Nazdar chlapi. Neviete mi nahodou poradiť, ako sa da zistiť teplota oleja? V skrytom menu mi nič neukáže. A aka vlastne je správna teplota oleja. Ďakujem za všetky rady.
Nazdar chlapi. Neviete mi nahodou poradiť, ako sa da zistiť teplota oleja? V skrytom menu mi nič neukáže. A aka vlastne je správna teplota oleja. Ďakujem za všetky rady.
teplota motora u nizkobeznych dieselovych motorov je nepodstatna vec. V "skrytom" menu ti ju neukaze. Tvoje auto ma teplomer oleja a tento udaj je posielany do RJ motora DDE, lenze dalej jednotka DDE tento udaj nevysiela po zbernici, takze sa ani neda zobrazit.
Takže tak. Ja som to chcel vedieť len preto, aby som vedel kedy môžem autu troška dupnuť. Pretože voda je zohriata, ale olej vraj nemusí./som počul/ , tak neviem ako to je. či stačí sa držať iba teplomera vody, alebo ako?
pocitaj, ze po tom ako sa ti da voda na 90 tak este min. 5 - 10 km kym ten olej bude ideal. Ak mas automat tak este viac, aj ten treba ohriat a tam je hustejsi olej, takze mu to trva este dlhsie. Na golfe mame aj tento ukazovatel a tych 5 km po zohriati vody ma olej okolo 70-80 stupnov. Ale je to mensi motor a produkuje pomerne malo tepla, na vacsej kubature to bude asi inak. A taktiez to tam je tak, ze pri kludnej jazde drzi olej okolo 110 a ked clovek naklada tak okolo 90.
bmwcoding.sk bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov