Na autě se dělalo pár dalších věcí. Konkrétně po čištění egru jsem se pustil do sání a demontáže swirl klapek. Po demontáži sání jsem zjistil nemylou věc a to, že jedna klapka je fuč...nechápu...každopádně motor je v cajku, tak netuším, co se s ní stalo....
Práce šla nad očekávání dobře, včetně montáže a demontáže. V sání byl zhrubaj stejnej chendel, jako v egru.
klapky jsem vymontoval, uřezal osičky těch klapek a do otvoru co po nich zůstal se udělal závit m5 a daly se tam, šrouby M5x10 s podložkou a zajištění motorovým tmelem.
Když jsem měl sání dole, udělal jsem i všechny podtlakové hadičky, na které jsem se takhle z vrchu dostal. vypadaly katastrofálně...
Po tomhle všem jsem se defacto z 80% zbavil kouřivosti

Na motoru je hodně znát, že to pomohlo. Celkově mnohem lepší chod než doposud.
Po tomhle všem následovala diagnostika. Ta dopadla nad očekávání

... Hodnoty vštřiků parádní. Jen jeden má větší hodnotu, oproti ostatním, ale stále v normě. Od koupě tankuju pouze Omv a benzinu + dávám Vifko. Dál se zjistilo, že podle řj by měli odpovídat kilometry a to 241 ***, takže super. Celkově hlůásilo auto jen 2 chyby.
Diag převodovky hlásila jednu chybu a to řazení 4, stupně. Chyba se smazala a už se dál neobjevila. Převodovka řadí luxusně, neškube, v kopci drží, z a mě super. Stav olejové náplně 79% - chystá se výměna.
Teď mě čeká zalepení egru a potom už konečně olej a filtry
No a přibylo trochu tizingu - zlaté brzdy a spz bez podložek