este by bolo mozno velmi fajn aby si nam tu vylozil tvoj mesacny rozpocet, celkovy rozpocet na tuto akciu a ake rocniky by si rad.
Pocitaj s tym, ze suv aj ked sa postavis na mihalnice bude mat stale vecsiu spotrebu ako klasicke auto, s tym nic nenarobis. taktiez uz len take pravadzkove veci ako pneumatiky su mierne drahsie na suv a vdaka vahe sa aj skor opotrebuju, to iste s brzdovym segmentom.
Na opacnu stranu sa v tom cestuje celkom fajn, vyvyseny posed, pocit pseudobezpecia a tak dalej.
Kedze nevieme ake auto planujes kupit, nevieme ti povedat co to o tych nahradnych dieloch, ale napriklad brzdovy kotuc na moju x5 od ATE stoji 82e a na oktaviu 81e. Vymena oleja do mojej 5q zf stoji 215e a do dsg stoji 300 pokial sa nemylim a po 3 vymenach (180t) ti zamava s gestom hrdinu na dialku
skodovka je perfektne auto, len niekto sa pomylil s cenovkou a niekolkokrat ju vynasobil. o1, kvazi poctive auto troska tomu zanasa rit do zakrut ak je zatazene, zase pri vysokej rychlosti sa trosicku snazi z nej dostat, nic co by dobre gumy nedokazali, co pozeram tak o1 sa celkom na dialnici snazia, co sa o O2 a O3 neda ani povedat. Ta tragikomedia 125kw co tam je, dajme tomu ze to aj ten vykon ma, ale kedy? uz sa mi parkrat pri obiehani stalo, ze som tomu skoro nabural do zadku, lebo to nieje schopne sa rozbehnut. cize ked si to zratas
skoda
+public relation
+- prevadzkove naklady
- komfort
- motor
- podovozk
bmw
+podvozok (ak kupujes nieco zanovne, popripade majitel pred tebou aspon co to pomenil)
+ motor (plati to iste co o riadok vyssie)
+komfort (toto je mozno subjektivny pocit ale myslim, ze ked vystupis po 400km ceste a este by si si par km dal tak asi to zle nebude ci?)
- public relation - automaticky si zbohatlik, vrah soferujuci luxusne bmw (i ked je 20 rokov stare a chodis na spotrebu)
4 vs 6 valce - mal som pozicany 2liter niekolko dni (volvo v50 tusim 110kw, taktiez 320d 130kw), akoze ist do ide ale je to take hluche, tupe, dute, nevravim, da sa s tym ist vyborne, ma to vybornu spotrebu ale ... nieje to to prave .odijdu zhavice, pri -5 to uz nenatoci, ono clovek si povie, ze menej valcov menej nakladov, hovno, hovno zlata rybka, m47tu vs m57 - asi 4 cidla po 100e naviac, to mi je uspora.
6 valec - bez zhavenia sa to da nastartovat pri -18, najmensi problem motora sa da lahko odhalit - zacne so sebou skubat, 4valce so sebou skubu stale

, 6valce su od bmw odjakziva ich prim cize su prepracovanejsie. zatah/krutak podstatne nizsie ako 4 valce, potiahne daleko viac ako 4 valec (napr na 320d sa rozbehnut na 2 prevodovom stupni je skoro nemozne, pritom na 530d sa rozbieham tak casto). spotreba zeby bola vysadava 4 valcov? 525d (3liter po facelifte e60) v manuale je bezna vec ze jazdi kolo 6litrov. ohladom spolahlivosti vid prolemy m47tu2 motora, hned nato n47(a,b) ani jeden nedopadol nejak extra, zato jediny znamy problem m57tu2 motora je pukajuca retaz kolo 200t aj to hlavne na x5
4
+ spotreba
+- servis
- kultivovanost
- spolahlivost
6
+ kultivoanost
+ spolahlivost
+- servis (diely sa kupuju 6x nie 4x)
+- ani spotreba nieje tak zla ked si clovek vyberie spravny model