... všetko o BMW ...
Moderátor: jkk
MaťoDK napísal:V jednom článku http://www.autorubik.sk/kupujem-ojazden ... kusenosti/ stojí:
... bla bla
"K silným stránkam motora nepatrí ani spotreba, ktorá sa pohybuje v priemere okolo 8-8,5 litra, pri svižnejšej jazde kľudne aj nad 10 litrov, čo je vzhľadom na priemernú dynamiku troška veľa. Naviac agregát nevyniká ani v oblasti spoľahlivosti. Nezriedka beží po studenom štarte len na dva či tri valce. Servisy sa snažili tento problém riešiť nahraním nového softvéru riadiacej jednotky alebo výmenou sviečok či zapaľovacích cievok. Problémy spôsobuje aj napinák rozvodovej reťaze, ktorý sa po čase zadiera a správne nenapína reťaz. Výsledkom je hrkanie a hlavne riziko preskočenia reťaze. Problém riešili servisy dodatočnou montážou plechovej súčiastky, ktorá sa v prípade problémov s nefunkčným napinákom snažila zabrániť preskočeniu reťaze. Situácia sa výrazne vylepšila príchodom novej 116i v roku 2009, ktorá už bola odvodená z dvojlitrového motora, rovnako ako v prípade modelov 118i a 120i. Okrem vyššej spoľahlivosti, lepšej dynamiky a nižšej spotreby bola v základe aj šesťstupňovú prevodovka (od 2007)."
Ako sakra prídem nato, či to konkrétne auto z roku 2009 je už OK???
V inzeráte je uvedené toto: r.v.: 2009, 1597cm3, 90kW (122PS), Z, M6
Díky moc za odpovede
MaťoDK napísal:Mne ani tak nejde o dynamiku, ani až tak moc o spotrebu, ale hlavne o to, aby som s tým autom nebol každú chvíľu v servise. Očakával som od BMW kvalitu, no zdá sa, že to nie je najmä pri motore 116i celkom pravda. Stále sa nádejám, že v porovnaní s inými značkami je to predsa len menej poruchové. Aj v priečkach poruchovosti si vedie jednotkový bavorák celkom dobre. Našiel som aj také testy, ktoré hodnotili poruchovosť po 6 - 7 rokoch a tam sa to auto medzi spoľahlivými moc neobjavovalo. Dúfam, že je to spôsobené tým, že po takomto čase sa hodnotili logicky jednotky z prvých ročníkov výroby. Hádam po 6 - 7 rokoch, bude jednotka z roku 2009 hodnotená lepšie.
Mám možnosť kúpiť 116i, 2009, 40000 km, alebo 118d, 2008, 120000 km. Čomu by ste dali prednosť pri úplne rovnakom technickom stave, rovnakom vybavení a rovnakej cene??? Jazdím denne Ružomberok - Kubín, t.j. 20 km a 20 späť a po meste sem tam a sem tam aj často.
P.S. áno som z Kubína, napíš správu, čo si, kto si, čo piješ a čo si vysolil za tú 116i a za koľko mi ju ideš predať