

Kraken

Streda, 24. Júna 2009, 20:18

RacerSK napísal:

tak to otocme integra 98 190 ps .....e46 ](*,) alebo e46 a S2000 241 ps alebo Z3 ....

no to hej, to je už niečo iné, len PS tiež niesu všetko

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Streda, 24. Júna 2009, 21:32

BMW sa proste nesustreduje na motory s nizkym objemom, su to po vacsine takesocial edition auta naopak u hondy su uz motorizacie so 2000ccm vrcholove a prave im venuje najvyssiu pozornost. Preto je toto porovnanie scestne, porovnavat sportovy motor hondy, nejaky dvojliter, a dvojliter od BMW ktory je projektovany na dlhu zivotnost a nizku spotrebu.

porovnavat sa daju sport. motorizacie, teda napriklad spominana integra s M modelmi, lebo iba tam je porovnatelne porovnanie. No a preco nema BMW 1.9 motor so 180 knmi??? Lebo by to bolo zbytocne a nikto by si to nekupil, v Europe su motory s tymito objemami vyhradene pre najslabsie motorizacie strednej triedy.

no a najdolezitejsie co chcem povedatnie som na pretekoch, ze by som bol limitovany objemom, takze si kupim auto radsej s vyssim vykonom a dobrou spotrebou, naco mi je dvojliter s 240 konmi, ked mozem mat trojliter s lepsim zvukom, kulturou, zivotnostou, krutakom, podobnou hmotnostou a lepsou spotrebou

RacerSK

Štvrtok, 25. Júna 2009, 00:29

Martin46 napísal:
BMW sa proste nesustreduje na motory s nizkym objemom, su to po vacsine takesocial edition auta naopak u hondy su uz motorizacie so 2000ccm vrcholove a prave im venuje najvyssiu pozornost. Preto je toto porovnanie scestne, porovnavat sportovy motor hondy, nejaky dvojliter, a dvojliter od BMW ktory je projektovany na dlhu zivotnost a nizku spotrebu.

porovnavat sa daju sport. motorizacie, teda napriklad spominana integra s M modelmi, lebo iba tam je porovnatelne porovnanie. No a preco nema BMW 1.9 motor so 180 knmi??? Lebo by to bolo zbytocne a nikto by si to nekupil, v Europe su motory s tymito objemami vyhradene pre najslabsie motorizacie strednej triedy.

no a najdolezitejsie co chcem povedatnie som na pretekoch, ze by som bol limitovany objemom, takze si kupim auto radsej s vyssim vykonom a dobrou spotrebou, naco mi je dvojliter s 240 konmi, ked mozem mat trojliter s lepsim zvukom, kulturou, zivotnostou, krutakom, podobnou hmotnostou a lepsou spotrebou

=D> =D> =D>

1. motorizacie 2 liter nieje vrchol u HONDY.......honda neriesi europu....takze sem sa tieto motorizacie ani nedostanuu

2. dovolim si tvrdit ze spolahlivost a zivotnost...je na velmo dobrej urovni 8) ....podme na caste zavady u bmw e 46 naprava ,ramena , vanos je problem asi vsade.. , stahovace okien.., sibre,, praskanie expanznej nadobky...odchadzanie cidiel polohy vacky....hladina oleja...a podobne ...u bmw viskospojka...turbaa na dieseloch hlavne 1.9..tie uzasne dvoj hmotove zotrvacniky....a pod. ako u znacky ako je pojem BMW som cakal vatsiu spolahlivost a hlavne menej much...

3. tak potom preco sa bmw pokusalo o motorizacie 1.8is 2.0is......

4. neviem si predstavit integru,male nadupane lahke auto ,, s 6 valcom o objemu 3.0 trochu tazky motor pre nu ne....

5.myslim ze HONDA v 90 rokoch posadila dost latku ked urobila model NSX motor 6 valec 3.2 280PS NA samozrejme....tento model daval na frak trosku inym super sportom ako je BMW..

6. zase mne pride smiesne ,, strategia BMW a velky objem a blabla co si pisal....tak potom na co robia nazurenu Z3 naceste s objemom 1.8 a chalan na zasranom civicu 1.5 vtec alebo 1.6 vti ju da dole jak nic :lol: .....alebo porovnanie Z3 2.8 aleboZ4 3.0 na sprinte s kosackou S2000 hamba co.. ](*,)

nech sa paci pozerajte sa http://www.youtube.com/watch?v=9T4pkjlUE4M ... 8) sakra len 2.0 to bude sracka a honda no fujj :-({|= ](*,)

Romeo
Auto: BYD
Kraj: Košický

Štvrtok, 25. Júna 2009, 07:13

this is what u r searching for

http://forum.hondaclub.sk/
Klub netvoria autá, ale ľudia.

BMWklub.sk /// Vsetko o vaších komplexoch.

VW Golf MK4 biturbo, ///W Power Chiptuning na 386 PS.

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 25. Júna 2009, 08:39

RacerSK napísal:

=D> =D> =D>

1. motorizacie 2 liter nieje vrchol u HONDY.......honda neriesi europu....takze sem sa tieto motorizacie ani nedostanuu

2. dovolim si tvrdit ze spolahlivost a zivotnost...je na velmo dobrej urovni 8) ....podme na caste zavady u bmw e 46 naprava ,ramena , vanos je problem asi vsade.. , stahovace okien.., sibre,, praskanie expanznej nadobky...odchadzanie cidiel polohy vacky....hladina oleja...a podobne ...u bmw viskospojka...turbaa na dieseloch hlavne 1.9..tie uzasne dvoj hmotove zotrvacniky....a pod. ako u znacky ako je pojem BMW som cakal vatsiu spolahlivost a hlavne menej much...

3. tak potom preco sa bmw pokusalo o motorizacie 1.8is 2.0is......

4. neviem si predstavit integru,male nadupane lahke auto ,, s 6 valcom o objemu 3.0 trochu tazky motor pre nu ne....

5.myslim ze HONDA v 90 rokoch posadila dost latku ked urobila model NSX motor 6 valec 3.2 280PS NA samozrejme....tento model daval na frak trosku inym super sportom ako je BMW..

6. zase mne pride smiesne ,, strategia BMW a velky objem a blabla co si pisal....tak potom na co robia nazurenu Z3 naceste s objemom 1.8 a chalan na zasranom civicu 1.5 vtec alebo 1.6 vti ju da dole jak nic :lol: .....alebo porovnanie Z3 2.8 aleboZ4 3.0 na sprinte s kosackou S2000 hamba co.. ](*,)

nech sa paci pozerajte sa http://www.youtube.com/watch?v=9T4pkjlUE4M ... 8) sakra len 2.0 to bude sracka a honda no fujj :-({|= ](*,)

Nie je nic lepsie ako mat tu niekoho kto ma klapky na ociach.

1. Ano 2.0 je vrchol hondy a to je jedno ci JDM alebo EDM. NSXka uz nezije takze na tu sa nevyhovarat. O sorry FL S2000 ma vlastne 2.2jku... pri rovnakom vykone ako 2 litrova S2000... tak naco tam davali 0.2 naviac ? Bo zistili ze v pomalych zatackach na okruhu musis zaradit jednotku :D

2.jku neriesim

3. to je tvoja neinformovanost

4. to co su za myslienkove pochody ?

5. Ale no tak. Len zato ze to povedal Ayrton Senna ? :mrgreen: NSX bol supersport a pekny projekt no dalo sa na nom jazdit jak na civicu... Nic proti kultu NSX ale zeby daval na frak Ferrari 348 je cista picovina.

6. Nazurena z3 1.8 bol zakladny model. Chalan na VTI bude asi v top modely od hondy ne ? kokkot
Pici a zasa S2000ka... BMW uz predstavil novu Z4... Pritom honda uz stihla oznamit ze s2000 je mrtva a nastupca bude Insight Hybrid :mrgreen:

Neda mi spomenut kde su dneska vsetky tie modely o ktorych chlapci v pesnickach spievaju CRX,NSX,Prelude,RSX,Integra, Accord Type R ? Kde v pici su ? NIESU =;
Namiesto toho chalapci budu moc spievat o i-DTECu a hybridoch

A este mi neda nespomenut Accord Coupe Mk5 3.0 VTEC az 200k a spotreba jak tank... Pekny americky cruiser...

A ked uz sme v amerike... Acura momentalne nepredava ani jedno pojebane kupe... Toto ste chceli hondaci ? =;

dodoIPD
Auto: BMW

Štvrtok, 25. Júna 2009, 14:03

318is a 320is bolo vyrobene kvoli limitovanemu talianskemu trhu kvoli emisnym normam ktore tam vtedy boli.
Boli to nahrazky M3 ktora sa tam nemohla predavat kvoli emisiam.
Len pre info :)

Killo
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 25. Júna 2009, 16:11

RacerSK podla toho co pises, ako by si ani nesedel v baworaku.
Ak teda tolko vychvalujes japoncov, tak preco nepredas bawora, nekupis si hondu kivik a nejdes na spominany hondaclub?

Je pochopitelne ze sa nemoze vsetkym pacit to iste... Lenze BMWklub, ako uz nazov napoveda, zdruzuje fans znacky BMW... takze k comu je dobre ist sem, a zacat tu hovorit ake su tieto auta nahovno??? Akoze ty pojdes do kostola kaazat ludom o ateizme alebo budhizme? A presviecat ze ich viera je ta zla? (trosku prehnany priklad ale predsa ...) Nam sa pacia BMW, aj ked maju svoje muchy, ale proste svet by bol o kokote s prepacenim, kebyze sa kazdemu cloveku lubi to iste...

A moj nazor, S2000 je riadny shit. Len sa to tvari ako slabsi sportscar, ale nechyta sa. Sice nejazdil som, neviem, ale ked uz japonca tak Supru alebo Skyline.. Nevyznam sa v tych autach ale az tak ako v bmw, takze je to len moj nazor.

A ak chces odpoved na japoncov v usa, tak poviem len e36 328iS .... Pozri si na Utube ako ich to dava dole, po par mensich upravach.

P.S.: Ked s Kivikom zrazis cyklistu tak sa zabijes.... :-({|=
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

Kraken

Štvrtok, 25. Júna 2009, 17:06

blabla aj tak to sú len kecy s celým tým porovnávaním.

Zaklincujeme tému: Aj tak nikto neprekoná BMW E30 M3 :P ... ani samotné BMW, konec howgh, fajka zhasla. :P :P :lol:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní