... všetko o BMW ...
RacerSK napísal:
asi preto ze BMW dlhe roky vedelo robit mot.....iba od objemu nad 2.5....![]()
taka 1.6 , 1.8 alebo 2.0 je pekne hnila......
eko.fresh napísal:
Ale no, M42 1.8 16V v E30 '89 top motor na svoju dobu... Nehovoriac o S14 v 320si uz pred 20 rokmi skoro 100 koni na liter![]()
Na '89 rok bola aj M50 2.0 110 kW technicky zazrak
Takze vysledok... vedelo robit
RacerSK napísal:
Tak to mozme opat kontrovat motorom honda integra 1.8 190 PS a podobne ...ale ja netvrdim ze nie....BMW sa venuje trosku na vatsie motorceky a ono problem je v tom ze ked zoberies civica rv. 97 1.4 is a bmw e 36 mot 1.6 alebo 1.8 tak budes fakt sklamany....dnes somm mal moznost soferovat 1.6 ku noo akoze fakt hruza geppel.....ja viem ze e36 1.8is sa da ale na integru z toho roku 1.9 proste nemaa a tak isto ani na civic 1.8 alebo 1.6 VTI ....smola....
6Flesh napísal:Je to pekne ze honda robi maloobjemove kosacky co aj idu...ale bmw ma nieco navrchpohanany zadok... tak sa nevoz na 316i alebo 318i ale zober do ruky 328 alebo M3 a hned pochopis ocom to je
![]()
Zadok je proste skvely
Kraken napísal:
nemôžeš porovnávať integru z čias keď dostala nový motor a E36 so starou M42, pozri si napr. v roku 89 keď M42 bola nová a integra mala vtedy 105ps objem 1,6 a M42 136ps a objem 1,8 ... to nieje až taký rozdiel. Niekomu japonské motory vyhovujú a niekomu nie. Mňa moc tie japonské nebavia, majú výkon moc vysoko a chýba im normálny kruťak, treba ich točiť do otáčok a vkuse radiť, kdežto na baworáku sa mi to zdá príjemnejšie a komfortnejšie.
RacerSK napísal:
tak to otocme integra 98 190 ps .....e46alebo e46 a S2000 241 ps alebo Z3 ....
Martin46 napísal:BMW sa proste nesustreduje na motory s nizkym objemom, su to po vacsine takesocial edition auta naopak u hondy su uz motorizacie so 2000ccm vrcholove a prave im venuje najvyssiu pozornost. Preto je toto porovnanie scestne, porovnavat sportovy motor hondy, nejaky dvojliter, a dvojliter od BMW ktory je projektovany na dlhu zivotnost a nizku spotrebu.
porovnavat sa daju sport. motorizacie, teda napriklad spominana integra s M modelmi, lebo iba tam je porovnatelne porovnanie. No a preco nema BMW 1.9 motor so 180 knmi??? Lebo by to bolo zbytocne a nikto by si to nekupil, v Europe su motory s tymito objemami vyhradene pre najslabsie motorizacie strednej triedy.
no a najdolezitejsie co chcem povedatnie som na pretekoch, ze by som bol limitovany objemom, takze si kupim auto radsej s vyssim vykonom a dobrou spotrebou, naco mi je dvojliter s 240 konmi, ked mozem mat trojliter s lepsim zvukom, kulturou, zivotnostou, krutakom, podobnou hmotnostou a lepsou spotrebou
RacerSK napísal:
![]()
![]()
![]()
1. motorizacie 2 liter nieje vrchol u HONDY.......honda neriesi europu....takze sem sa tieto motorizacie ani nedostanuu
2. dovolim si tvrdit ze spolahlivost a zivotnost...je na velmo dobrej urovni....podme na caste zavady u bmw e 46 naprava ,ramena , vanos je problem asi vsade.. , stahovace okien.., sibre,, praskanie expanznej nadobky...odchadzanie cidiel polohy vacky....hladina oleja...a podobne ...u bmw viskospojka...turbaa na dieseloch hlavne 1.9..tie uzasne dvoj hmotove zotrvacniky....a pod. ako u znacky ako je pojem BMW som cakal vatsiu spolahlivost a hlavne menej much...
3. tak potom preco sa bmw pokusalo o motorizacie 1.8is 2.0is......
4. neviem si predstavit integru,male nadupane lahke auto ,, s 6 valcom o objemu 3.0 trochu tazky motor pre nu ne....
5.myslim ze HONDA v 90 rokoch posadila dost latku ked urobila model NSX motor 6 valec 3.2 280PS NA samozrejme....tento model daval na frak trosku inym super sportom ako je BMW..
6. zase mne pride smiesne ,, strategia BMW a velky objem a blabla co si pisal....tak potom na co robia nazurenu Z3 naceste s objemom 1.8 a chalan na zasranom civicu 1.5 vtec alebo 1.6 vti ju da dole jak nic.....alebo porovnanie Z3 2.8 aleboZ4 3.0 na sprinte s kosackou S2000 hamba co..
![]()
nech sa paci pozerajte sa http://www.youtube.com/watch?v=9T4pkjlUE4M ...sakra len 2.0 to bude sracka a honda no fujj
![]()