minnoo napísal:ok dakujem popozream si celu sekciu a uvidim co museli ludia opravovat a ake maju problemy
rrevak presne toto som si myslel aj ja ze proste 110kw na 1600kg auto nemoze byt malo preboha ked si zoberem ze octavie maju aj 66kw aj 81kw a maju 1400kg dokonca nove maju 74kw a vahu skoro ako BMW E39 a idu ked im stupis na pedal preto aj ked som si cital clanky mi neslo do hlavy ako to moze byt malo ten 2,0i motor kazdopadne ked sa na tom sam povozim budem mat vasci prehlad o vykone ako ked budem o tom 100krat pocut a rozhodnem sa
no lenze neporovnavaj tdi motory a atmosferu, motory ktore maju rozdielne polozeny vykon a krutak, netreba ani zabudnut na prevodovku a diff. E39 je kociar na hltanie km, prevody su dlhe a preto sa aj akceleracia zda byt slaba. Jazdim na 523i dal som do nej lpg, na jazdenie to staci, po zoslapnuti kick downu ma vykonu dost na predbiehanie a akceleraciu. S octaviou 1 tdi, netusim aky motor mala som mal na sprinte problem, bolo to vyrovnane. Moja E39na mi po kupe asi za mesiac zhltla cez 1000€ na opravy. Kupna cena bola sice mala kvôli nedostatkom, no tymi investovanimi peniazmi som sa dostal na cenu beznych 39 touring v automate. Akurat mam istotu ze napr brzdy nemusim menit najblizsich 50tis.km. ako aj ostatne veci ktore auticko dostalo.
Pri kupe sa zameraj na tuhost naprav, nesmie tam nic buchotat, ani triast, pri brzdeni vibrovat, vsetko co sa ti zda byt nekludne znamena naklady na opravu v desiatkach, niekedy stovkach eur. Vzduchovy podvozok v E39 je spolahlivy ako alfa romeo (nieje otazka ci sa pokazi, ale kedy) je komfortny, no problematicky, opravy su zdlhave. Po nastartovani a zohriati motora daj dole viecko na nalievanie oleja, otacky musia klesnut a motor sa pridusi, vtedy je to ok, ine spravanie znamena dieru niekde v sani, pripadne podtlaku. prides na to po prezreti hadic a gumenych casti, pozor, niektore nieje vidno a chyba sa ukaze az po demontazi. Single vanos sa da repasovat, jeho chybu je pocut pri volnobehu, prejavuje sa rapcanim, oprava vychadza na 50€ aj s tesnenim pod veko - bez prace. E39 do faceliftu, hlavne benzinove maju problem s chladicmi, zacnu tiect po bokoch ako je spoj plast/hlinik, novy cca 140€. netreba zabudat na vymenu kvapalin, motor 6,5l, prevodovka automat 10l, diff 1l, chladic 9l, pokial chces byt dosledny tak aj servo a brzdovka. Zameraj sa na kasnu, hrdzu, spary lak, ci je povodny, pri tomto veku auta maloktora nebola tuknuta. Pneu v rozmere ktory pozaduje TP su pekne drahe, normalna znacka gumy stoji od 90€ a viac.
V konecnom dôsledku kupa ojazdeneho auta je loteria, povodny majitel ti nepovie nikdy realny stav auta a bude cakat co si vsimnes sam - to nebude popierat, ale necakaj ze ti hned povie co nefunguje.
Drzim palce.
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je
jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i