... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
TT-SIMIK napísal:Nafta nespôsobuje dymenie na čierno!!!!!vykonovo ide ok???ak dymi na čierno je to tym,že auto ma malo vzduchu.....diera,netesnost, problém z vahu vzduchu....atd atd...
EBOLA napísal:ak davas chip a podobne veci tak je potrebne zvacsit aj sanie. ale ak to robis len formou soft. to znamena, ze ti len preprogramuju map a donutia cerpadlo davat vacsiu davku paliva, co sposobi sice vacsi vykon ale aj nedokonale horenie teda zmes je bohata a dymis.... opravte ma ak sa mylim
ViktorDDD napísal:neznižuješ spotrebu čipom, to je blud,
spotreba sa zníži štýlom jazdy, keď má auto viac sily tak menej na to tlačíš
čierny dym z výfuku bol OK pri starších dieseloch, kde to horenie nebolo dokonalé a tým účinnosť motora bola nižšia, u moderných dieseloch s vysokými vstrekovacími tlakmi a piezovstrekmi pre lepšie prehorenie zmesi by to dymiť na čierno nemalo, nafta lepšie prehorí, účinnosť je vyššia
keď sa čipuje s rozumom tak to dymiť nebude, ale keď sa pridá palivo štýlom "čo to dá" tak to bude za sebou ťahať čiernu dymovú clonu
ROKI49 napísal:ja mam chip a ked spravim 400km mesto a potom tomu stupim tak je za mnou nepriehladna stena...treba tomu obcas ponakladat, vyvetrat vyfuk a potom lepsie vidiet ako to dymi. mne to potom spravim pri zosliapnuti take cierne odfuknutie/odplutie a potom je to relativne v pohode. s Tdi sa to neda zrovnat.