tiez som nazoru ze naklady na zmenu su blizko nerentabilnej hladiny.
Prerabka: 320d ma oproti 318d nie len iny motor, ale napriklad aj inu prevodovku a zadny diferak, ale mozno aj dalsie komponenty na podvozku/pohone. Upravit len motor a nechat tak ostatne sa ti casom vymsti, hlavne pri 35tis km rocne.
Kompletnou prestavbou sa cenovo dostanes tam, co by ta stala vymena auta...
Nad Quaifom som uvazoval aj ja, ale nakoniec som sa na to vykaslal. Cena je cca 1200 EUR za material + dat to niekde urobit, lebo treba vymenit vnutro diferaku. Spravne nastavenie kuzeloveho sukolesia je ale hotova veda, ja sam to ovladam len teoreticky a nepoznam zatial ziadneho mechanika co by v tom bol ozaj odbornik. Pri zlom nastaveni medzizubovej vole ti ten diferak zacne po par km hucat a za par tisic ho dojebes.
V druhom rade, aj ked Quaife zlepsi vlastnosti auta aj pri beznej razantnejsej jazde, pri tychto vykonoch (318d) je to takmer zbytocne. Ak mas pocit ze mas v tvojej 318d privela vykonu a auto ti coolovo driftuje, kup si tam poriadne gumy a zistis ze to nema asi silu poriadne utrhnut. Ked som s 320d (135kW) jazdil na 225kach tak to obcas ako tak pekne dalo posmyknut... ale vymenil som to za 255ky dozadu a pomali si neskrtnem. Takze zabudni na quaife, daj tam poriadne gumy a uzivaj si prilnavost v zakrutach

BMW 320d E91Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II
"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"