... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

punisher44
Autor témy
Auto: bmw 3 touring E91
Kraj: Nitriansky

aký typ Led žiaroviek do krúžkov E91

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 09:10

zdravím , viete mi niekto poradiť nejaké dobré a nie až tak drahé Led žiarovky do krúžkov do E91?
Ď.

Užívateľov profilový obrázok
Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Re: aký typ Led žiaroviek do krúžkov E91

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 09:29

Vitaj, tento mesiac sme tu tuto otazku este nemali. Ale viac zistis, ked pouzijes Hladanie.

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 10:01

Mna by to zaujimalo celkom ties lebo vraj tie LED AE maju dost poruchovost a slabo svietia , ci uz je nieco lepsie

punisher44
Autor témy

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 10:01

tak skúsim
hladanie

lulu991
Auto: BMW 330xd
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 10:40

ja len za neho doplnim ze sa jedna o LCI model (2010) s klasickymi halogenovymi ziarovkami, nie xenony. Ked tak pozeram po nete, tak zda sa mi ze tento model ma riesene AE tak isto ako predfacelift so xenonmi? Teda jedna ziarovka svietiaca do dvoch svetelnych trubic - nepouzitelne na denne svietenie? Alebo to ma riesene tak ako LCI modely so xenonmi - fungujuce ako denne svietenie?

Tomeo
Auto: F11 530xd

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 12:01

Ja mám tieto: http://www.autotechnik.sk/diel/7331/h8-angel-eyes-x5-x6. Máme ich s kolegami v 3 autách už rok a sú OK. Predtým sme mali verziu s 2LED a tie odchádzali pravidelne. Vonkajšie krúžky sú slabšie, za svetla takmer neviditeľné, takže nejaký ten blikač sa v lete nájde. Vnútorné svietia výborne. Je to svetlovodmi, nikdy to inak nebude. Niekto tu riešil ledky aj za 200€ a nakoniec bol spokojný, hladajte.
Ak by som mal kupovať teraz, tak Crumar na bmwstyle.sk predával aj 32W bmwstyle/nssc-h8-led-bmw-angel-eyes-v2-a-v3-t64558.html, ale už ich na jeho stránke nevidím. Neviem, či boli spoľahlivé.

Obrázok
cca takto svietia tie moje za svetla
F11 530xD - Príbeh
Black-On-GraphiteGrey

Igmaus
Auto: G20 330dx
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 12:13

Tie 32w som mal ale nezmestili sa mi do svetla preto som ich vymenil za 20w a spokojnosť.

lulu991

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 12:20

Tomeo napísal:
Ja mám tieto: http://www.autotechnik.sk/diel/7331/h8-angel-eyes-x5-x6. Máme ich s kolegami v 3 autách už rok a sú OK. Predtým sme mali verziu s 2LED a tie odchádzali pravidelne. Vonkajšie krúžky sú slabšie, za svetla takmer neviditeľné, takže nejaký ten blikač sa v lete nájde. Vnútorné svietia výborne. Je to svetlovodmi, nikdy to inak nebude. Niekto tu riešil ledky aj za 200€ a nakoniec bol spokojný, hladajte.
Ak by som mal kupovať teraz, tak Crumar na bmwstyle.sk predával aj 32W bmwstyle/nssc-h8-led-bmw-angel-eyes-v2-a-v3-t64558.html, ale už ich na jeho stránke nevidím. Neviem, či boli spoľahlivé.

Obrázok
cca takto svietia tie moje za svetla

lenze ty mas xenony, on ma obycajne halogen, a podla tohto http://www.bmwfanatics.co.za/showthread.php?tid=40341 su LCI halogen riesene tako ako predfacelift xenon - cize kruzka nesluzia na denne svietenie a takisto ziarovky na kruzky pre LCI halogen a LCI xenon by boli odlisne, resp. ziarovky na kruzky pre predfacelift xenon a LCI halogen su rovnake. Aspon to tak ja chapem, kedze ziarovky som v mojom predfacelift xenon menil a takisto vyzerali a boli umiestnene presne na tom istom mieste ako v odkaze je na LCI halogen. Najlepsie keby sa nasiel niekto kto ma takisto LCI halogen a uz ich menil.

Tomeo
Auto: F11 530xd

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 12:57

O tom, že by to boli len na xenony som ešte nepočul, ale nevylučujem, lebo mne vnutorne svetla nesvietia vôbec, sú začiernené a táto dióda sa vkladá no nich akoby namiesto dlhých svetiel. Halogény to možno majú vyriešené inak, keďže ony tam majú žiarovku, že? Treba sa spýtať predajcu, on bude vedieť určite.
Všeobecne sa mi zdá, že ponuka tých lediek sa nejak zmenšila.
F11 530xD - Príbeh
Black-On-GraphiteGrey

lulu991

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 13:04

Ved prave to ze pri LCI xenon sa to vklada do nich a ta rozsvecuje kruzky. Pri predfacelifte sa vklada ziarovka akoby zospodu (aj ziarovka je uplne ina), a cez svetlovody svietia kruzka, pricom tam kde ty vkladas ziarovku na AE je na predfacelifte klasicka H7 ziarovka, sluziaca ako svetelna hukacka/dialkove svetlo. LCI xenon ma ako dialkove aj svetelnu hukacku zrejme len xenonove vybojky, cize vnutorne paraboly ma volne na ziarovky na AE, ale halogen ma tak ako predfacelift xenon vonkajsie paraboly na klasicke stretavacie svetla a vnutorne paraboly (kde ty vkladas ziarovku na AE) na dialkove svetla - cize riesenie ako na predfacelifte, cize predpokladam, ze aj ziarovka taka ako na predfacelifte (v tom odkaze kde menil LCI halogen AE na LED mal taku ziarovku)....Ale samozrejme najlepsie sa spytat niekoho kto to menil :wink: Ked to po sebe citam, ani sa nebudem nikomu cudovat, ked nepochopi co som vlastne chcel povedat :lol:

//MPower

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 18:11

Pome k E92 xenon pred facelift, ma to rovnako ako E90 ? Alebo E90 LCI halogen? Ked sa pozrem na moje svetla tak na vyznacenich miestach mam nejaku H7 zrejme a ta tam picu svieti..chapem spravne ze ta ziarovka sluzi len na svietenie AE? lebo svieti tam uplne slabucko na to ako by som si ja predstavoval aby svietila , ale zase keby tam svietila silno zase by tam zanikol ten AE kruzok v tom svetle , ako to ma byt?Je to tak spravne?
Prílohy
1.JPG

punisher44
Autor témy

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 18:35

nazdar, nemal som ešte nikdy BMW tak sa pýtam, ak by som chcel vymeniť tie ledky do krúžkov tak postup by bom asi taký, že by som musel demontovať koleso a potom ten plastový podblatník?

lulu991

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 19:29

tak podla tejto stranky to je jasne http://www.burgertuning.com/BMW_LED_angel_eyes.html .
LCI halogen to ma riesene takisto ako ako predfacelift xenon - Jedna ziarovka, ktora sa montuje zdola a svieti do dvoch trubic, vo vnutornych parabolach su klasicke H7 ktore funguju ako dialkove svetlo/svetelna hukacka - nefunguje ako denne svietenie, prilis slaby vykon
E92ka uz od roku 2006 ma riesenie take ako maju LCI modely - Jedna ziarovka vo vnutornych parabolach osvetluje hlavne kruzok vo vnutornej parabole (preto sa zda ze svietia silnejsie ako vonkajsie kruzky) - funguje to ako denne svietenie

Do oboch tychto typov idu uplne ine ziarovky, do LCI halogen su to specialne take ktore svietia dopredu aby svietili priamo do trubic, pri E92 a LCI modeloch so xenonmi je to H8 ziarovka ktora nesvieti dopredu ale prave len do stran, aby rozsvietila kraje paraboly a kruhy a svieti ovela intenzivnejsie.

Co sa tyka vymeny ziaroviek, tak viem iba ako to je pri predfacelifte, tam musi ist dole koleso, inac sa tam asi len tak lahko nedostanes, mozno ked vytocis koleso ale bude to o drzku. Podla odkazu ktory som tu predtym daval je vymena pri LCI halogen taka ista, takze musi ist koleso dolu. Co sa tyka vymeny pri E92 a LCI modeloch so xenonmi je to asi jedoduchsie, kedze sa ziarovka nachadza priamo vo svetle a nie dole pod nim, ale tym si niesom isty.

//MPower

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 19:49

Je to tak ako pises ja tam mam tu H8 , a ta sluzi na AE a ties mi to od vyroby sluzi ako denne svietenie , no chcem ledkove , vie niekto o niecom fakt dobrom do E92? Musim najst postup vymeny pri E92 myslim ze dole podblatnik nemusim davat.Len ze je tu potom otazka ked ze E92 ma rovnake riesene AE ako E90 LCI preco potom v E90 LCI svieti jasnejsie ako moje? (Teda aspon si myslim ze v E90 LCI xenon svieti jasnejsie ked ze stava u nas jedna faceliftova X6 a jej AE svieti omnoho lepsie ako moje , ale neviem ci to ma tak od vyroby )

EDIT : nasiel som toto myslite ze to vydrzi svietit aspon 2 roky? je to dostatocne silne? 20W , alebo su aj lepsie LED H8 do E92 X5 a X6

http://www.bi-xenony.sk/20w-led-diody-h ... 92-e70-x6/
Naposledy upravil/-a //MPower v Štvrtok, 4. Apríla 2013, 20:05, upravené celkom 2 krát.

lulu991

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 20:04

ak ma vymenene za LED tak to svieti urcite silnejsie ako davaju v bmw, tak mozno preto sa ti zda...Kedze ty mas halogen H8 35W tak to urcite nesvieti ako nejake 20W a viac LED H8...napriklad tu http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=662758 vidno ze to svieti na e92/93 uz dost silno :) podla mna po vymene za kvalitne LED budes urcite spokojny

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných