... všetko o BMW ...

Moderátor: jkk

obchodna sekcia

MaťoDK
Autor témy
Auto: Fabia
Kraj: Žilinský

Poraďte odborníci na motory

Pondelok, 19. Augusta 2013, 21:08

V jednom článku http://www.autorubik.sk/kupujem-ojazden ... kusenosti/ stojí:

... bla bla

"K silným stránkam motora nepatrí ani spotreba, ktorá sa pohybuje v priemere okolo 8-8,5 litra, pri svižnejšej jazde kľudne aj nad 10 litrov, čo je vzhľadom na priemernú dynamiku troška veľa. Naviac agregát nevyniká ani v oblasti spoľahlivosti. Nezriedka beží po studenom štarte len na dva či tri valce. Servisy sa snažili tento problém riešiť nahraním nového softvéru riadiacej jednotky alebo výmenou sviečok či zapaľovacích cievok. Problémy spôsobuje aj napinák rozvodovej reťaze, ktorý sa po čase zadiera a správne nenapína reťaz. Výsledkom je hrkanie a hlavne riziko preskočenia reťaze. Problém riešili servisy dodatočnou montážou plechovej súčiastky, ktorá sa v prípade problémov s nefunkčným napinákom snažila zabrániť preskočeniu reťaze. Situácia sa výrazne vylepšila príchodom novej 116i v roku 2009, ktorá už bola odvodená z dvojlitrového motora, rovnako ako v prípade modelov 118i a 120i. Okrem vyššej spoľahlivosti, lepšej dynamiky a nižšej spotreby bola v základe aj šesťstupňovú prevodovka (od 2007)."

Ako sakra prídem nato, či to konkrétne auto z roku 2009 je už OK???

V inzeráte je uvedené toto: r.v.: 2009, 1597cm3, 90kW (122PS), Z, M6

Díky moc za odpovede

blackwhit
Auto: bmw e90 325xi
Kraj: Zahraničie

Re: Poraďte odborníci na motory

Utorok, 20. Augusta 2013, 11:07

MaťoDK napísal:
V jednom článku http://www.autorubik.sk/kupujem-ojazden ... kusenosti/ stojí:

... bla bla

"K silným stránkam motora nepatrí ani spotreba, ktorá sa pohybuje v priemere okolo 8-8,5 litra, pri svižnejšej jazde kľudne aj nad 10 litrov, čo je vzhľadom na priemernú dynamiku troška veľa. Naviac agregát nevyniká ani v oblasti spoľahlivosti. Nezriedka beží po studenom štarte len na dva či tri valce. Servisy sa snažili tento problém riešiť nahraním nového softvéru riadiacej jednotky alebo výmenou sviečok či zapaľovacích cievok. Problémy spôsobuje aj napinák rozvodovej reťaze, ktorý sa po čase zadiera a správne nenapína reťaz. Výsledkom je hrkanie a hlavne riziko preskočenia reťaze. Problém riešili servisy dodatočnou montážou plechovej súčiastky, ktorá sa v prípade problémov s nefunkčným napinákom snažila zabrániť preskočeniu reťaze. Situácia sa výrazne vylepšila príchodom novej 116i v roku 2009, ktorá už bola odvodená z dvojlitrového motora, rovnako ako v prípade modelov 118i a 120i. Okrem vyššej spoľahlivosti, lepšej dynamiky a nižšej spotreby bola v základe aj šesťstupňovú prevodovka (od 2007)."

Ako sakra prídem nato, či to konkrétne auto z roku 2009 je už OK???

V inzeráte je uvedené toto: r.v.: 2009, 1597cm3, 90kW (122PS), Z, M6

Díky moc za odpovede

Nejsem úplně odborník na motory, ale mam za to, že 116i, která má ten lepší motor, je vlastně dvoulitr, nikoli 1597cm3, jak se pise v inzeratu...

MaťoDK
Autor témy

Utorok, 20. Augusta 2013, 17:20

To som si aj ja sprvoti myslel, lenže som našiel kopu inzerátov na autá r.v. 2010 a vyššie, ktoré majú tých 1597, čo akosi odporuje tomu, čo sa píše v tom článku, lebo podľa toho čo sa tam píše by už takéto autá po roku 2010 resp. aj 2009 už nemali vyrábať.

Jedine ak soudruzi udelali v článku chybu. Alebo tomu nerozumiem. Alebo je to komplikované a nik tomu nerozumie, keď nik okrem Teba nenapísal. Alebo tomu rozumejú všetci a rehocú sa, že takúto základnú vec neviem. To asi skôr to druhé.

Užívateľov profilový obrázok
FreeMaroStyle
Auto: BMW 118d M-packet
Kraj: Zahraničie

Streda, 21. Augusta 2013, 06:54

Většina lidí to ani neví... mají napsáno vzadu 116i, tak prostě mají 1.6ku... 118i je prostě pro ně 1.8l atd... ani neví že mají 2.0l všichni třeba ;) Bývá to často, řekni ať ti pošlou VINko, napiš ho třeba na Realoem.com a tam ti vyjede kdy to je vyrobeno v průvodci náhradními díly :D
exVw Corrado 1.8i G6o
exVw Golf IV 1.9TDi PD
BMW 118d M-Paket
Obrázok

erik_1
Auto: E90 316 LCI
Kraj: Košický

Štvrtok, 22. Augusta 2013, 15:50

No odvodeny z dvojlitra..neznamena ze je to dvojliter! Sa mozno myslelo ze pouziva napinaky, vanosy alebo kto vie co z technologie 2l motorov. Co ja viem vsetky 2009 a novsie e90tky oznacene ako 116i maju 1.6l motor...ziaden dvojliter!

No ale po pravde...napinak som uz musel menit pri cca 45000km...tak neviem co je na tom pravdy ze nova 116i je na tom lepsie :)

E.
BMW E90, 316i (90kW) LCI, r.v. 2009
VW Polo 6R 1.2 TSI, r.v. 2016
VW Golf V 1.6, r.v. 2005 EX
Skoda Felicia 1.3 MPi, r.v. 1996 EX

MaťoDK
Autor témy

Štvrtok, 22. Augusta 2013, 19:00

No, je to rébus. Ale inak 116i sú aj dvojlitre, je to tam uvedené v tabuľke na konci článku. Aj v bazároch som také našiel. Po piatom prečítaní toho článku som aj ja uvažoval, že "odvodené" nemusí byť myslené tak, že sú to dvojlitre. Som z toho totálne v pitchi a na budúci týždeň chcem kupovať 116i z roku 2009.

... ale ak píšeš, že z Tvojej skúsenosti si to aj tak musel meniť, tak je to jedno.

Spokojný si s tým autom? Kúpil by si ho ešte raz? Mňa od toho každý odhovára, ale všetko taký, čo na BMW nejazdili. Vety typu:

"nekupuj, za tie peniaze máš nového renolta"
"nekupuj za tie peniaze máš perfektnú oktáviu"
"nekupuj v zime nevyjdeš"
"nekupuj, sú tam drahé náhradné diely"

Aj tak ani za boha nepočúvnem a urobím si po svojom. Presondoval som na nete kopec diskusii, poväčšine 116i odsudzujú, že je to slabé, azda aj je oproti iným, ale keď presadnem z mojej 13 ročnej Fabie 1,4, 44kw, hádam pocítim rozdiel.

A hádam to bude aj po kvalitatívnej stránke lepšie ako s Fabiou, ktorá je každú chvíľu v servise, hádam soudruzi z Mnichova moc chyb neudelali.

erik_1

Štvrtok, 22. Augusta 2013, 19:22

No neviem nikde na webe som nenasiel ze 116i s rokom vyroby 2009 a novise by mali mat 2l motor.!

Nepocuvaj ludi...ked presadnes zo skodovky do bmw...tak to sa ani neda porovnat....
Ano novy renault,alebo jazdena octavia...ved uvidis sam, podvozok riadenie...nemec je nemec..skoda reci.

Jo uz by som 116i asi nekupil, ja to mam v 3jkovom BMW a nieje to ziaden trhac asfaltu, ale zase v jednotke to moze byt o niecom inom. Takze to zrychlenie nieje az take...trojka je tazka ako krava :) - cize dovod by som mal len dynamiku...inak vsetko okolo sa mi paci :)

No a diely...ano su drahsie to je pravda...musis sa rozlucit nadobro so skodovkou tak ako s tym ze ti to hoc kto za rohom opravil...tak aj s cenou za diely.

Treba sa previezt a uvidis...ja som po prvej jazde z mojho ani nechcel vystupit.
Pri kupe cekni ten napinak!

MaťoDK
Autor témy

Štvrtok, 22. Augusta 2013, 21:01

Ale ba, sú, napr:

http://www.autobazar.eu/sk/cardaaa.php? ... 336&loc=cz
http://bmw-rad-1.autobazar.eu/116i-90-kw-id3997964.html

potom napr. taká stránka:

http://eshop.autocentrumm.sk/partscatal ... 16&b=05114

no a z nej sa čitateľ dozvie, že v aute BMW rady 1, 116i, ročníky 2008 resp. 2009 až 2012 môžeš mať tri rôzne typy motorov s rôznym obsahom a výkonom, pričom sa vyrábali paralelne

takže nieže si prečítaš recenziu na 116i, ale to aby si vedel presne aký typ motora kupuješ, lebo auto z jedného a toho istého roku:

1. 116i 1596 ccm 85 kw by malo byť nahovno
2. 116i 1597 ccm 90 kw by malo byť o niečo menej nahovno
3. 116i 1995 ccm 90 kw by nahovno byť nemalo

Či budem s niekým čekovať neviem, lebo nikoho takého nepoznám, auto je v Košiciach, hádam bude stačiť, ak to tam vezmem na diagnostiku.

erik_1

Piatok, 23. Augusta 2013, 02:56

Ak ho chces zobrat na kontrolu do Tempusu v KE tak sa urcite objednaj dopredu. Lebo veeelmi pochybujem ze ked tam dobehnes ze ta tam len tak zoberu do vnutra.
No pri kupe...isto povedz predavajucemu ze sa chces previest a startovat uplne za studena, neze on sa uz dovali na zohriatom agregate :)
Mne neskutocne hucala retaz (vadny napinak) pri uplne studenom motore,ako nahle som presiel 2km...vsetko stichlo a sa ozvalo zase ale s uplne inym zvukom o cca 5km neskor (ako keby som isiel na dieslovom motore)

Vela zdaru.

E.

janox1x2x3
Auto: f31
Kraj: Bratislavský

Piatok, 23. Augusta 2013, 19:29

Nazdar...
ja som kupil pred dvoma mesiacmi 116i s motorom n43b16a cize 90kw 1,6l. Auto jazdi super zatial velka spokojnost... Predsa len je to ine vozenie ako na skodovkach :smile: :)
Tiez ma vsetci odhovarali, no cenovo v porovnani s inymi znackami to bolo velmi vyhodne. Co sa tyka vykonu auto, ma cca 1360kg neviem uz presne, cize je celkom tazke. Auto moc nie je Dynamicke, ked obiehas musis pekne podradit a dostat auto do otacok a vtedy to uz ide. Co sa spotreby tyka, tak jazdim po meste za 8-8,5l a mimo mesta od 6l do 8l zalezi ci je to dialnica a ako si na tom ficis :smile:
No keby som mal kupovat znovu poobzeral by som sa asi po silnejsom motore, ale ako vravim staci aj tento :)
Minusom su RunFlat gumy, ktore znacne znizuju komfort z jazdy. Na zimu som kupil obycajne a som zvedavy ci to pomoze.

p.s. kukam ze mas v nicku DK a zilinsky kraj tak asi budes z Dolneho Kubina ako ja :smile:

MaťoDK
Autor témy

Sobota, 24. Augusta 2013, 10:10

Mne ani tak nejde o dynamiku, ani až tak moc o spotrebu, ale hlavne o to, aby som s tým autom nebol každú chvíľu v servise. Očakával som od BMW kvalitu, no zdá sa, že to nie je najmä pri motore 116i celkom pravda. Stále sa nádejám, že v porovnaní s inými značkami je to predsa len menej poruchové. Aj v priečkach poruchovosti si vedie jednotkový bavorák celkom dobre. Našiel som aj také testy, ktoré hodnotili poruchovosť po 6 - 7 rokoch a tam sa to auto medzi spoľahlivými moc neobjavovalo. Dúfam, že je to spôsobené tým, že po takomto čase sa hodnotili logicky jednotky z prvých ročníkov výroby. Hádam po 6 - 7 rokoch, bude jednotka z roku 2009 hodnotená lepšie.

Mám možnosť kúpiť 116i, 2009, 40000 km, alebo 118d, 2008, 120000 km. Čomu by ste dali prednosť pri úplne rovnakom technickom stave, rovnakom vybavení a rovnakej cene??? Jazdím denne Ružomberok - Kubín, t.j. 20 km a 20 späť a po meste sem tam a sem tam aj často.

P.S. áno som z Kubína, napíš správu, čo si, kto si, čo piješ a čo si vysolil za tú 116i a za koľko mi ju ideš predať

Mimas
Auto: BMW 120d
Kraj: Prešovský

Sobota, 24. Augusta 2013, 12:18

MaťoDK napísal:
Mne ani tak nejde o dynamiku, ani až tak moc o spotrebu, ale hlavne o to, aby som s tým autom nebol každú chvíľu v servise. Očakával som od BMW kvalitu, no zdá sa, že to nie je najmä pri motore 116i celkom pravda. Stále sa nádejám, že v porovnaní s inými značkami je to predsa len menej poruchové. Aj v priečkach poruchovosti si vedie jednotkový bavorák celkom dobre. Našiel som aj také testy, ktoré hodnotili poruchovosť po 6 - 7 rokoch a tam sa to auto medzi spoľahlivými moc neobjavovalo. Dúfam, že je to spôsobené tým, že po takomto čase sa hodnotili logicky jednotky z prvých ročníkov výroby. Hádam po 6 - 7 rokoch, bude jednotka z roku 2009 hodnotená lepšie.

Mám možnosť kúpiť 116i, 2009, 40000 km, alebo 118d, 2008, 120000 km. Čomu by ste dali prednosť pri úplne rovnakom technickom stave, rovnakom vybavení a rovnakej cene??? Jazdím denne Ružomberok - Kubín, t.j. 20 km a 20 späť a po meste sem tam a sem tam aj často.

P.S. áno som z Kubína, napíš správu, čo si, kto si, čo piješ a čo si vysolil za tú 116i a za koľko mi ju ideš predať

Z tvojho príspevku vychádzam že si presvedčený že chceš benzín, 116i. Ja mám ale naftu a som veľmi spokojný, ale je pravda že denne robím cca 90km.

erik_1

Sobota, 24. Augusta 2013, 17:34

No zase nieje porucha ako porucha.
Napinak stoji dakych 25eur...a par eur robota takze asi tak. Horsie je ked uz preskoci retaz...ale to je zle pri kazdom motore nie len u BMW.

Ja osobne pri najazde 40km denne by som bral isto len a len benzin. Tieto motory uz maju aj 6ty prevodovy stupen. Takze spotreba okolo 6litrov mimo mesta nieje nerealna. Co je mozno viac o liter ako pri dieslovom motore. Ale, zase na druhej strane nebudes riesit veci ako DPF, zhavice a kto vie co este.

E.

po_e87
Auto: E87 LCI montego blue
Kraj: Prešovský

Utorok, 27. Augusta 2013, 10:20

Ahpj, mas nejaky hranicu kolko chces dat do auta ? Chces ho min na 5 rokov ? Moja je 116i N45B16 85 kw 07/2007 LCI. Ja som auto kupoval ako predvadzacku a mam ho 6 rok a mam nabehane 52 tis. Zatial len studene starty sa mi prejavuju a to viac v lete. No po vymene oleja sa to na pol roka uplne strati a olej menil kazdy rok bez ohladu na km. Otazka je ci tu niekto nabehal na 116i nad 100tis bez problemov ?
Ak si zvazim, ze chyby sa ti mozu vyskytnut tak mensie riziko je ist do 118i alebo 120i. Co si poslal aut to bola cena do 12tis takze si myslim aj 118d alebo kademu odporucam sa povozit na 120d a iny motor nebudes chciet ! Mali sme E46 318d a to je ten isty motor aj v 118d, na moj vkus diesel tam nejde do toho auta ale 318d behala aj 3km aj 8km studene starty a po 140tis s motorom nebol ziadane problem. V tvojom pripade si pozri 118i do 12tis a urcite nieco najdes ak napr. z Nemecka.
Obrázok
E82 front M-Paket bumper,Rocker,M-Paket rear bumper glossy black,Wheels 207M,Eibach pro kit
SLOVENSKY VYROBCA eurookien,interierovych a exterierovych dveri http://WWW.DREVOTECH.SK

MaťoDK
Autor témy

Sobota, 7. Septembra 2013, 23:31

Momentálne som namotaný na 118d. 116i už po všetkých tých negatívnych recenziách nechcem ani vidieť. Momentálne mám možnosť 118d za 9500 €, 150 000 km, 2007 po facelifte. A automat. A kúpené na Slovensku. Na obhliadku vezmem technika a ak bude OK asi nebudem riešiť.

A chlapi, ja nechcem auto na 3 roky, či 5 či koľko tu kto písal, ja ho chcem na minimálne 10. Moja Fabia má 13 a ide to. No dobre, ide na hovno, ale stále ide. Keď vidím tie veľké staré bavoráky čo sa v nich vyvážajú hlavne indoslováci, tak hádam vydrží ešte 10. Ja viac ako 100000 za 10 rokov nenajazdím.

Inak, tiež sa mi vidí, že ste cenovo trošku mimo realitu, 118i že hádam zoženiem do 12.000 ??? To už myslíte aj s Jozefinou Mutzenbacher ???

118i po facelifte hravo zoženiem aj na Slovensku do 10 000 €, nehovorím že v nejakej extra výbave a najazdených päť kilometrov, ale zoženiem.

Písali mi ľudia súkromné správy ale nedá sa mi to odoslať, ospravedlňujem sa, neviem čo s tým je.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných