... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Dusinas
Autor témy
Auto: E36 318iS
Kraj: Nitriansky

vrzga volant a stopy oleja na roznych miestach

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 12:06

zdravim, takze vsetko sa to zacalo tym ze mi zacal vrzgat volant. dobre, vravim si, (v skutocnosti to bolo piiiiip piiiiiip piiiiiiip atd...) to moze byt hocico. potom som si tu cital o tecucom serve, vymene servooleja a vtedy som si vsimol ze cim viac zakrut prejdem tym viac to vrzga, tak si vravim asi bude niekde vytlacat ten servoolej. tak som isiel dneska nad jamu, utrel stare stopy oleja, nastartoval a tocil parkrat volantom tam a spat (medzitym som zabudol ze mam zaradenu rychlost, pustil som spojku a skoro letel vzduchom v aute s tukom pri volante....KKT som no co uz). blizsi popis dole na fotke (senzor som od oleja zabudol utriet).

*le klik
http://img545.imageshack.us/img545/4347/5x3p.jpg

a takto vyzera mlacka pod autom po jednej noci (epicentrum velkej mlaky (vodicova strana) bolo pod cerpadlom, co znamena ze jeden mensi fliacik je pod senzorom a druhy/treti pod ramenom a silentblokom spolujazdca). servoolej by mal byt sice cerveny (tusim) ale ked je stary a ze bmw uvadza lifetime bullshit tak sa moze transformovat do ciernej.

Obrázok

nadrzku so servoolejom sa mi nepodarilo otvorit lebo som slaby piece of shit a davam male vahy na bench, potom som ale kukol len tak zo zvedavosti na hladinu oleja v motore a hla, co nevidim, cca liter v <>, na ryske bola uz pri spodnom onom (sak vite co myslim) a ked som ho menil cca pred 2500km tak bolo v strede tej rysky. (motorvy olej tiez nie je cierny, zatial je pekny hnedy) par kvapiek sa mi objavilo tuto ale tam to obcas vyslzilo uz ked som kupoval.

Obrázok

so....ide o jeden suvisiaci problem alebo mam dva a mam si hodit lano?

PS: E36 318is M42 ´93

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Re: vrzga volant a stopy oleja na roznych miestach

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 13:07

bavii ma tvoj styl pisania :D

a motorovy olej nema nic spolocne so servoolejom, ale to ze ISo zere olej je vraj relativne normalny jav...
co sa tyka toho vrzgania.robi ti to na obe strany? ak len na jednu, tak skus ist niekde na kruhac, s tym, ze budes tocit na tu stranu kde ti to suci a pridaj.ak to zacne hucat viac, je to cerpadlo..
kde ti servoolej presakuje? ak ti presakuje cez manzety na riadeni, tak ich treba pretesnit / vymenit riadenie.
ak ti to presakuje na tych hadickach od nadobky, tak ich treba skontrolovat a ak su prasknute tak vymenit.

no a zacni viac davat na bench, lebo treba urcite skontrolovat hladinu oleja a pri e36 sa vzdy hodi viac sily :)
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

Dusinas
Autor témy

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 15:13

ta presakovat zacina (ak som nic ine neprehliadol) tam kde sa napaja hadicka od nadoby k cerpadlu. pisal som to na tom obrazku. a to viem ze su dve rozne kvapaliny ale spomenul som vsetko co som videl lebo mozno mam nakoniec aj dva problemy namiesto jedneho lebo 1l oleja na 2500km je trosku vela, hlavne ked pri kúpe chalanisko vravel ze za 10t jemu spapalo max 0.5-0,7l (kupoval som od kamosa tak snad netrepal len tak do vetra). a hlavne neviem ako sa ten olej dostane na druhu stranu motora od servocerpadla (k senzoru a naprave), preto som pisal ze remen je suchy takze cez neho to nebude. tak ci mi na jednej strane netece servoolej a na druhej motorvy. vrzga do oboch stran, aj ked stojim (iba po jazde, ak som dlhsie stal a znova niekam idem tak zozaciatku nevrzga az ked prejdem par zakrut a stale to vrzga viac a viac az kym zas nezastanem a nevypnem motor)

DonKorleon
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 15:35

nadrzku so servoolejom sa mi nepodarilo otvorit lebo som slaby piece of shit a davam male vahy na bench...
=D> =D> =D> =D>
otvor ju a dolej tam olej... servo može hučat aj ked maš olej v tej nadržke ale je ho malo... kym zas nevytečer budeš mat aspon kludnu jazdu ale určite lahni pod auto a očekuj to :D

Dusinas
Autor témy

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 16:04

doplnam info: na krizovatke ked tocim na mieste tak huci, a pri jazde v zakrute sa ten zvuk zvysuje spolu s otackami cize to bude cerpadlo probably (?)

pod autom som bol dneska, ocekoval som to co som napisal :D viac uz nedokazem :D dneska pocvicim pred spanim kliky a zajtra otvorim nadrzku. slubujem!

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 16:05

huci to jak elektromotor?
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Dessirer
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 16:38

nema tam vobec kvapalinu :) cele zavzdusnene samozrejme .. porob co najskor kym nemusis repasovat servocerpadlo ;)

Dusinas
Autor témy

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 17:00

hej hej, taky zvuk to je za jazdy ako ked huci elektromotor. bratia a sestry v zbroji, ako potom odvzdusnim system ked dolejem nektar lasky?

johnyfly1

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 17:24

dolej tam atf olej a toc volantom doprava dolava na doraz...ono sa to odvzdusni samo..

DaDav
Auto: BMW 318is
Kraj: Košický

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 18:45

Ja som to servo robil asi pred tyzdnom dal som dole vsetky hadice skrutky , kupil nove podlozky ,ocistil som , nastriekal kovove casti hadic , preplachol , nadrzku tiez , (moj pripad bol ten isty ako tvoj,hucalo ked som tocil z jednej na druhu jak fras, ale ja som stym nejazdil , este ked to nemas zrobene netoc volant na doraz ,(olutujes) lenze mne to presakovalo cez hadicu ktora dodava servo olej do cerpadla , vymenila sa za novu , zatial mi to nepresakuje , vymenil olej a vsetky svorky za nove a hucanie prestalo , vela stastia dost som sa natrapil dokym som povolil tie specialne skrutky ](*,)

p.s odvzdusnis to tak ze vsetko zmontujes nalejes tolko oleja kolko vojde ale aby si mal medzi ryskami , potom startnes tocis na doraz ,hned jak dojdes na doraz toc naspet necakaj ! urob to cca 10x potom vypni skontroluj urcite klesla , ked uvidis speneny olej je to dobre a tak to opakuj ..az dokym sa neustaly kvapalina medzi ryskami..
akt. BMW E36 ///M,318is Coupe TECHNOVIOLETT METALLIC INDIVIDUAL
eX. BMW E36 ///M,320i Coupe MADEIRAVIOLETT METALLIC (302) INDIVIDUAL

Dusinas
Autor témy

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 18:51

no z toho co som videl pod autom mne to tiez zacina vytekat tam kde sa napaja hadica z nadrzky do cerpadla. cim si prestriekal kovove hadice? a ktore boli tie specialne skrutky a jak si ich povolil?

DaDav
Auto: BMW 318is
Kraj: Košický

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 18:54

Dusinas napísal:
no z toho co som videl pod autom mne to tiez zacina vytekat tam kde sa napaja hadica z nadrzky do cerpadla. cim si prestriekal kovove hadice? a ktore boli tie specialne skrutky a jak si ich povolil?

tak iba tie co su stymi dierami pod zavitom ,co cez ne ide olej , je ich tam 3 . orech 22 a 20 ak sa nemylim , jasne iba obycajnym hlinikovym sprejom ,a tu hadicu kupis za 30 eur novu v bawarii a budes to mat .. robota na jedno popoludnie pripadne na 2 :mrgreen:
akt. BMW E36 ///M,318is Coupe TECHNOVIOLETT METALLIC INDIVIDUAL
eX. BMW E36 ///M,320i Coupe MADEIRAVIOLETT METALLIC (302) INDIVIDUAL

Dusinas
Autor témy

Piatok, 20. Septembra 2013, 13:09

tak update:
vcera som spravil 10 klikov pred spanim a v nadrzke mam tolkoto oleja

Obrázok

zistil som ze to co mi tecie nie je hadicka od nadrzky ale daco uplne ine. co je to k..va za hadicku?

Obrázok
Obrázok

no a po odmontovani tej velkej plastovej blbosti na vrtulku som mal lepsi pohlad na stenu motora a senzor a bolo tam k videniu toto:

Obrázok

fotim to tiez preto lebo jeden fliacik olej mam pod tym cerpadlom a aspon viem odkial tecie ten olej aj ked neviem co je to za hadicku z ktorej tecie a neviem co s tym ale druhy fiacik oleja mam pod tymto senzorom a od oleja je cely senzor aj kabel a neviem preco, ako, z coho a ci to nie je nahodov motorovy olej :/

asi s tym zajdem na ucnovku nech mi to kukne majster a potom asi dam niekomu spravit

johnyfly1

Piatok, 20. Septembra 2013, 16:43

ci je dost servo oleja skontrolujes tak ze odskrutkujes viecko z nadobky ocistis risku a len tak ho tam polozis a neskrutkujes...olej musis mat medzi riskami na mierke :)

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 21. Septembra 2013, 07:32

a ten olej v serve je dajaky hnedy nie? ja ho mam pekny cisty cerveny... :-k

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných