... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

ErolTV
Autor témy
Auto: BMW 525 tds E39
Kraj: Košický

E39 ABS snimac POMOC POMOC POMOC !!!

Nedeľa, 16. Júna 2013, 18:19

Ludkovia poradte .. stale mam problem s ABS a ASC kym to nesvieti auto si mysli ze som vkuse v smyku alebo co takze ked brzdim pedal kope a motor prida a ked sa rozsvietia kontrolky ze su nefunkncne auto ide akurat ze protismyk nefunguje samozrejme a pedal je brutalne tvrdy ... radili ste mi tu uz volakto ze to bude snimac no bol som na pocitaci a nevie nacitat jedine tu chybu ze nema pristup k ovladacu ci co to tam vypisalo ... mam menit vsetky .. ci je niektory z nich hlavny alebo vymenit zadne alebo co robit ? prosim pomozte ... chcem tento rok auto predat kedze sa chystam prec ale chcem ho najskro dat do poriadku ... tiez mi zastrajkovala remenica klukovky teraz ale tu chvalabohu mam druhu kedze som menil agregat len mam obavu ci bude pasovat kedze pred vianocami som menil servo cerpadlo a to tam nesedelo akosi .... ale to poriesim az ked zistim ci je dobra alebo nie ... teraz sa mi jedna hlavne o ten snimac abs ... dufam ze to nie je riadiaca ..nechcem vela minat kedze ho chcem predat

kokos
Auto: bmw 525tds

Re: E39 ABS snimac POMOC POMOC POMOC !!!

Nedeľa, 16. Júna 2013, 18:41

Snimac na ASC je v pravom zadnom kolese,skus ho vymenit, ale moze to byt aj lozisko, ktore ma magneticky ABS kruzok a ten moze byt poskodeny. Aj ja mam ten isty problem. Teraz idem menit lozisko na lavej strane, prave uz mam vymenene. Ked neprestane svietit, vymenim predne a potom dalej... RJ mi diagnostika ako chybu neukazala. Je to beh na dlhe trate. :oops:

ErolTV
Autor témy

Nedeľa, 16. Júna 2013, 18:51

takze skusit najuskor vymenit loziska vravis lebo na to sa aj tak chystam uz aj tie hucia mam pocit

suchtoxxl
Auto: bmw 525tds E39
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 16. Júna 2013, 19:17

kokos napísal:
Snimac na ASC je v pravom zadnom kolese,skus ho vymenit, ale moze to byt aj lozisko, ktore ma magneticky ABS kruzok a ten moze byt poskodeny. Aj ja mam ten isty problem. Teraz idem menit lozisko na lavej strane, prave uz mam vymenene. Ked neprestane svietit, vymenim predne a potom dalej... RJ mi diagnostika ako chybu neukazala. Je to beh na dlhe trate. :oops:

mne to robi predne spolujazdcove,najskor som behal z odpojenou RJ ABS,teraz beham uz len z odpojenym cidlom

ErolTV
Autor témy

Nedeľa, 16. Júna 2013, 19:31

no vyborne .. takze asi to budem menit zaradom :D zacnem loziskami a potom od praveho zadneho :D

Užívateľov profilový obrázok
sklenus
Auto: e34 524tdA
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 16. Júna 2013, 19:39

no keď ti to takto vypadáva, skús vybrať všetky čidlá a vyčistiť ich, a uvidíš či pomohlo
oo=[ ][ ]=oo

rasto524
Auto: bmw e39 530i
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 16. Júna 2013, 20:04

kokos napísal:

snimac na asc nie je na zadnom lavom ale aby mohlo asc fungovat musia byt funkcne vsetky snimace....takisto aj pre abs je dolezite aby boli vsetky funkcne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!na diagnostike ti ukaze ktore su zle...ale takisto moze byt vadna rj a snimace mozu byt funkcnee....takze urob diagnostiku a nasledne voltmetrom premeraj snimace ktore vypisala diagnostika ze su zle....tym zistis ci su zle naozaj snimace alebo je v prdeli rj
bmw e39 530i "01

Trueno

Utorok, 18. Júna 2013, 15:53

Zdravim,
Pozna niekto niekoho kto sa rozumie do bmw/ abs. Uz nemam na to nervy stale nieco
skusat. Ak poznate niekoho v Kosiciach poslite mi prosim info do ss.
Vdaka.
BMW E39

Makr0
Auto: BMW 530D A/T
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 29. Augusta 2013, 19:32

...
Naposledy upravil/-a Makr0 v Piatok, 30. Augusta 2013, 08:39, upravené celkom 1 krát.

rancsodavid
Auto: lancia kappa 2,4jtd
Kraj: Nitriansky

Piatok, 30. Augusta 2013, 04:54

Ak neveris diagnostike na co tam ides?co je toto za otazku? ](*,)

Makr0
Auto: BMW 530D A/T
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 30. Augusta 2013, 07:38

Toto je moderné ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)
Naposledy upravil/-a Makr0 v Piatok, 30. Augusta 2013, 08:39, upravené celkom 1 krát.

msakac33

Piatok, 30. Augusta 2013, 08:33

Makr0 napísal:
Chcem sa opýtať, že keď mi diagnostika vyhodila chybu pravého predného ABS snímača, tak je viac než možné, že výmena pomôže ? :) Ďakujem

](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

- bez komentara -

pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Piatok, 30. Augusta 2013, 10:54

Boha, to je zas tema. Najlepsie bude skocit s tym za niekym z klubu, ktory sa v tom naozaj vyzna a nie hento, ze to bolo nacitane nejakou krabickou alebo cez nejaky prijebany carsoft a nikto si uz nepamata aku chybu to vlastne vyhadzovalo, castokrat ani to zariadenie netusi, co vlastne nacitalo.

A hned prva odpoved o zadnom pravom snimaci, potom zas kokotske otazky ci po vymene vadneho snimaca sa zavada odstrani...no pekne. Skuste trochu pohladat, staci aj tu na fore. Je viac moznosti, bud vadny snimac, kabelaz, alebo samotna RJ ABS/DSC. Kazdopadne to treba napichnut na normalnu diagnostiku, staci aj INPA a sledovat hodnoty od jednotlivych cidiel, nasledne zobrat osciloskop a merat...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

hellrider
Auto: e39 530d

Piatok, 30. Augusta 2013, 12:04

mne to robi to iste s tym ze si auto mysli ze som v smyku ked dobrzdujem klesnem pod 30 km/h.... cidla su nove, chystam sa na zadne loziska....

Pelo, jasne ze by to bolo najlepsie to poskusat, pomerat atd... no zas nie kazdy ma na to cas/priestor/pristroje... :( osobne si neviem predstavit co by som s takym osciloskopom v ruke robil asi by som na neho kukal jak bager na tvrdu hlinu :mrgreen:

Hadam ta vymena lozisk pomoze, ak nie... ideme dalej.
e39 530d 06/2000 - BledoModreWozitko |

bmwcoding.sk

pelo
Auto: e39 520i saloon

Piatok, 30. Augusta 2013, 14:12

hellrider napísal:
mne to robi to iste s tym ze si auto mysli ze som v smyku ked dobrzdujem klesnem pod 30 km/h.... cidla su nove, chystam sa na zadne loziska....

Pelo, jasne ze by to bolo najlepsie to poskusat, pomerat atd... no zas nie kazdy ma na to cas/priestor/pristroje... :( osobne si neviem predstavit co by som s takym osciloskopom v ruke robil asi by som na neho kukal jak bager na tvrdu hlinu :mrgreen:

Hadam ta vymena lozisk pomoze, ak nie... ideme dalej.

Takto.
Pokial si auto pri dobrzdovani mysli, ze je v smyku, tak cez diagnostiku by si dokazal pozriet, ktore cidlo dava taky signal. Zbytocne vymienate vsetky cidla rad radom, potom loziska a podobne. Najprv treba identifikovat pricinu az potom vymienat, lebo takto povymienate cele auto a nakoniec sa aj tak zisti, ze chyba bola vo vadnej RJ ABS/DSC, pripadne niektore z novych cidiel bolo od vyroby vadne (teraz akurat reklamujem 2 od vyroby vadne palivove filtre, resp. regulatory tlaku v nich)...

PS: Keby som mal na Vas vsetkych cas, tak sa na to pridem pozriet osobne. Ale bohuzial okrem roboty a rodiny v podstate nic ine nestiham...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných