Po BMW klubu ČR a E46 klubu přidám svoje nové přibližovadlo i sem. Snad vás těchto pár řádků zaujme a napíšete mi sem i svůj názor a pokud budu potřebovat, tak mi o poradíte. Bohužel, BMW klub ČR je trochu dead a E46 klub je fajn, ale nejvíce technických věcí naleznu zde, na BMW klubu SK.
Krásně se posunuju v generacích 3er: jako první jsem měl E36 325 TDS, poté BMW E46 323Ci a nyní jsem pořídil E90 320d. Proč diesel? R6 má něco do sebe, je to charakterní motor a má mnohem víc k nabídnutí, než diesel, ale... při mém nájezdu jsem si spočítal, že pokud budu jezdit s 320d, tak si za rok našetřím na luxusní dovolenou ve dvou a možná mi ještě něco i zbyde. A za to jsem ochoten poslouchat klidně i trochu toho kadla kadla :) pocitově auto vůbec nejede hůře, než 323Ci a spotřeba je třetinová.
Auto jsem si přivezl z Ostravy, kam ho dovezli z Itálie. Ač jsem byl zastáncem aut z D (obě předchozí byli původem z D), tak jsem neodolal a koupil tuto E90. Jedná se o rok 2005, provoz 2006, momentálně najeto 180 000 km (doložené, ověřené). Auto prodělalo v Itálii drobnou kolizi (mám fotky), takže má dáváno nové světlo, blatník a lakované dveře. Bohužel, na fotkách ty dveře vylezou víc, než v reálu - v reálu to není skoro postřehnutelné. Výbavu to má pro mě dostačující, sportovní sedačky s dofuky boků, Professional iDrive, 17" kola (na léto mám kola z E46 - repliky BBS CK/CH), xenonové světlomety, M paketový multifunkční volant, M paketový podvozek, AUX, light paket,ostatně zde je výpis výbavy podle VIN:
No. Description
1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES
2CY LT/ALY WHEELS STAR SPOKE 158
226 SPORTS SUSPENSION SETTINGS
249 MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL
255 SPORTS LEATHER STEERING WHEEL
321 EXTERIOR PARTS IN BODY COLOR
4AD INTERIOR ALUM. LENGTHWISE FINE
441 SMOKERS PACKAGE
481 SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER
502 HEADLIGHT WASHER SYSTEM
520 FOGLIGHTS
522 XENON LIGHT
534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING
563 LIGHTS PACKAGE
609 NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL
7AP DYNAMIC + ADVANTAGE PACKAGE
8SB COUNTRY SPEC. RELEASE OF TELEMATIC
8SP COP CONTROL
855 LANGUAGE VERSION ITALIAN
863 EUROPE/DEALER DIRECTORY
884 ITALIAN / ON-BOARD DOCUMENTATION
Předem se omlouvám za ne zrovna extra fotky. Zatím u nás bylo škaredě, takže na autě je v podstatě ještě špína z Itálie a doteď jsem auto zatím neměl čas pěkně vyčistit. Poté fotky udělám znovu a mnohem lepší. Ale pro představu snad stačí.
Exteriér:

Interiér:

Ač jsem se zařekl, že už do auta sypat peníze po E46ce nechci, tak pár plánů do nejbližší budoucnosti:
- koupě nové řadičky
- sehnat nebo nově potáhnout/nalakovat interiérové lišty (mají hlavně na straně řidiče a na středové konzoly lehké škrábance)
- podložky 12 mm pod 18" kola na léto
- rozleštění laku
- vytepování a vyčištění interiéru
- povolit a mírně dopasovat blatník po opravě
- rovná (nejlépe dvojitá) koncovka
Pokud bude zájem, budu tento topic nadále aktualizovat o novinkách. Děkuji za přečtení :)