Ahoj všem, už chvíli to tu pročítám a jelikož jsem se i já konečně stal majitelem Bmw, proč si nezaložit galerii

Doufám, že Vám nebude vadit, že jsem z čech, ale nějak se mi tu líbí
Do teď jsem jezdil v mondeu MkIII 2002 2.0i 107Kw...bylo to opravdu dobré auto, se skvělými jízdními vlastnostmi, ale že chci e39 jsem věděl už dlouho a byla to jen otázka času, kdy k tomu dojde. U mondea odešla spojka a pár dalších věcí a pro mě už nemělo smysl do toho vrážet takové sumy, tak šlo pod cenou do světa a já si konečně mohl udělat radost
Takže se jedná o e39 530Da 142 Kw. Rok výroby 11/2001, sedan, barva titanium silver metallic (354), interiér: látka Rips/Navy blue.
Výbava: Multifunkční volant, Dsc, Rdc, Pdc, El. šíbr, xenony, Dvojtá skla, dvouzónová klima, vyhřívané sedačky, 16:9 momitor s navi Professional, ski vak, dešťový senzor a spousta dalšího
Něco ke koupi a k autu konkrétně: Je to z bazaru v Olomouci. Během statické prohlídky vypadalo vše oukej...defacto bez koroze, celá karoserie lícuje, vše v autě funguje. Tak jsme se jeli projet... po třech měsících stání chytlo na poprvé, bez kouře, bez prostestů a i chod studeného motoru byl velmi dobrý. během projížďky jsem byl uvytržení, moje první jízda s Bmw a ještě k tomu automat, no vánoce

Během jízdy se vše jevilo oukej, automat řadí luxusně, auto táhne, necuká, netáhne do strany a podobně. Ovšem po příjezd do bazaru sem zjistil, že z auta doslova chčije nafta a nesvítí xenon. Byla mi nabídnuta oprava bazarem, ale to jsem odmítl a radši si domluvil zajímavou slevu. Z bazaru jsem jel ihned ke svému dobrému známému, který má taky 530D. Zvedly jsme to, odkrytovaly
a zjistili, že kus vedení nafty je steřelí na sračku, takže se vyměnilo a i xenon se povedlo rozchodit. Cena 200Kč/+-7 Eur
Auto mám pár dní, ale pár věcí už se udělat stihlo, konkrétně
* naplněná a vyčištěná klima
* termostat egr ventilu
* předpisové gumy
* koupena kompletní povinná výbava
* vybroušené a vyleštěné přední světla - oproti původnímu stavu 100 a 1, ale bude to chtít nový
* nastavovací tyčky do světel...svítí to hned před auto- ještě nenamontované
* na cestě Etzold - E39 Jak na to
* koupeno Vifko - tankuju jen Omv a Benzina
* Dálniční 2014
Příští týden mě čeká olejovej servis a filtry. V dohledné době komplet brzdy.
Pár much to ale má. Monitor od navi má tendenci být pořád zklopený a nechce se mu samotnému zajet zpět do domovské polohy. Dál jsem si všiml, že mi auto celkem pokuřuje (černě), někdy ano, někdy ne...během startu nezakouří nikdy, ale během jízdy, když na to šlápnu tak někdy ano, někdy ne, poradíte

chystám se vyčistit egr a sání...
Do budoucna bych rád i nějaké ty "úpravy" jako m paket, kola, lipa na kufr atp...ale jen decent z origo doplňků
A nakonec pár fotek, ještě před přezutím a přihlášením na sebe: